İşyatırımın sektörraporlarını okumanızı tavsiye derim..demir çelik için pek olumlu değil gibi..
İşyatırımın sektörraporlarını okumanızı tavsiye derim..demir çelik için pek olumlu değil gibi..
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Doğu batı savaşı Ukrayna üzerinden devam ettiği sürece
2023 ün de pek iyi olmayacağanı sanıyorum
Henüz Avrupa resesyonun başlarında
Amerika stagflasyona girdi
Enflasyon konusunda dünyada verilen mücadele agresif ve seri faiz arttırımlarına rağmen bir türlü başarıya ulaşmıyor
Çin in başı konut piyasaları ve bankalarla dertte
Dünya ekonomileri covıd döneminin etkilerinin yaralarını saramadan bu sıkıntılar musallat oldu
Bunların bileşkesinin finansal piyasalara yansımaması düşünülemez
Nitekim yansımaya başladı da
Benim en büyük endişem tüm bu silsilenin piyasalarda finansal bir krizi de tetiklemesi
Endişe etmemek elde değil
Şartlar böyle iken biz zaten yapmamız gerekenlerin tam tersini yaparak kendimizin çok ciddi bir krizini katmerleyerek seçim sonrasına ötelemeye çalışıyoruz
Ancak bundan kaçış artık imkansız
Seçimlerde kim kazanırsa kazansın faizleri enflasyon seviyesine çekmek zorunda
Bu da kaçışı imkansız çok ciddi acı reçete sonucu ekonominin ani duruşu ile bilhassa iç pazara çalışan şirketlerin aşırı zorlanması ve iflaslar, işsizlik vs şeyler anlamına geliyor
Bundan kaçış mümkün değil
Tüm bunlar ortada iken çelik sektöründen ben 2 yıl daha umutlu değilim
Biraz kara bir tablo çizdim farkındayım ama bunlar gerçeklere dayalı kaçışı pek mümkün olmayan şeyler
Bu sebeple bu iki yılı hisse biriktirmeye çalışarak geçireceğim
Ereğlinin 2023 de ton bazında küçüleceğini
Gelir bazında ise 2022 seviyelerini yakalarsa başarılı olacağını düşünüyorum
Dolayısıyla 2024 yılında ödenecek 2023 temettüsünde büyüme olacağını pek mümkün görmüyorum
Az insan çok huzur
Yer İmleri