Sayfa 235/273 İlkİlk ... 135185225233234235236237245 ... SonSon
Arama sonucu : 2179 madde; 1,873 - 1,880 arası.

Konu: EKGYO - Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

Alıntı Originally Posted by 1.Yavuzhan Yazıyı Oku
    0216 579 15 15 yatırımcı ilişkilerini yarın 9 dan sonra bol bol arayalım. Thy Yönetim kurulu başkanı çıkıyor şirketin ederi 8 dolar diyor yatırımcısına sahip çıkıyor emlak konut neden sessiz kalıyor neden geri alımı uygulamıyor diye soralım. Hatta sosyalda özellikle Twitter'da bir etiketle gündeme bile sokulabilir. Ciddi rahatsızlık olduğu ifade edilirse birileri belki birşeyler yapar. Bu kadar para geliyor hisse düşüyorsa hala bir alicengiz oyunu var.
    Yatırımcı ilişkilerini ısrarla arayalım lütfen. Ayrıca cimer üzerinden yönetim kurulu başkanının yönetim görevi huzur hakkı gibi adlandırmalar ile iyi paralar aldığını ama ky yı ezdirdiğini, geri alımı uygulanmadığını, konuya yönelik hissedeki düşük fiyatları haketmeği gibi açıklaamalr yapmayarak yatırımcısını korumadığını, son on yılda hisse fiyatının dolar bazlı onda bir gibi komik rakamlara geldiğini belirtelim. Şikayetçiyim devletime gğvenemeyecek miyim deyin. Bu şekşlde sonuç çıkmayacağını sakın düşünmeyin. Yüzlerce benzer mesaj giderse yönetim kurulu başkanı denen gizli eleman belki açığa çıkar. Rahatsızlık vermek iyidir rahatsız edin kendi çıkarınız için.
    YÖNETİM KURULUNDA ART NİYET VAR. ADAM ÇIKAR HİSSE FİYATI ŞİRKET DEĞERİNİ TANSITMIYOR DER. MİLYON MILYON ANLAŞMALAR DEĞERLEMELER ARSA SATIŞLARI KONUT SATIŞLARI VAR. SIRF BUGÜNKŞ KAPTA 800 MILYON ARSA SATIŞ GELIRİ VAR. HABER TAM KAPANIŞTA KAPA DÜŞÜYOR. KÖTÜ BİR HABER ILSA KESIN AÇILIŞTAN HEMEN SONRA YAYINLARLAR.
    ARAYIN RAHATSIZ EDIN CİMERE YAZIN RAHATSIZ EDIN. ALDIKLARI YÖNETİM MAAŞLARINI HAKETSİN ÇAPSIZ HERIFLER

