Bank of ala ala bitiremedi...ýsrarla topluyor..[emoji2]
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Bank of ala ala bitiremedi...ýsrarla topluyor..[emoji2]
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
dolar bazlý saatlik grafik...
bolinger üst bandý kýrma denemesi gördük ve üst bandýn altýna sarkma geldi.flama benzeri bir dinlenme durumu söz konusu.ilerleyen saatlerde yukarý kýrýlým ihtimali mevcut.bu olursa bolinger band aðýzlarýnýn açýlmasý görülebilir.ve kýsa vadedeli de olsa yukarý bir hamle gelir.
![]()
Banka faiz gibi konularý karýþýk iþlemek sýkýntý verebilir. Doðru bulmak zorlaþýr. Peki nasýl basit düþünmek gerekir. Bu basitlik bir deðil her acýdan.
Birincisi bir banka kaç para kazanmalý, mesela %7 uygun mu. Akbank 10 küsür yýl önce çalýþana havlu kaðýtlarýnýzý kendiniz getirin demiþti. Peki son 1 yýldýr rekor kar açýklayan bankalar %7 yerine neden %170 ile çalýþtýrýlýyor. Normalde merkezin 10, reel satýþýn 40 olduðunu duysam bile bu makastan bankalarýn çok para kazandýðýna inanmazdým. Yani devlet salak mý, %10 ile akbanka para verdi, oda %40 ile satsýn. O zaman ne anladýk düþük faiz kimseye gelmiyor ki. Hafta sonu reisin açýklamalarýnda faizi düþüreceðiz, sanayi gidip alacak yatýrým yapacak dedi, ben sanayi olarak bugün gittim, 3 milyon dolar gibi küçük bir rakam akreditif limiti vermediler. Bankalar merkez ofislerinden istenen kredi limitinin yarýsýnýn geldiðini söylüyor. Keza doðru bu söylem. Yani bankalarýn yaptýðý karý görmesem bu makasa inanmam.
Ýkincisi ise biz kur korumalý gibi sistemlerle para topluyoruz, bununda faizi yüksek, %18 ile para topluyoruz, %10 da kur farký olsa %28. Neden bunu %10 ile bankalara satýyoruz.
Ýlkini anladým ama ikinci maddeyi ben çözemedim. Bize karþý yaklaþan bir þey var ama ne.
Not : Bu yaklaþan her neyse TL deðersizliðini artýracak.
TEþekkürler SEvgili Enigma, Ereðli giderse Isdemir'de gider heralde...
Bakalým, herkes borsanýn artýk düþeceðini konuþurken ki ben seçimden önce buna ihtimal vermiyorum, biz daha çýkmadan düþersek, her þey yalan temettü gerçek teorisi de gerçekleþmiþ olacak sanýrým.
Deðersiz TL için bir varsayým daha geliþtirelim. Ekonomiye Bakmayan Nebati bey ne dedi, gözlerinizi kapatýn, 6 ay sonra açýn, açtýk evet, 5 kg süt 20 liraydý, þimdi 1 kg süt 15 lirayý geçti. Þimdi ne diyor, enflasyon baz etkisi ile aralýkta düþecek. Yýllýk %87 resmi olmayan enflasyon %83 olsa düþmüþ mü sayýlýr, aylýk %13 yerine %8 acýkladýklarýnda yýllýk %5 düþmüþ olacak. Bu düþüþ deðil ki, bu yer deðiþtirme. Asýl olan aylýktýr. BU nedenle sanki deðersiz TL, bir kaç kat daha deðersizleþmeye devam edecek gibi duruyor. Mesela dolarýn 25-28 olmasý gibi.
Yer Ýmleri