"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
BNTAS geçen son 3 sene bilançoyu 28 Ekim'de göndermiş. Ben bu sene de ya yarına ya da 28'ine göndereceğini düşünüyorum. Bilançoya elde mal ile girip girmemekte kararsızım. Biraz bilanço öncesi geçmiş hareketlerini inceleyip düşüneceğim bu gece.
Clausewitz
BNTAS bilanço gelmiş..Detayları sonra yazacağım.. Çok parlak değil. Çok sönük de değil.. Orta şeker bir bilanço..
Bilanço öncesi: ( Bilanço öncesi verileri kaydetmediğim için İş Yatırım Verilerini aldım, onlar hemen güncellemiyorlar. Benim kullandığım Fastweb Mali Analiz verileri hemen güncellediği için eski verileri oradan alamadım. İş Yatırım rasyoları ise tek ondalık basamaklı maalesef. Yeni veriler kendi kaynağımdan, onlar çift ondalıklı)
F/K 7,2
FD/FAVÖK 8,0
FD/SATIŞLAR 1,5
PD/DD 2,1
Bilanço sonrası:
F/K 5,75
FD/FAVÖK 7,20
FD/SATIŞLAR 1,36
PD/DD 1,85
olmuş..
Kısmi bir ucuzlama var..
Net Satışlar Büyüme (%) 128,78
Esas Faaliyet Karı Büyüme (%) 211,39
FAVÖK Büyüme (%) 186,15
Net Kar Büyüme (%) 174,19
ROA 33,14
ROE 38,67
ROIC 25,58
Fevkalade bir büyüme yok ortada bu çeyrekte.. Ama vasat üstü diyebiliriz.
Fiyat tepkisini ölçmek kolay olmayacak..
Borç Kaynak Oranı (%) 17,56
Finansal Borç Oranı (%) 10,63
Net Borç / FAVÖK (Yıllık) (%) -0,88
Mali yapısı ise oldukça sağlam kalmaya devam etmiş. Borç çok az, Net Borç yok, şirket Net Nakit pozisyonda.. Bilançonun en iyi tarafı bu. Belli ki ageresif büyüme politikası yerine dengeli büyüme ve defansif mali yapı tercih edilmiş.
Son düzenleme : deva-i dert; 27-10-2022 saat: 19:39.
Clausewitz
3. ceyrek hasat dönemiydi benimde bekledigim gibi degil ama su Cezayir den birseyler cikacak gibi zamanla bakalim.
Bugün şu ana kadara gelen en iyi bilanço (kabaca gözgeçirdim, detaylarına bakmadım) AKÇANSA'ya ait.
Clausewitz
Yer İmleri