Sayfa 209/1019 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon
Arama sonucu : 8151 madde; 1,665 - 1,672 arası.

Konu: Viop XLV

1.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Bugün niye sattı?

SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    bir ay içinde 3050den kabaca 4000'e geldi. bu yeterli bir neden olabilir. biraz dinlenecek mesela 3800-3600 arası bir yerde. fazla düşemez enflasyon demek fiyat yerinde duruyorsa reel anlamda para kaybediyorsun demek. bu dipten sonra enflasyon + kur artışı + asgari ücret artışı + beklenen enflasyon artışı + ucuza kredi musluğunun açılıyor olması vb. nedenler ile bir miktar daha füzeleyecek. Ta ki seçim sonrasında gerçekçi faiz politikasına dönünceye kadar. enflasyon - devalüasyon sarmalı gibi enflasyon- endeks füze sarmalımız var.

2.  Alıntı Originally Posted by tidebringer Yazıyı Oku
    Yıllar önce resesyon yoktu 2016 da dolar bazlı kaçmış Ereğli. 2023 te 50$ marjla ürün satınca hisse fiyatı kaça gelecek hesabı kolay.
    çelik üreticileri veya çelik servis merkezleri 3 aylık, 6 aylık veya yıllık anlaşma yaparlar. bu bazen karlarının katlamasına neden olabileceği gibi bazen de az kar etmelerine neden olur. ayrıca, kur farkı nedeni ile durduk yere devlete vergi vermeleri gerekebilir. çok değişkeni bir denklem bu. değişkenin biri gözden kaçarsa sonuç değişir. görüntüde aynı da olsa sonuç farklı olabilir. 200 usd marj ile vergiden dolayı net kar azalabileceği gibi, 50 usd de satış fiyatlarının anlaşma sonrası piyasada düşmesi ile esktrem bir kar da elde edebilir. dinamik bakmak lazım.

Alıntı Originally Posted by mustaf2231 Yazıyı Oku
    bir ay içinde 3050den kabaca 4000'e geldi. bu yeterli bir neden olabilir. biraz dinlenecek mesela 3800-3600 arası bir yerde. fazla düşemez enflasyon demek fiyat yerinde duruyorsa reel anlamda para kaybediyorsun demek. bu dipten sonra enflasyon + kur artışı + asgari ücret artışı + beklenen enflasyon artışı + ucuza kredi musluğunun açılıyor olması vb. nedenler ile bir miktar daha füzeleyecek. Ta ki seçim sonrasında gerçekçi faiz politikasına dönünceye kadar. enflasyon - devalüasyon sarmalı gibi enflasyon- endeks füze sarmalımız var.
    ABD vadeli +1.83
    Pala şaşkın...

4.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    İnsan nüfüsu azaltılmalı deniyordu pek tutmadı o görüş.

Muhtemelen minimalizm ve ortak kullanım, sahip olmak yerine ihtiyaç olduğunda kiralama vs şeyler destekleniyor/desteklenecek.

Öte yandan insan exlclusive şeylerden hoşlanıyor, bakalım nasıl olacak.

Dün fabrikadan yenilenmiş otomobil haberi koymuştum, yenileme de önemli bir konu.

Sürdürülebilirlik artık kabul edildi bu arada, temel/kilit konu o aslında. Tanrı'ya inanıp inanamamaktan daha kritik bir hale gelebilir ileride.

Atıyorum işe girmeden önce "Sürdürülebilirlik ilkelerinden taviz vermeyeceğime dair namusum ve şerefim üzerine yemin ederim" şeklinde imza bile isteyebilirler ileride. Ben bu tip şeylere inanmam diyen işsiz bile kalır.
    Cumhurbaşkanı'nın konuşmasını dinliyorum. Yeni yüzyıl tarafına geçti
    ilk madde olarak

Yeni yüzyıl sürdürülebilirliğin yüzyılı olacaktır dedi.

Son dakika konmuş fazla açmadı.

Bu söz şeytanın sözüdür ama Tanrı'nın da karşı çıkacağı bir şey değildir.

Küçükken ben elime kitap aldığımda akan sular dururdu evde, dokunulmaz olurdum.

Sürdürüleblirlik de muhtemelen o şekilde bir şey olacak, sürdürülebilirlik denince akan sular duracak.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

5. Geçen Türk gibi başla, Alman gibi sürdür, İngiliz gibi bitiri diye kendi kendime düşünüyordum, birden duvardan çat diye ses geldi.

İngiliz gibi bitri kısmaı artık out oldu belki.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

bu sayfanın çok fazla okunduğunu düşünüyorum.

bazı konular çok fazla tekrara düşüyor. bir kere bir yazdın tamam eyvallah geç işte.

burda neler yazılmadı. 7'den dolar şortlayanlar, malum savaş çıkınca 2500 iken 50 günlük ortalamaya değecek orası 1800-2000 diyenler, 3400 e gelince 2700 bekleyenler uzar gider.

goebbels ne diyordu "bir yalanı ne kadar çok tekrarlarsan o kadar çok inanan olur"

kimsenin vebaline girmemek gerekir derim.

iyi akşamlar.

bir fikrin varsa yazar geçersin.
    audentes Fortuna iuvat

7.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    ABD vadeli +1.83
    Pala şaşkın...

onun için onun adı pala.
    biz nedenini önceden bilsek zengin olurduk.
    biz anladığımızda iş işten geçiyor.
    ya beklenti fiyatlanmış oluyor ya da palanın tersinde kalıyoruz ve bizi pala eziyor.

8. yurtdisi ile korelasyon falan kalmadiki... sp kabaca 4800 den 3500 e geldi.. Biz o sirada rallideydik.. Korelasyon koptu ama tekrar olusacak bence..

Sayfa 209/1019 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •