Arkadaşlar
Bu gün EKGYO yatırımcı ilişkilerini aradım. Maalesef santral görevlisi yatırımcı ilişkilerini bağlamıyor ve santral görevlisinin söylediğine göre yatırımcı ilişkileri bu tür telefonların bağlanmasını kabul etmiyor. Maalesef EKGYO nun yatırımcısı ile görüşmeyi kabul etmeyen yatırımcı ilişkileri bölümü var. Bu durumda yatırımcısının görüş ve şikayetlerini dinlemeyi kabul etmeyen yatırımcı ilişkileri bölümüne ne gerek var onuda anlamadım.
Bence yapılması gereken güzel bir üslup ile yatırımcı ilişkilerine mail göndermek ve mailin bilgi bölümüne Cimer ve Çevre ve Şehircilik bakanlığını da dahil etmek.
Ancak yazıda hisse fiyatlarından bahsetmek yersiz olur. Şirketin bilançoda gösterilen arsa, arazi ve binalarının gerçek değerlerini yansıtıp yansıtılmadığı (Gerçek anlamda yeniden değerleme neden yapılmıyor. Neden 10 ile 15 yıl önce alınan araziler hala o günkü değer üzerinden bilançoda gösteriliyor), şirketin şişkin genel giderleri ,TOKİ den neden çok yüksek fiyata arazi alındığı (Karın bu şekilde TOKİ ye transferi) . Arsa satış karşılığı yapılan antlaşmalarda neden hep %30 oranı kullanıldığı (Normalde müteahhitler arsa satış karşılığı arazi sahibine yerin durumuna göre toplam satışın %40 ile % 50 arası ödeme yapar).
Şu an şirketin bilanço defter değeri 16 milyar TL civarında gösteriliyor. Oysa bu değer tüm arazi ve binalar gerçek anlamdaki değer üzerinden gösterilse şirketin şu anki hisse fiyatı en az 4-5 kat civarında olacağı aşikar. Bunların gösterilmemesinin amacı nedir.
Şu an herhangi bir kişi EKGYO yu almaya kalksa defter değeri olan 16 milyar TL ye alabilirmi?
Daha çok bu konular üzerinde ilgili mercilere yazılar yazılmalı.
Ancak benim EKGYO yönetimine ve bu yönetimi hala işbaşında tutan Çevre ve Şehircilik bakanlığına ve Hükümete inancım maalesef hiç kalmadı.
Şirketin 5 yıl önce USD 3,0 TL civarında iken hisse fiyatıda 3.0 civarında idi. Şu an USD 18,5 TL civarında hisse fiyatı 4,4 TL. Şirket bu dönemde hiçmi kar etmedi veya varlıkları hiçmi değer kazanmadı. 5 yıl önce BIST 100 yaklaşık 700 puan civarındaydı şu an 3800 puan civarında. Bu içler acısı bir durum. Kamu hissesine ve Hükümete güvenip döviz almayıp EKGYO hissesi alan vatandaş şu an %75 zarar etmiş durumdadır.
Yazdıklarım tamamen kendi görüşüm olup yatırım tavsiyesi değildir. Yazdıklarım ile yatırım kararı almanız halinde zarar edebilirsiniz.
Yer İmleri