Sayfa 332/582 İlkİlk ... 232282322330331332333334342382432 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 2,649 - 2,656 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by ece&efe Yazıyı Oku
    hocam taşıdık , taşımakta sorun yok ama enflasyon artık yakıyor , taşımanın da ciddi bir maliyeti var , düşük gelecek bir kar ve dolayısı ile düşük temettü bu yükü daha da ağırlaştırır ...
    Bunun çözümü şu şekilde bulunmalı. Çok yazıyoruz ama bu önemli.

2008 krizinin benzerini yaşadık, fark ise bu kez daha hızlı ve kısa sürede oldu. Mesela ilk covit 15 günde diğeri 5 günde atlatıldı, mutasyon nedeni ile. Buda aynı oldu.

2008 krizinde metal fiyat farkı çok yüksekti, 1 gecede millet battı. Bu yetmez gibi dolarda iki katına çıktı, batmayanlarda buradan etkilendi ve battı.

Şimdi tüccar, yani ereğliden mal alanlar etkilendi. Ereğlide maliyet 700-800-900 hiç olmadı, 1 ay belki 550 dolar oldu. Bu nedenle ereğlide 600 altında fiyat olmadı.

Asıl önemli konu ise, bu tarz kısa ve uzun krizlerden sonra ana üretici dışındaki firmalar mala girmez. Keza bu yüzden galvaniz hızla 800 dolar üstüne geldi. Yani 720-800 arası hrc fiyatları 1-2 yıl sürmeden 1-2 ayda düzelmeyi sağlar.

Bu dönemde erğeliyi koruyan ise bence kur etkisi. Kur aniden yükselip aniden düşmedi.

Gecmiş dönemlerden gelen finansal gücü erğeliyi koruyacaktır. Stok yada finansal anlamda ciddi bir bozulma olmaz. >En kötüsü 3.ceyrek olarak görülür ve biter.

Yazının ortasındaki tüccarın mala girmeme olayı fiyatları diri tutacaktır.

2.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Sezgin hocam, Ereğli kredi konusunu ihtiyaçtan ziyade enflasyon ortamında düşük faiz ile kredi kullanıp avantaj elde etmek istemiş olabilir mi? Hani bazen biz de düşünüyoruz ya her şeyin fiyatı nasıl olsa artıyor vs. deyip kredi kullanıp ev alalım, hisse alalım vs. Böyle bir durum olabilir mi?

Çünkü geçenlerde tv programında buna benzer bir şeyler konuşuyorlardı şirketlerin bu enflasyon ortamında tahvil ihraç edip düşük faizle borçlandıklarını avantaj sağladıkları gibidinden.
    Kredi faiz için değildir, içeride finansal denge için kullanılmıştır.

3. Geçen hafta çok netti bu hafta için şimdi 26 ekim için planlanıyor dediler bilançoyu...

4.  Alıntı Originally Posted by ece&efe Yazıyı Oku
    hocam taşıdık , taşımakta sorun yok ama enflasyon artık yakıyor , taşımanın da ciddi bir maliyeti var , düşük gelecek bir kar ve dolayısı ile düşük temettü bu yükü daha da ağırlaştırır ...
    Değerli dostum bu tip şirketlere alacağın temettü nominal değeri olarak bakarsak buna benzer zamanları sürekli yaşamak kaçınılmazdır. 2021 müthiş yıldı 1.7 milyar usd net kar etti. Bu sene nispeten daha zayıf yıl. Ama 2023 ya da 2024 ne olacak soru işareti. Yani şöyle düşünmek lazım bir ticarethane açınca işlerin iyi gittiği zamanlar iyi iken kötü giden zaman dukkan kapatılmaz iyi yıllarda kötü yılları aşmak için gerekli ozkaynak artırıcı vs önlemler alınır. Ben bu cepheden bakmanın daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Eregl dönemsel olarak bu son belki 12 ayda piyasanın gerisinde kalmış olabilir ama uzun periyotta bakmak ya da hisse fiyatı değişikliklerinden etkilenmemek için bence Tuprs Eregl gibi hisselerde olmamak gerekir çok iyi hatırlıyorum Tuprs 2021 de Eregl rekorlar kırarken yerlerde sürünüyordu. Bugün popüler ama pandemi sonrası döneme bakınca Eregl Tuprs bu haline rağmen daha iyi performans gösterdi. Unutmamak lazım Rusya buraya malını maliyeti altında zararına satıyor nereye kadar bunu yürütür? Kaldı ki bu rekabete Eregl dayanamazsa bu sektördeki diğerlerini düşünün. Güneydeki TÇ, Habaş, Tat Metal vs vs hangisi Eregl göre finansal anlamda daha güçlüdür? Yani özetle Eregl bu süreçten de bir şekilde çıkacaktır ama ya diğerleri?

Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Bazen hisse aşık olunmaz falan yazıyorlar. Yav ben şirkete ortak olmuşum diye düşünüyorum niye aşık olmayayım.

Fakat şu var, şirkette kalıcı bozulma emareleri görülür. O zaman durumu tekrar değerlendiririm. Yakın gelecekte Ereğli için öyle bir durumun olduğunu şu an öngörmüyorum.

Bu arada aracı kurumların tahminleri tutarsa gerçekten şaşırırım. Çünkü beklentiler gerçekten çok kötü. İnşallah yanılırlar.

Haydar Acun'un risk tarifini tekrar hatırlatayım. Bu tarif benim çok hoşuma gitti.

"Piyasadaki volatilite, fiyat dalgalanmaları risk değildir. Gerçek risk kalıcı para kaybetmektir." diyor. Yani bir hisseyi çok yukarlarda, bir daha o fiyatları görmeyecek, ya da bir daha o fiyatları görmesi ihtimali çok zayıf noktalardan aldıysanız geçmiş olsun diyor. Gerçek risk budur diyor. Ereğli özelinde bunu yorumlarsak bence 2,5 USD den alan kişi bile en fazla zaman kaybeder. 3-5 yılı boşa gider. Tamam zaman da çok kıymetli fakat kalıcı para kaybetmektense biraz zaman kaybetmek daha iyi gibi geliyor bana.

Bir de trade olayını yapıp hisse artırabiliyorsanız bu en güzeli, bazen ufak ufak ben de denemeler yapıyorum hatta son froto ereğli değişiminde 750 adet lot artırdım ama buna her zaman cesaret edemiyorum. Yapabilene helal olsun derim, tebrik ederim.
    13 bin lot artırdım desem.

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Güvenme insanların samimiyetine menfaatleri uğruna gelirler vecd'e Cenneti vaad etmeseydi şayet rabbine bile etmezlerdi secde !!!

6.  Alıntı Originally Posted by katti Yazıyı Oku
    13 bin lot artırdım desem.

Valla helal olsun birader.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

Şimdi insanlarda çeliğe karşı bir kötüleme oldu. Tıpkı zamanında tüpraş ve thy yapılanlar gibi sonuç ortada. Zaten bizim millet kalkmışa atlar. Oysa bu dönemler bileşik getiri için bulunmaz dönemlerdir. Ben sepetteki uçuklardan çıktıkça ekliyorum. Evet enflasyon altında kaldı ama yıl 12 ay. Daha maç 2 ay devam edecek. Büyütmeye devam. En kötüyü 7 aydır satın aldı zaten. Ytd

Güvenme insanların samimiyetine menfaatleri uğruna gelirler vecd'e Cenneti vaad etmeseydi şayet rabbine bile etmezlerdi secde !!!

8. Sürekli enflasyonla kıyaslanacaksa miladı temettü ödendiği mart ayından gelecek mart ayına yapmak sanki daha doğru değilmi ?

Sayfa 332/582 İlkİlk ... 232282322330331332333334342382432 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •