" Vergisel Avantaj
Özel Fonlar’dan elde edilen tüm gelirler beyanname düzenlenmeksizin fon türüne göre %0-10 kaynakta stopaj kesintisi ile vergilendirilmektedir.
Özel Fon yatýrýmcýlarý, kazançlarý üzerinden stopaj kesintisine sadece fon katýlma paylarýnýn satýþý halinde tabi olmaktadýr. Böylece kaynakta kesinti yapýlan tutarlar fonun içerisinde nemalanmaya devam etmekte ve uzun vadeli yatýrýmlarda ciddi bir bileþik getiri avantajý oluþmaktadýr."
https://www.unluportfoy.com/urunleri...tfoy-yonetimi/
Baþkasýnýn kurduðu fonu alýp hem fon yönetim gideri ödeyip, hem de yapýlan iþlemlere hakim olmamaktansa; kendi portföyünüzü fon haline getirin diyor sanýrým Dudu Bey.
Araþtýrmak lazým. Þirket kurmaktan daha tatlý gibi.
Bu kurduðumuz fona yabancý hisse alabiliyor muyuz?Diyelim ki cevap "evet", o zaman fondaki bir hisse satýlýrsa, vergisini kim ödüyor? Ayný þekilde fondaki temettü gelirleri nasýl vergilendiriliyor gibi sorular beliriyor tabi kafada.
Kurduðunuz fonda stopaj 10% diye kestirip atmak yeterli deðil.
Özel fon'un ne olduðunu tam olarak anlamýþ olmayabilirim tabi.O zaman yukarýda yazdýklarýmýn bir anlamý kalmaz.
ytd


Diyelim ki cevap "evet", o zaman fondaki bir hisse satýlýrsa, vergisini kim ödüyor? Ayný þekilde fondaki temettü gelirleri nasýl vergilendiriliyor gibi sorular beliriyor tabi kafada.
Alýntý yaparak yanýtla



Yer Ýmleri