Sayfa 833/1001 İlkİlk ... 333733783823831832833834835843883933 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 6,657 - 6,664 arası.

Konu: Viop XLIV

1.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Enflasyon ve cari açığın patlamasından ama, enflasyon muhasebesi uygulanmaması, şirketlerin sermayesinin vergilendirilmesinden, vergilerin büyük kısmının dolaylı vergi olması nedeniyle,yüksek enflasyon ile artan ürün ve hizmet fiyatları üzerinden dolaylı vergi gelirlerinin artması ve ithalat vergi gelirlerinin artmasından kaynaklanıyor.Yılın ilk 8 ayına ilişkin dikkat çeken rakamlar:

Kurumlar vergisi geçen yılın ilk 8 ayında 117.172 milyar TL,bu sene 366.579 milyar TL

İthalde alınan katma değer vergisi geçen yılın ilk 8 ayında 151.994 milyar TL,bu sene 360.994 milyar TL

Özel tüketim vergisi geçen yılın ilk 8 ayında 132.531 milyar TL,bu sene 241.024 milyar TL

Gelir vergisi geçen yılın ilk 8 ayında 132.140 milyar TL,bu sene 205.785 milyar TL

Faiz giderleri,bankaların reel olarak negatif faizli TL tahvil almaya zorlanmalarından dolayı reel olarak azalmış.(Kabaca eldeki menkul kıymetlerin üçte ikisi dövize,altına endeksli olmasına ve Tüfe endeksli tahvillere rağmen)

Faiz giderleri geçen yılın ilk 8 ayında 128.165 milyar TL,bu sene 173.994 milyar TL
    eeee, yani ??

bütçe ekim sonu gibi mecliste onaylanır, bütçe hedefleri eylül-ekim döneminde ortaya konur, oysa kkm aralık sonu uygulamaya geçti, yani kkm için herhangi bir bütçe rezervi yoktu, ve malum koronun aylardır bağırdığı gibi kkm ciddi bir delik oluşturdu.. buna yid ödemelerini ekle, şehir hastanelerinden kaynaklanacağı iddia edilen açıkları ekle, artırılan yatırım teşviklerini koy, hiç hesapta olmayan elektrik/doğalgaz faturalarına uygulanan devasa sübvansiyonu üstüne ekle, sonuç ne olmalıydı ?? bütçe dengesinde çoktan bi bozulma görmek gerekmez miydi ?? oysa tam tersini görüyoruz..

vergi tahsilatlarına bakarsak, aşağı yukarı yüzde 80 resmi enflasyonla uyumlu, sadece kurumlar vergisi 3 kattan fazla artmış- ki, onu biz borsacılar şirket karlarındaki patlamadan dolayı zaten biliyoruz, ama tüketimden alınan vergiler tüik enflasyonuna paralel.. niye enag enflasyonuna paralel bi gerçekleşme olmamış ? öyleyse enag bu rakamları neresinden uyduruyor ? mesela tüketim hacmi aynı kaldığında yurtiçinde gerçekleşen kdv enflasyon oranında artması lazım, amma velakin bu artış enag enflasyonuyla değil, resmi tuik enflasyonuyla uyumlu

2. neyse işimize bakalım- bi parasal genişleme programı uygulanıyor, türk tipi parasal genişleme.. zayıf nokta, parasal genişlemeden ötürü yurtiçi yatırımcıdan dövize talep gelmesi- bunu durdurmak için kkm seddi kuruldu, öyle yada böyle şimdiye kadar çalıştı.. tahvil ve swap piyasalarında yabancı parası kalmadı, hepsi çıktı.. bi miktar hisse senedi pozisyonu kaldı sadece, ama o pozisyon piyasayı baskılayamıyor artık, eylül hareketinde gördük, yabancı satışı korkusu blue-chip hisselerin tavan-tavan gitmesine engel olamadı

yeni programın ilk sonuçlarını şirket karlarında izliyoruz- cirolar, karlar, kar marjları patladı.. hisse senedi piyasası bu patlamayı aynı ölçüde fiyatlamadı, geride kaldı yada temkinli yaklaştı diyelim.. önümüz 9-aylık bilançolar, ve genel olarak yine mükemmel bilançolar gelecek.. piyasa bunu fiyatlamaya başlayacaktır, bu haftadan itibaren, az yada çok fiyatlayabilir, ama muhakkak ki, yukarı yönde bi fiyatlama olacak

3.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    neyse işimize bakalım- bi parasal genişleme programı uygulanıyor, türk tipi parasal genişleme.. zayıf nokta, parasal genişlemeden ötürü yurtiçi yatırımcıdan dövize talep gelmesi- bunu durdurmak için kkm seddi kuruldu, öyle yada böyle şimdiye kadar çalıştı.. tahvil ve swap piyasalarında yabancı parası kalmadı, hepsi çıktı.. bi miktar hisse senedi pozisyonu kaldı sadece, ama o pozisyon piyasayı baskılayamıyor artık, eylül hareketinde gördük, yabancı satışı korkusu blue-chip hisselerin tavan-tavan gitmesine engel olamadı

yeni programın ilk sonuçlarını şirket karlarında izliyoruz- cirolar, karlar, kar marjları patladı.. hisse senedi piyasası bu patlamayı aynı ölçüde fiyatlamadı, geride kaldı yada temkinli yaklaştı diyelim.. önümüz 9-aylık bilançolar, ve genel olarak yine mükemmel bilançolar gelecek.. piyasa bunu fiyatlamaya başlayacaktır, bu haftadan itibaren, az yada çok fiyatlayabilir, ama muhakkak ki, yukarı yönde bi fiyatlama olacak
    iyi de orta gelirli kesimi biçti bu düzen...en dipteki %10 ve tepedeki %5 mutlu mesut...oradaki %85 ayvayı yiyor. ha, böyle gitmez diye çok iddialı konuşanlar vardı, seçime kadar gider mi gider...daha rusya el atmadı, şu gaz ödemeleri 6 ay ötelensin, eli hepte rahatlar iktidarın.

olaya borsa açısından bakarsak, bu düzen borsanın lehinedir, sistem patlayana kadar tabii ki. borsacılar da %5 e girer zaten, onlar da kazanan tarafta sayılır.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
    3. çeyrekte birçok şirketin TL bazında bilançoları iyi gelecek olabilir. Ama bunlara filtre uygulanıp ENAG ın enflasyon rakamlarına göre bakılınca yada usd bazlı bazlı bakılınca tahminimce birçoğunda aslında yeterince iyi kar etmediklerini, özkaynaklarında erime yaşandığını görmemiz olası olabilir.

5. Daha fazla kazanıp, daha fazla vergi ödeyip,
    Geçtiğimiz yıla göre daha az şey satın alabilmeyi başarı kabul ediyorsanız. Evet başarılıyız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6. Direk ama bilinçsiz bir biçme değil, amaç tam da bu idi.

Orta kesim çok konuşuyor. Çok para alıyor. Çok harcıyor. Çok isteği var. İstedikleri olmaz ise oy değiştirme gücü ve potansiyeli var.

Bakarsan alt kesim edilgen ve yardıma muhtaç besleyen kimse ona verir fazlasını düşünmez

Üst kesim ise zaten %70 yandaş ve mecburi yandaş düzen bozulmasın ister her zaman. Bugun için değil yani her zaman için konuşuyorum.

E orta kesimden al vergiyi. Dağıt alta üste. Zamanla orta kesim yok olur ya terk eder ua sınıf düşer çok azı da sınıf atlar. Olan bu Türkiyede. Bilinçli ve kesinlikle planlı yapılıyor. Eyt filan da bununla alakalı bana göre. Muhtaç, edilgen, dilenci bir toplumu istediğiniz yere çekersiniz.

E bakıyorsun toplum da memnun.

E hayırlı traşlar abi ben ekmeğime bakarım banane. Demokrasiye meydan okumak bana mi düştü. Herkes bilerek isteyerek bu düzene devam dedi ise biz ekmek neredeyse oraya bakacağız benim işim ülke kurtarmak değil kendini kurtaramamis adamın ülkeye ne hayrı olacak. Reis ne dio? Bunlar dio. Iki koyunu güdemez. Yalan mı güdemedik işte sepet havası geldik haymanaya.

Dünyada da trend bizdeki kadar vahşi olmasa da bu yönde. Demek ki demokrasiler orta sınıfın yok olması ile demagoglarin eline düşmeye mahkum bu sistemin de zaafı bu bence demokrasi sürdürülebilir bir sistem değil 5 yaşında çocuğa kendi kendini yonet demekle eşdeğer bize özgü bir durum da değil bence abd de patlayacak bakın görün.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    iyi de orta gelirli kesimi biçti bu düzen...en dipteki %10 ve tepedeki %5 mutlu mesut...oradaki %85 ayvayı yiyor. ha, böyle gitmez diye çok iddialı konuşanlar vardı, seçime kadar gider mi gider...daha rusya el atmadı, şu gaz ödemeleri 6 ay ötelensin, eli hepte rahatlar iktidarın.

olaya borsa açısından bakarsak, bu düzen borsanın lehinedir, sistem patlayana kadar tabii ki. borsacılar da %5 e girer zaten, onlar da kazanan tarafta sayılır.

7.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Direk ama bilinçsiz bir biçme değil, amaç tam da bu idi.

Orta kesim çok konuşuyor. Çok para alıyor. Çok harcıyor. Çok isteği var. İstedikleri olmaz ise oy değiştirme gücü ve potansiyeli var.

Bakarsan alt kesim edilgen ve yardıma muhtaç besleyen kimse ona verir fazlasını düşünmez

Üst kesim ise zaten %70 yandaş ve mecburi yandaş düzen bozulmasın ister her zaman. Bugun için değil yani her zaman için konuşuyorum.

E orta kesimden al vergiyi. Dağıt alta üste. Zamanla orta kesim yok olur ya terk eder ua sınıf düşer çok azı da sınıf atlar. Olan bu Türkiyede. Bilinçli ve kesinlikle planlı yapılıyor. Eyt filan da bununla alakalı bana göre. Muhtaç, edilgen, dilenci bir toplumu istediğiniz yere çekersiniz.

E bakıyorsun toplum da memnun.

E hayırlı traşlar abi ben ekmeğime bakarım banane. Demokrasiye meydan okumak bana mi düştü. Herkes bilerek isteyerek bu düzene devam dedi ise biz ekmek neredeyse oraya bakacağız benim işim ülke kurtarmak değil kendini kurtaramamis adamın ülkeye ne hayrı olacak. Reis ne dio? Bunlar dio. Iki koyunu güdemez. Yalan mı güdemedik işte sepet havası geldik haymanaya.

Dünyada da trend bizdeki kadar vahşi olmasa da bu yönde. Demek ki demokrasiler orta sınıfın yok olması ile demagoglarin eline düşmeye mahkum bu sistemin de zaafı bu bence demokrasi sürdürülebilir bir sistem değil 5 yaşında çocuğa kendi kendini yonet demekle eşdeğer bize özgü bir durum da değil bence abd de patlayacak bakın görün.
    Evet bu global bir trend. Ve bilinçli uygulandığı konusunda da hem fikirim. İşin kötü yanı, yapacak çok bir şey de yok orta kesim için.

Bundan 10 yıl önce orta kesim dediğimiz grup(ağırlıklı beyaz yaka, devlet memuru vs), yurt dışı planı yapardı, gidemese de aklından geçirirdi yani...5 yıl önce yurt içi yaz tatili, güneyde-egede filan buraya düştü...bu yıl bu orta kesimden bahsettiğimiz tarzda bir tatil yapan % kaçtır..ailecek böyle bir tatil 50 binden başlıyor, çok az insan yapabiliyor bu tatili...yapıyorsa zaten tepedeki %5 e giriyordur..orta sınıf sayılmaz.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Borsada kaldıraç oranları düşürüldü

Borsa da etkisi olur mu....? Tabiki olur mu? .... Olmamış gibi yapıp gömmesinler.....Dikkatli olma zamanı.....

Sayfa 833/1001 İlkİlk ... 333733783823831832833834835843883933 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •