Sayfa 1527/2460 İlkİlk ... 5271027142714771517152515261527152815291537157716272027 ... SonSon
Arama sonucu : 19680 madde; 12,209 - 12,216 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1. Deniz hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ben sürekli seçim sonrası için düşünüyorum. Gündemdeki eyt var çıkacak. Sistemde kayıtlı çalışan sayısı 25 milyon 14 milyon da emekli var. Mevcut durumda 50 li yaşlarda emekli olup 3-5 bin TL geçinmek mümkün değil. Bunlar mecburen çalışacak. Sistemden eyt li sayısını düşüp emekliye eklediğimiz de başabaş emekli ve çalışan sayısı olacak. Bununda üstüne asgarî ücrete yapılacak zam kayıt dışına çıkar küçük hizmet sektörü esnaf özellikle benim gençlik yıllarımda asgarî ücretin yarısını bile veren yoktu inşaata gidiyorduk mecburen. Hukuki düzenlemeler de yapılsa her şey mükemmel de gitse bu sistemin işleyebilmesi mümkün mü.

2. Abi üstüne YİD hazine garantililer kamu borcu şişman devletide ilave edelim ona göre beklentiniz ne olur tabi dünya stabil giderse

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Deniz hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ben sürekli seçim sonrası için düşünüyorum. Gündemdeki eyt var çıkacak. Sistemde kayıtlı çalışan sayısı 25 milyon 14 milyon da emekli var. Mevcut durumda 50 li yaşlarda emekli olup 3-5 bin TL geçinmek mümkün değil. Bunlar mecburen çalışacak. Sistemden eyt li sayısını düşüp emekliye eklediğimiz de başabaş emekli ve çalışan sayısı olacak. Bununda üstüne asgarî ücrete yapılacak zam kayıt dışına çıkar küçük hizmet sektörü esnaf özellikle benim gençlik yıllarımda asgarî ücretin yarısını bile veren yoktu inşaata gidiyorduk mecburen. Hukuki düzenlemeler de yapılsa her şey mükemmel de gitse bu sistemin işleyebilmesi mümkün mü.
    https://pbs.twimg.com/media/Fbeqm1BW...g&name=900x900

Emeği ile çalışanların gsyih'dan aldıkları pay görülmemiş ölçüde düşmüş durumda,geniş halk kitlelerinde müthiş bir sefalet var,artık medyada aç olduğu için okulda bayılan çocukların haberlerini görüyoruz.Emeği ile geçinenlerin durumunda iyileşme acilen gerekli.İşverenler açısından durum ise;emeği ile geçinenler gsyih'dan çok daha yüksek pay aldıkları zamanlarda da şirketler gayet güzel kar edebiliyorlardı,yine ederler.Edemeyecekler zaten koltuk desteği ile ayakta duran kötü yönetilen, verimsiz çalışan şirketler olur.Onların piyasadan elenmesi ülke ekonomisinin genel sağlığı için çok daha yararlı olur.Bu şirketlerin pazar paylarını ise iyi yönetilen,verimli çalışan şirketler alır,kapanan şirketlerde çalışanlar da buralarda istihdam edilirler.
    Emekli /Çalışan oranı sağlıklı bir rasyo değil.Sosyal güvenlik sistemini zorluyor,normali ücretlerin ve emekli maaşlarının çok daha yüksek olması ama emeklilerin yeniden bordorolu çalıştıklarında emekli maaşlarının çalıştığı sürece kesilmesi olur.
    Son düzenleme : deniz43; 09-11-2022 saat: 06:21.

ABD Kongre ara seçimlerinde son durum:

https://www.nbcnews.com/politics/202...d=election_nav

https://www.cnbc.com/2022/11/08/cryp...ity-scare.html

Bitcoin briefly touches a new low for the year, FTX token plunges more than 75% in broad crypto sell-off

Bitcoin/USD Coin Metrics
    BTC.CM=
    RT Quote | USD
    Last | 10:19 PM EST
    18,202.00
    down-2,628.30 (-12.62%)

6.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://www.cnbc.com/2022/11/08/cryp...ity-scare.html

Bitcoin briefly touches a new low for the year, FTX token plunges more than 75% in broad crypto sell-off

Bitcoin/USD Coin Metrics
    BTC.CM=
    RT Quote | USD
    Last | 10:19 PM EST
    18,202.00
    down-2,628.30 (-12.62%)
    Görünen o ki merkeziyetsiz sistemin en zayıf noktası borsalarmış. Günün sonunda binance tekel olursa, merkeziyetsiz olmanın bir anlamı kalmayacak.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    ABD Kongre ara seçimlerinde son durum:

https://www.nbcnews.com/politics/202...d=election_nav
    -Mehmet Öz seçimi kaybetti.

-Demokratlar seçimlerde anketlere göre daha iyi performans gösteriyor.Senatoda 100 üyenin 51'i muhtemelen demokratların olacak,çoğunluğu koruyacaklar.Temsilciler Meclisinde ise projeksiyonlar şu anda Cumhuriyetçilerin 216 ye karşı 219 dar bir çoğunluk sağlayacağını gösteriyor.
    Son düzenleme : deniz43; 09-11-2022 saat: 10:18.

8. Deniz hocam, iyi günler dilerim öncelikle.
    Bu gönderinizdeki tüm sözlerinize sonuna kadar katılıyorum. Mevcut enflasyon politikası ve faiz politikası ve makro ekonomik gelişmeler ve göstergeler, nasıl bir günümüz olduğu ve geleceğimiz olabileceği hakkında fikir verse de; Bist30'daki şirketlerin 2022/3. çeyrek bilançoları incelendiğinde, karlarında dolar bazında neredeyse 2.5 - 3 kat artış olduğu görülmekte. Son çeyreğe de aynı zamanda ışık tutmakta.

Enag yıllık enflasyonunun %180 olduğunu düşünüldüğünde, Bist30 şirketlerinin hem enflasyon hem de dolar bazında çok iyi karlar açıklaması; Bist30'un dolar bazında, son bir yıllık dönemde %55 getiri sağlaması ve üstelik dolar bazlı 20 yıllık grafiğe bakıldığında da, dolar bazında daha üst seviyelerin de beklenti dahilinde olduğunu göstermekte.
    Kısaca, genelde göstergeler dibi işaret etse de, özelde afaki karlar Bist30'un daha yukarı gidecek yeri olduğunu işaret ediyor. Dahası; doların adil değerinin 25tl'ler(yaklaşık %30 artış demek) olabileceği göz önüne alınsa dahi, enflasyonla başabaş seviyeye ulaşamacayakken, Bist30'da bu kazancı elde etmek daha ulaşılabilir görünüyor.
    Bu ikilemi nasıl değerlendirirsiniz? Fikirlerinizi duymak beni çok memnun eder.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Not: 3 gün önceki, borsa ile ilgili görüşlerinizi alıntılamak istedim, ama beceremedim. Kusura bakmayın lütfen. Üstteki yazımı da, o gönderinize ithafen yazmıştım.

Sayfa 1527/2460 İlkİlk ... 5271027142714771517152515261527152815291537157716272027 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •