Abi daireler elde patlar mı bilmiyorum ve de TL olarak da konut fiyatlarının geri gelmesini mümkün görmüyorum. Ama özellikle dövizin kontrollü olmasından ve enflasyona karşı olması gerektiği fiyatlamaya ulaşamaması kaynaklı bence konut fiyatlarında döviz bazlı fiyatlamalar yanlış. Ama dediğim gibi o yanlışın büyük kısmı dövizin reel değerinde olmamasından kaynaklı.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Kesinlikle bu görüşüne katılıyorum. İnsanlar herşeyin en iyisine tek seferde ulaşmak istiyor. Tr de kripto yatırımın fazla olmasıda bu yüzden. Tek seferde zengin olmak istiyorlar.
Geçen ev bakıyorum. Bütçeme uygun bir yer buldum. Gösterdiğim kişilerin önemli bir kısmı beğenmedi. Hayatta herşeyin adım adım olduğunun farkında değiller
Bir doktor arkadaşa bin lirada olsa tasarruf yap diyorum. Bin tl den ne olur diyor.
Malesef insanlar uzun vade düşünmüyor
SM-S908E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bence bunun 2 cevabı var.
1.Yüksek enflasyon nedeniyle aynı Arjantin'de olan gibi ele geçen ve/veya eldeki nakiti hızlıca harcama mal/mülk alma eğilimi oluştu. Herkes parasını harcıyor hatta üzerine kredi çekip harcama eğiliminde
2.Uygulanan politika zengini daha zengin yaptığı için para belli bir kesimin elinde toplanıyor. Bunlarda nüfusun içerisinde %1-2 ye tekabül ediyordur. Ülkenin 84 milyon olduğunu düşünürsek 1.6 milyon kişinin bu şekilde harcamalar yapıyor olması tüm ülkeye mal oluyor. Bunun testini daha düşük gelir grubundan insanları gözlemleyerek görebiliriz bence.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Cevaba katılıyorum. Ülkenin %10 u herşeyi yapıyor. 9 m insan demek. Lüks ev alıyor, tatile gidiyor.
Birde günü gününe yaşayanlar cafeleri dolduruyor. Bu insan modelleri sayesinde finansal özgür olacağız. Hayatı boyunca çalışmak zorunda olacak kesim.
SM-S908E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sürekli TR de ikamet etmeyen fakat arada gelip para harcayanda çok kişi var bildiğimiz manada kültür gezisine gelen turistleri kast etmiyorum(vatandaş veya değil).
en basiti Almancılar; benim normalde Almanya da serbest trader lik yapan arkadaşım ayda bir TR ye gelip burada satın alacak ev iş vs arıyor.
otel parası vermemek için bir ev aldı geçenlerde, sadece buraya gelince taksi ile uğraşmamak için ikinci el orta halli bir araba aldı.
beraber saç ekimi yapan bir arkadaşın yanına gittik, dediğine göre dünyanın dört bir yanından insanlar saç ektirmeye gelip haftada 10 bin dolar harcıyormuş.
benzer şekilde Ingiltere Hollanda gibi sağlık sistemi dandik ülkelerden tonla adam geliyor.
Hafta sonu Eskişehir e gittim Modern Müze diye bir yer var, İstanbul için bile entel sayılabilecek bir yer, içerisi Erasmus Exchange öğrencisi dolu
kısaca sokakta gördüğümüz insanlar Türkçe konuşuyor dahi olsa farklı amaçlarla ülkeye gelmiş kişiler olabiliyor.
Yer İmleri