fon konusunda yeterli bilgim olmamasına rağmen şunu biliyorum.
Eğer yoğun hisse fonu taşıyorsan,
endeksin inip çıkmasını yakından takip etmek gerekiyor.
Ayın 15 inde bist teklemeye başlayınca, epeydir de düzeltme olmayınca fonları sattım.
tabi şu anda senin aldığın fon pazartesiye gelecek.
eğer o zamana kadar düzeltme biterse iyi para verir. tersi de sıkıntı olur bence.
bol şans
Eger bugun oglene kadar aldiysan yarin sabahki fiyattan almis olacaksin. Tkf nin geri kalmasinin sebebi 5500 adet short endeks dususune oynamasaydi. Bugun viop -6 yaptigi icin arti kapatma almis olma ihtimaliniz var. haftaya endeks yatay takilir veya duserse kar devam eder yukselise gecince arkasindan bakarsiniz. Ben bugun tkf ile vedalastim. 6 aydir bist100 fonu gorece basarili olmasi icin bist100u gecmesi gereken fon bistin dususune pozisyon acti ve surundurdu. Iyi mi sepet yapip mac nrc nnf de aldim da ortalamayi yukari cektim. Bir daha tkf tcd tobe ettim almam. Yillardir viop long ile endeksi yenen adamlar enflasyon rallisinde viop short ile akintinin tersine islem yapiyorlar. Endeks paramparca olursa iyi ki almisim dersin tkfyi![]()
Hocam biraz ortadan daldım ama Akportföy birçok fonda 20 hisede eşit alım yaparak bir yerde pasif yatırım stratiejisi uyguluyor.Bu hisseleri de sitesinde açıklıyor, arada değişim yaptığında da hangi hisselerde değişim yaptığını açıklıyor.Kişisel olarak hiç akportföy fonu almadım.AFT fonu çok popülerdi mesela.YAY aldım, onu hiç almadım.20 hisse bana riskli gözüktü.Yabancı hisse portföyümü OFI ile tutuyorum.Burada 6-7 ETF var, bunların içinde de bir dünya hisse var.Artık o kadarına da bakmıyorum.Yani yeterince dağıtılmış bir risk var.Çılgın bir getiri olmaz ama olası abukluklar da can sıkmaz.Antin kuntin temalar falan bana göre değil dedim böyle karar verdim.İlla tematik bir fon düşünürsem İş bankası karma fonları daha makul.Fonları iyi tanımak lazım.Bazı fonların yanına yaklaşmamak lazım.Sadece getiriye bakmamak lazım.
Yer İmleri