Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
Sayın ric, az evel bir yazı yazıp sildiniz, fabrikadan haber alan biri içeride işlerin iyi olmadığını söylemiş, sizde gaz vermeyin dediniz.

Gaz derken fiyatları yazmak takip etmek sizi gaza mı getiriyor.

Bu hissede 6 yıldır hep olduk, bundan sonraki 6 yılda da olacağız.

Psikolojiniz kaldırmıyorsa neden demirleri seçtiniz, gazla hisse secilmez.

Mesela bugün Galvanizlerde yine fiyat artışı olmuş, yada siyah sac (hrc) fiyatları hala 710-730 bandında ilerliyor bilgisi Gaz olarak mı algılanıyor. 1 ay önce 670 dolardı, ondan önceki dip rakam 620-630 dolardı. Ve şuan rus sacı girişi yok.
Beni fiyat değil sektörel zindelik gaza getirir hocam, Bir de son 1 yıldır modellemelerime enflasyonu da eklemek zorunda kaldım tüm piyasa gibi. Bu enflasyonu da Ereğli özelinde temettüye uyarlıyorum. Temettü miktarı sektörel durumdan bağımsız enflasyon kadar artmaz ise arada ki kaybın farkını % sel olarak bir sonra ki senenin alacak hanesine irad kaydediyorum.

Bu sene ereğli her türlü modelde zarar ettirecek ancak altını çiziyorum bu sene için bu böyle. Bir sonra ki sene için de durum benim objektif gözlemlerimle aynı olmaya aday.

Bu zararları ilerde ki senelerde fazlasıyla kapatacağını düşündüğüm ve portföyümün %30 unu teşkil ettiği için benim için bir sorun yok ancak dün yazdım hepimizin şartları aynı değil. Burada temettü yatırımcılığına yeni başlayanlar için hem fırsat hemde zor bir dönem olduğu ortada. Ereğlilerimi 4. yıldır hiç dokunmuyorum ve böyle devam edecek, siz sanırım işlemsiz ilk yılınızdasınız.

Şu an sektörde talep aşırı zayıf, marjlar çok düşük. Dolayısıyla talep, kapasite ve kar düşük seyrediyor. Bunun alametleri de ziyadesiyle fazla.

Şirketler ve yatırım konularında duygusal değilim, sektörel zor durumlarda efektif olmayan duygusal yaklaşımları doğru bulmuyorum.