Sayfa 63/494 İlkİlk ... 1353616263646573113163 ... SonSon
Arama sonucu : 3949 madde; 497 - 504 arası.

Konu: SISE - Şişe Cam

Erdgass hc da tecrübelerini paylaşmış tek haneden çift haneye geçişte özellikle.
    Konunun özü yıllarca sürünüp beklenilen hissede (zorunluluktan ya da bir umuttur sebepli) asıl yukselislerde kalmayı basarabilmek kazanç sağlıyor. Sürünürken durmak değil onda umut dolu bir bekleyis var, yukselislerde psikolojine hakim olabiliyor musun asıl husus bu .
    Borsada yapılan işlemlerin yüzde 50 etkisi zaten psikolojiden geçiyor. Ytd.

Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Erdgass hc da tecrübelerini paylaşmış tek haneden çift haneye geçişte özellikle.
    Konunun özü yıllarca sürünüp beklenilen hissede (zorunluluktan ya da bir umuttur sebepli) asıl yukselislerde kalmayı basarabilmek kazanç sağlıyor. Sürünürken durmak değil onda umut dolu bir bekleyis var, yukselislerde psikolojine hakim olabiliyor musun asıl husus bu .
    Bunu çift hanelere geçişte de yazdığım için oralar hatırlansin diye yineledim. Bu sadece şişeye özel bir durum değil genel.. ytd

Alıntı Originally Posted by YSFKRM Yazıyı Oku
    Sn. Spenc espri olarak elbette sektörler yarıştırmak anlamsız ancak benim icin ise ikiside vazgecilemez cinsten olmalarıdır. Benim için Froto ve tuprs da öyledir.
    Ytd.
    Syg.

SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Vazgeçilmez hisse yoktur.

İliklerine kadar hissedilmemiş resesyon fiyatlaması vardır.

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

Alıntı Originally Posted by rACE Yazıyı Oku
    Vazgeçilmez hisse yoktur.

İliklerine kadar hissedilmemiş resesyon fiyatlaması vardır.

Kendi yazımı o kadar beğendim ki imzam yapıyorum.

Emeği geçenlere teşekkürler.

5.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Selam Spenc
    Şimdi bu minvalde bir şeyler yazmaya gelmiştim. Sen de paylaşmışsın zaten...

Ben 17 lerden satıp Ereğli'ye gecmiştim... Ne umduysam tabii, babama 20'lerden zorla aldırdım, kaçırmayalım diye... Benim yaptığım hatayı bari babam yapmasın dedim.

Fakat al sat işi gerçekten boş iş... 20'lerden Şişe'yi sattı, gitti onu aldı bunu aldı, sonra 35'den şişe aldı tekrar onu sattı, iş bankası aldı vs vs ... Saatlerce ekran başı (hoş oyalanıyor ) zaman ve kazandığını zannetmek...

Babam Esas 20'lerden bıraktığı Şişe'den sonra portföyünü %66 falan belki %70 yükseltti, ama şişe zaten %100 yaptı...

Ben Ereğli'de temettü ve bileşik getiri odaklıyım ama aynı hatayı yapmıyorum buradan edindiğim tecrübe ile, 30'lardan yüklü alımlarım da oldu, ama yine de şişe ile ereğli arasında 500 bin fark var. Şişe'de dursaydım 500 bin fazla param olurdu...

Traktör mesela ne bekledi 250'lerde sonra 3 ayda %100...

Demem o ki, şirketine güveniyorsan al tut...

Sn. Race harikasınız ve çok da haklısınız öyle bir durum olduğunda duman veya buhar oluruz nacizane eğer borsaya yatırım söz konusu ise benim tercihlerim koc , oyak ve is grubu sirketlerinden olur.
    Ytd.
    Syg.

SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Selam Spenc
    Şimdi bu minvalde bir şeyler yazmaya gelmiştim. Sen de paylaşmışsın zaten...

Ben 17 lerden satıp Ereğli'ye gecmiştim... Ne umduysam tabii, babama 20'lerden zorla aldırdım, kaçırmayalım diye... Benim yaptığım hatayı bari babam yapmasın dedim.

Fakat al sat işi gerçekten boş iş... 20'lerden Şişe'yi sattı, gitti onu aldı bunu aldı, sonra 35'den şişe aldı tekrar onu sattı, iş bankası aldı vs vs ... Saatlerce ekran başı (hoş oyalanıyor ) zaman ve kazandığını zannetmek...

Babam Esas 20'lerden bıraktığı Şişe'den sonra portföyünü %66 falan belki %70 yükseltti, ama şişe zaten %100 yaptı...

Ben Ereğli'de temettü ve bileşik getiri odaklıyım ama aynı hatayı yapmıyorum buradan edindiğim tecrübe ile, 30'lardan yüklü alımlarım da oldu, ama yine de şişe ile ereğli arasında 500 bin fark var. Şişe'de dursaydım 500 bin fazla param olurdu...

Traktör mesela ne bekledi 250'lerde sonra 3 ayda %100...

Demem o ki, şirketine güveniyorsan al tut...
    Selam Fedoramca. Yazdıklarına ilave parayı nasıl kazandigin değil nasıl koruyabildigindir, babanin yaptığıda her halükarda bir kazanç almış riski dağıtmış, kar almış, zaman geçirmiş, keyif almış az ya da çok.
    Zaten yazimda da belirttim herşeyi bilsek tek çatı altında toplardik, sonuçta şişe hisse çıkışının düşme riskini, digerlerimdeki beklesiyimdeki yükselme beklentisini birbirine pay etmişim.

Bu zaman öyle bir zaman ki pandemiden beri herhangi bir hissede kazanç sağlamamak bence biraz beceriksizlik olur, doğru hamlelerle alıp satanda, trade edende, bekleyende kazanç sagladi. Ha elinizde bulunulan hisseleri Sasa hektas gibi uçmuş hisselerle kiyaslamazsak morali bozmamak adına, o tip hisselere bakmak yerine değeri yüksek ama ederine gelmeyen surunmuslerle moral bulmak doğru bir yaklaşım olacaktır. Herkesin elindeki kendine göre tabi, elinde ne varsa değerini o kişi bilir.
    Şişe düşer mi çıkar mı bilemem, onu da ekliyim. Ytd.

Resesyon nedir? makroekonomide geleneksel olarak reel gayri safi yurt içi hasılanın (GSYİH) iki veya daha fazla çeyrek yıllık periyotta arka arkaya negatif büyüme göstermesi durumudur.
    Ekonomide durgunluk olarak da adlandırılabilir, denilirse sözlük anlamıyla!
    Şu an kazançları yasiyormuyuz yaşamıyor muyuz? Şirketlerin bu kazançları nereye kadar devam eder? Son mu bulur? Azalır mı artar mı? Yavaşlama olursa hangi sektörlerde olur? Gibi sorulara elimizde bulunan sektörler kendi dinamiklerine göre cevap bulabilir, bunu genele vurmak yerine, özele bakmak lazım.

En nihayetinde şirketlerin asıl amacı kar yapmak ama bu değişkenlik göstermesi zaten olası bir durum, az kar çok kar şeklinde!

İliklerimize kadar hissedilen zamlar var!
    önce pandemi oldu, emtialar düştü dip yaptı, sonra akabinde gerçekleşen krizler, normalleşme sürecine geçiş esnasında emtialar zirvelendi ve pik yaptı, savaş ile birlikte yaşanan enerji krizi sebepli artan fiyatlar enerji fiyatları ve emtialarin düşüşü (örnek petrolün geri çekilişi) ve sonrası ne olacağı.
    Peki bu yapılan zamlar geri gelir mi, fiyatlar düşer mi? Elbette hayır.
    Yukarıda saydığım pandemiden bu yana krizleri ve resesyonu yaşayan sektörlerdi. Bankalar, sanayi, havacılık vs vs. Ve buna dayalı yaşayan toplumların gelir giderleri, yaşam tarzları arasındaki değişimler ile bütçelerininde değişimler göstermesi! Yine döngüsel ve dönemsel olarak devam edecektir şirketler kar yapmaya ama az ama çok. Ytd.

Sayfa 63/494 İlkİlk ... 1353616263646573113163 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •