Bank of ala ala bitiremedi...ısrarla topluyor..[emoji2]
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bank of ala ala bitiremedi...ısrarla topluyor..[emoji2]
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
dolar bazlı saatlik grafik...
bolinger üst bandı kırma denemesi gördük ve üst bandın altına sarkma geldi.flama benzeri bir dinlenme durumu söz konusu.ilerleyen saatlerde yukarı kırılım ihtimali mevcut.bu olursa bolinger band ağızlarının açılması görülebilir.ve kısa vadedeli de olsa yukarı bir hamle gelir.
![]()
Banka faiz gibi konuları karışık işlemek sıkıntı verebilir. Doğru bulmak zorlaşır. Peki nasıl basit düşünmek gerekir. Bu basitlik bir değil her acıdan.
Birincisi bir banka kaç para kazanmalı, mesela %7 uygun mu. Akbank 10 küsür yıl önce çalışana havlu kağıtlarınızı kendiniz getirin demişti. Peki son 1 yıldır rekor kar açıklayan bankalar %7 yerine neden %170 ile çalıştırılıyor. Normalde merkezin 10, reel satışın 40 olduğunu duysam bile bu makastan bankaların çok para kazandığına inanmazdım. Yani devlet salak mı, %10 ile akbanka para verdi, oda %40 ile satsın. O zaman ne anladık düşük faiz kimseye gelmiyor ki. Hafta sonu reisin açıklamalarında faizi düşüreceğiz, sanayi gidip alacak yatırım yapacak dedi, ben sanayi olarak bugün gittim, 3 milyon dolar gibi küçük bir rakam akreditif limiti vermediler. Bankalar merkez ofislerinden istenen kredi limitinin yarısının geldiğini söylüyor. Keza doğru bu söylem. Yani bankaların yaptığı karı görmesem bu makasa inanmam.
İkincisi ise biz kur korumalı gibi sistemlerle para topluyoruz, bununda faizi yüksek, %18 ile para topluyoruz, %10 da kur farkı olsa %28. Neden bunu %10 ile bankalara satıyoruz.
İlkini anladım ama ikinci maddeyi ben çözemedim. Bize karşı yaklaşan bir şey var ama ne.
Not : Bu yaklaşan her neyse TL değersizliğini artıracak.
TEşekkürler SEvgili Enigma, Ereğli giderse Isdemir'de gider heralde...
Bakalım, herkes borsanın artık düşeceğini konuşurken ki ben seçimden önce buna ihtimal vermiyorum, biz daha çıkmadan düşersek, her şey yalan temettü gerçek teorisi de gerçekleşmiş olacak sanırım.
Değersiz TL için bir varsayım daha geliştirelim. Ekonomiye Bakmayan Nebati bey ne dedi, gözlerinizi kapatın, 6 ay sonra açın, açtık evet, 5 kg süt 20 liraydı, şimdi 1 kg süt 15 lirayı geçti. Şimdi ne diyor, enflasyon baz etkisi ile aralıkta düşecek. Yıllık %87 resmi olmayan enflasyon %83 olsa düşmüş mü sayılır, aylık %13 yerine %8 acıkladıklarında yıllık %5 düşmüş olacak. Bu düşüş değil ki, bu yer değiştirme. Asıl olan aylıktır. BU nedenle sanki değersiz TL, bir kaç kat daha değersizleşmeye devam edecek gibi duruyor. Mesela doların 25-28 olması gibi.
Yer İmleri