2. Arkadaşlar
    Bu gün EKGYO yatırımcı ilişkilerini aradım. Maalesef santral görevlisi yatırımcı ilişkilerini bağlamıyor ve santral görevlisinin söylediğine göre yatırımcı ilişkileri bu tür telefonların bağlanmasını kabul etmiyor. Maalesef EKGYO nun yatırımcısı ile görüşmeyi kabul etmeyen yatırımcı ilişkileri bölümü var. Bu durumda yatırımcısının görüş ve şikayetlerini dinlemeyi kabul etmeyen yatırımcı ilişkileri bölümüne ne gerek var onuda anlamadım.
    Bence yapılması gereken güzel bir üslup ile yatırımcı ilişkilerine mail göndermek ve mailin bilgi bölümüne Cimer ve Çevre ve Şehircilik bakanlığını da dahil etmek.
    Ancak yazıda hisse fiyatlarından bahsetmek yersiz olur. Şirketin bilançoda gösterilen arsa, arazi ve binalarının gerçek değerlerini yansıtıp yansıtılmadığı (Gerçek anlamda yeniden değerleme neden yapılmıyor. Neden 10 ile 15 yıl önce alınan araziler hala o günkü değer üzerinden bilançoda gösteriliyor), şirketin şişkin genel giderleri ,TOKİ den neden çok yüksek fiyata arazi alındığı (Karın bu şekilde TOKİ ye transferi) . Arsa satış karşılığı yapılan antlaşmalarda neden hep %30 oranı kullanıldığı (Normalde müteahhitler arsa satış karşılığı arazi sahibine yerin durumuna göre toplam satışın %40 ile % 50 arası ödeme yapar).
    Şu an şirketin bilanço defter değeri 16 milyar TL civarında gösteriliyor. Oysa bu değer tüm arazi ve binalar gerçek anlamdaki değer üzerinden gösterilse şirketin şu anki hisse fiyatı en az 4-5 kat civarında olacağı aşikar. Bunların gösterilmemesinin amacı nedir.
    Şu an herhangi bir kişi EKGYO yu almaya kalksa defter değeri olan 16 milyar TL ye alabilirmi?
    Daha çok bu konular üzerinde ilgili mercilere yazılar yazılmalı.
    Ancak benim EKGYO yönetimine ve bu yönetimi hala işbaşında tutan Çevre ve Şehircilik bakanlığına ve Hükümete inancım maalesef hiç kalmadı.
    Şirketin 5 yıl önce USD 3,0 TL civarında iken hisse fiyatıda 3.0 civarında idi. Şu an USD 18,5 TL civarında hisse fiyatı 4,4 TL. Şirket bu dönemde hiçmi kar etmedi veya varlıkları hiçmi değer kazanmadı. 5 yıl önce BIST 100 yaklaşık 700 puan civarındaydı şu an 3800 puan civarında. Bu içler acısı bir durum. Kamu hissesine ve Hükümete güvenip döviz almayıp EKGYO hissesi alan vatandaş şu an %75 zarar etmiş durumdadır.
    Yazdıklarım tamamen kendi görüşüm olup yatırım tavsiyesi değildir. Yazdıklarım ile yatırım kararı almanız halinde zarar edebilirsiniz.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Şirketimiz arasında imzalanan "Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin İş Birliği Protokolü" kapsamında, Bakanlık adına yapılan İstanbul Kartal 12711 Ada 2 Parsel İşi ihalesinin 1. oturumu 18.10.2022 tarihinde saat 11:00 da yapılmıştır. Söz konusu ihalenin ön yeterlik bölümüne katılan istekliler ekte listelenmiştir.

İhale komisyonu tarafından isteklilere ait ön yeterlik zarfları içerisindeki belgelerin ayrıntılı değerlendirilmesinden sonra, ihalenin Pazarlık-Açık Artırma-Kapalı Zarf Teklif Alma bölümünü içeren 2. Oturumunun tarihi ve saati isteklilere yazı ile bildirilecektir.
    1 MFA TAAH. İNŞ. VE TİC. A.Ş.
    2 BAŞ YAPI İNŞ. TAAH. VE TUR. SAN. DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.
    3 MAKSEM YAPI TİC. A.Ş.
    4 PEKERLER İNŞ. ENERJİ TAŞ. TUR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

4. Gayrimenkul sektörü soluksuz yükselişe devam ediyor.

Bu at arabası başka bir şey mi üretip satıyor nedir bu ayak sürüme

5. Latif abinin sattıp çıktım dediği seviyeyi göremedik bi aydır. Tahtacı o muydu acaba diye düşündüm kaç gündür.
    Gelen kurula katılacan mı tidebringer abi
    Hamdım Piştim Yandım

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    570
     Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Latif abinin sattıp çıktım dediği seviyeyi göremedik bi aydır. Tahtacı o muydu acaba diye düşündüm kaç gündür.
    Gelen kurula katılacan mı tidebringer abi
    4,51 değilmiydi.

Bugün ki kaplar

Şirketimiz tarafından geliştirilen projelerde, 1 Ocak- 30 Eylül 2022 tarihleri itibarıyla, toplam 20.638.624.980 TL(KDV Hariç), satışa esas brüt 561.461,07 m2 büyüklüğe ulaşan, 3.367 adet bağımsız bölümün satışı gerçekleştirilmiştir.

Bu satışların toplamda 1.647.542.731 TL(KDV hariç) değerindeki 201 adedi yabancı ülke vatandaşlarına gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü) ile Şirketimiz arasında imzalanan "Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin İş Birliği Protokolü" çerçevesinde, Bakanlık adına şirketimiz tarafından ihaleleri ve satışı yapılan Yenifikirtepe projesinde, 3.çeyrek içerisinde 358 adet, 41.600,90 m2 brüt alan satılarak KDV Hariç 1.760.436.825 TL satış hasılatı elde edilmiştir.

Bugün itibarı ile açıklamış olduğumuz 2022 yılı 3. çeyrek sonu verilerine göre, hedefimiz olan 16 milyar 680 milyon TL'yi %20 oranında aştığımız görülmektedir.

Şirketimiz bundan sonra da belirlediği hedeflere ulaşma konusunda tüm gayretini gösterecektir.

Satış vade sözleşmesinin imzalanması aşamasında müşteri kredi kullanım veya ödeme işlemleri süreçlerinin uzaması, çeyrekler arası satış rakamlarının değişmesine neden olabilmektedir. Satış dağılım tablolarında belirtilen satış rakamları satışı kesinleşen bağımsız bölümlerden oluşmaktadır.

Ayrıca, alıcıların sözleşmeden cayma ve dönme ile kredi kullanımının onaylanmaması durumlarından kaynaklanan azalmalarda söz konusu olabilir. Bilgi edilmesi önemle rica olunur.

--------------------------------
    Şirketimiz tarafından ihale edilen İstanbul Eyüpsultan Göktürk 1. Etap Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici ÖZYAZICI İnş. Elk. Mak. Müş. ve Taah. San. ve Tic. A.Ş. ile 19.10.2022 tarihinde imzalanmıştır.

Sözleşme Bedeli: 1.550.025.000 TL + KDV'dir.

SÜRÜN BAKALIM ALLAHIN BELASI HİSSE ADAM ADAM BEKLEDİĞİMİZ HASILATI ÜÇÜNCÜ ÇEYREK İTİBARİYLE YÜZDE YİRMİ AŞTIK DİYOR. GYO LAR UÇARKEN SEN SÜRÜN NEREYE KADAR SÜRÜNECEKSİN BAKALIM

Sevgili ekgyo yatırımcıları sıkıldıkça ekgyo yatırımcı ilişkileri ile uğraşıyorum sizede şiddetle tavsiye ederim. Daha önce yatırımcı ilişkilerini aradığımı ama direk bağlamadıklarını ve açan kişinin bir nevi sıradan santral görevlisi olduğunu, aramanı ve isteklerimi yaıtrımcı ilişkilerine bildireceğim onlrında bana döneceği söylediğini belirtmiştim. Tabi dönen felan olmadı. Yine kapta yer alan yatırımcı ilişkileri mail adreslerinden yönetim kurulu üyesi halan akbulutun mailine hakbulut@emlakkonut.com.tr
    Genel müdür yardımcısının maili ealioglu@emlakkonut.com.tr mailine,
    Ve tabi yatırımcı ilişkileri genel müdürü mustafa buğa nına maili olan mbuga@emlakkonut.com.tr e-posta adresine aşağıdaki yazımı gönderdim.

Öncelikle iyi günler. Yatırımcı ilişkileri telefon numaranız çalışmıyor size dönecekler denilse de dönen olmuyor.
    Borsada ekgyo ya ciddi yatırım yaptık ama görüyorum ki bazı tuhaflıklar var.
    Öncelikle yönetim kurulu başkanının hisse hakkında hiç bir açıklamada bulunmaması tuhaf. On sene önceki dolar bazlı fiyatla şu anki fiyat tuhaftan öte felaket.
    Borsada halka açık bir şirket olarak eğer usulsüz kar aktarılması bir şekilde var ise buda suç. Zira bunca yıl bunca arsa proje gelirine rağmen hisse bu fiyatlarda ise ya usulsüz kar aktarımı veya şişirilen giderler var demektir ki bu mailimiede cevap alamaz isen avukatımla hukuki yollara başvuracağım.
    Hisse geri alım programı neden uygulanmıyor.
    Yatırımcı ilişkileri telefonu neden aktif değil
    Dolar bazlı on senelik düzenli düşüşün sebebi nedir
    Şirket genel değerlemesi neden yapılmamaktadır
    Yönetim kurulu başkanı neden yatırımcı lehine konuşmamaktadır
    Şirketin yatırımcıları koruma yönünde bir aksiyon planı var mıdır

Yukarıda belirttiğim maile bu üç kişiden an itibari ile sadece Mustafa buğa döndü ve gönderdiği mail aynne şu:

Merhaba,
    Emlak Konut çağrı merkezi üzerinden birimimize iletilen bütün aramalara eksiksiz geri dönülmektedir. Diğer taraftan, yazılı veya elektronik posta yoluyla tüm paydaşlarımızın sorularını cevaplama gayretindeyiz.

Şirketimiz Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nu en aktif kullanan halka açık ortaklıklar arasındadır. Burada yapılan açıklamaların tamamı şirketimizin faaliyetlerine ve yürüttüğü projelere dair yönetim kurulumuzun aldığı kararlar ve güncel gelişmeleri içermektedir. Şirketimiz web sayfalarından ve KAP üzerinden dönemsel açıkladığımız raporlar içerisinde yer alan bilgi ve beyanatlardan istifade edebilirsiniz.

Yatırımcı İlişkileri biriminin başlıca görevi şirketimizin faaliyetleri ve bu faaliyetlerin finansal sonuçları ile alakalı şeffaflık karinesini gözeterek, mevzuatın uygun gördüğü çerçevede düzenli bilgi ve belge paylaşılmasıdır. Amacımız şirketimiz faaliyetlerinin doğru ve iyi anlaşılmasını sağlayarak, yatırımcı ve şirket yönetimi arasında köprü vazifesi görmektir.

Dolayısıyla, şirketimiz faaliyetleri ile alakalı soracağınız her türlü soru ve bilgi taleplerinizi memnuniyetle cevaplayabiliriz. Fakat, kısmen hakaret içeren ve suç imasında bulduğunuz maillerinize cevap vermek gibi bir mecburiyetimizin olmadığı gibi bu konuda her türlü yasal haklarımızın saklı olduğunu bilmenizi isterim.

Yönetim kurulumuzun hisse geri alma yetkisi bulunmakla beraber hisse geri alamı yapmak gibi bir taahhüdü bulunmaktadır. Diğer taraftan, şirketimiz tarafından 2013 ’den bu yana ödenmiş sermayenin %3,65 ’ine, serbest dolaşımda olan hisse miktarının %8’ine denk gelen 138.9 milyon adet hissenin geri alımını gerçekleştirmiştir.

Hisse senedi fiyat hedefi vermediğimiz gibi, cari gün içinde oluşan fiyatları biz belirlemiyoruz. Sermaye piyasalarının işleyişi ile alakalı yatırım danışmanınız ile görüşmenizi tavsiye ederim. Bunun dışında, şirketimiz faaliyetleri ve bu faaliyetlerin finansal, çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim çerçevesinde sonuçlarına dair soracağınız veya bilgi almak isteyeceğiniz konular üzerinden size memnuniyetle yardımcı olacağımızı bilmenizi isterim.
    Bilgilerinize,
    Mustafa BUĞA
    Yatırımcı İlişkileri Müdürü

SONRASINDA CİMERE VE SPK YA DA
    E DEVLET ÜZERİNDEN BİLGİ EDİNME VE ŞİKAYET OLARAK MESAAJJ ATTIM. SİZLEREDE TAVSİYE EDERİM . O MÜŞTERİ İLİŞKİLERİNE BAĞLANMA SORUNUNU, DOLAR BAZLI DÜŞÜŞÜ, YATIRIMCI LEHİNE NELER YAPILDIĞI, YÖNETİM KURULU BAŞKANI SESSİZLİĞİNİ, TOKİYE KAR AKTIRILP AKTARILMADIĞINI, DEĞERLEMELERİ, HERŞEYİ SORGULAYIN AMA ÖZELLİKLE YASAL HAKLARINIZI RESMI YOLLARLA KULLANACAĞINI BELİRTİN.
    AÇIKÇASI TELFONLA DÖNMEMİŞLERDİ MAİLEDE BŞRAZ ALINMIŞLAR. GAKIN ZMANDA CİMER VASITASIYLA RESMI BİLGİ ENDİNME İSTEĞİMDE GİDER. SES GELMEYE BAŞLADI SİZEDE TAVSİYE EDERİM ŞİDDETLE )

Sayfa 235/273 İlkİlk ... 135185225233234235236237245 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •