Sayfa 170/582 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 1,353 - 1,360 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by Kazam Yazıyı Oku
    Yapmayin arkadaslar. İnsanlar zamaninda (bende dahil) 25 yil ve 5000 gun sartlarina gore sgk li oldular. Nasil olurda baska sartlarda emekli olmayi temenni edersiniz. Devlet vatandaşının haklarini korumakla yukumludur. Aksi durumda yasalarin ne anlami var. Herkes sgk li oldugu donemdeki sartlara gore emekli olmalidir.
    Aslında emeklilik sistemini komple baştan yenilenmeli, maaş oranları, yaş oranları herşey baştan ele alınmalı. Yama yaptıkça, sistemle oynadıkça iyice bozuluyor.

Eyt konusundaki görüşlerinize katılıyorum. Şartsız şurtsuz SGK'lı olunan dönemdeki hakları ne ise verilmeli. Hatta daha ilerisi buradan kaybı olup 3-5 yıl geç emekli olanlarında hakları verilmeli.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

2. Günaydınlar ... Ne volatildi gece! Dün ABD'yi fena biçtiler, umarım bize yansımaz ama pek yansımaması mümkün değil gibi...

3. Toplam teminat oranları 3'de 1 kadar azalmış, bu iyi bir şey gibi...

4. Fed'in bundan sonra 25-50 dahi faiz artırmayacağı söyleniyor. Bugüne kadar konuşmalar sakin geçti, hep bir önceki faize hazırlık yapıldı. Bundan sonra verilerle ayarlanacak. Bu yılın faiz acısından bittiği söyleniyor. Böyle bir şey olursa bir nevi parasal daralma parasal genişlemeye evrilir. 75 den sonra 100-200 beklenirken tersi yönde bir hareket neden olmasın.

5. İthal hurda 330 dip rakamdan dün 350 ye geldi. 350 ülke içinde aktif rakam. Dünya fiyatı ise dün 360 dan 352 ye gelmişti, bugün tekrar 360 gösteriyor. Son 30 gündür hurdaya göre hrc takipi yapanlara hep şunu söyledim, ergitme olmadığı için hurda düşebilir, hrc yükselebilir. Bu kadar açıklama yapan işletmelerin etkisi sipariş aldıkları 45-60 günlük dönemin sonunda görülecekti. Nihayetinde ben görüyorum, ülkemizde de ergitme yapanlarda hurdaya ulaşım sınırlı hale geldi. Ergitme faaliyeti azaldığı için hurda toplama yada hurda ticareti de azalıyor. Kritik rakam 330 ve 400. Arada kalma ihtimalimiz zayıf, bir yöne gideceğiz.

6. Büyük vurgunun hikayesi: Türkiye tarihinin en büyük manipülasyonu | Cüneyt Akman
    https://www.youtube.com/watch?v=JUj0Mn0z_vk

7. Kardemir çubuk demir satmış ve hatta dün fiyatları kapatmış, sonrasında fiyat artışı olmuş. Bu olay yassı metal de de var, muhtemelen yurtdışına satılıyor ama iç piyasa talebi zayıf olduğu için ciddi fiyat artışı olmuyor. Kardemir gibi yassı ürünlerde fiyat kapatma olayına başlayacaktır. Yeniden stok yapmak ortalama fiyatı yakalamakla mümkün olacaktır.

8. Tüm bilgler için teşekkürler Sayın Kızıldağ, bunlara ulaşmak bizim tarfımızdan çok zor, teşekkürler. 3. çeyrek de bu şekilde bitiyor gibi gözüküyor, 2. çeyrek kadar gelir mi 3. çeyrek karları da sizce?

Sayfa 170/582 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •