Sayın köse oyun büyük, bence Nevzat baş röl oyuncularından biri...
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın köse oyun büyük, bence Nevzat baş röl oyuncularından biri...
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kemal bu benim borcum demesine rağmen mahkeme hayır sen bunu şirketlerine kullandın onlardan tahsis edilmeli sonucuna nasıl varıyor..
kullansa dahi şirketleri bağlamaz...
kemalin şirketlerdeki şahsi hisselerine haciz konulması kararı çıkmalıydı hukuken...
şirkete borç verilirse bu borcun bilançoda ilişkili ya da ilişkili olmayan taraflara borçlar kaleminde gösterilmiş olması ve verilen senedin üstünde kemalin değil şirketin kaşesi ve yön kurulunun imzası olmalıydı...
her taraftan oyuncular oynuyor spk ne yapıyor?
ky adına müdahil olması gerek normal işleyişte...
kime neye güveneceğimizi şaşırdık
Hasbunallah ve ni'mel vekil...
Ateşteki ağaç menem, dönüp duran şu taş menem,
Bak şu ateş yalımına, ben bu yanana sığmazam...
https://www.yeniasir.com.tr/ekonomi/...haczi-durdurdu
Ege'nin devine 223 milyon liralık nefes! Kemal Zorlu haczi durdurdu
Sürekli şahsi borcu olduğunu belirtiyor ama birtürlü ödeyip bu konuyu kapatmıyor . Habere göre bu borç 11 yıllık , belliki karşı taraf kendisinden tahsil edemediği için şirketler üzerinden tahsil etmek istemiş . İlgili mahkeme no 2017/730 , sene oluyor 2023
Ayrıca istinafa başvurunun tamamen vakit kazanma için olduğunu düşünüyorum. Benim bildiğim şirket ortakları şirketten sadece huzur payı ve kar payı alabiliyor .Bugüne kadar temettü dağıttıklarını ben hatırlamıyorum , mahkemenin verdiği Kemal Zorlu ile beraber şirketler müştereken ödensin kararı aslında işlerine gelmeli .12 milyon doların ne kadarını şahsi amaçları için kullandılar Allah bilir ama o parayı şirketlere ödettirerek aslında bir anlamda şirket kasasından para çekmiş olmuyorlarmı ?
Aynen ama ne fark eder ki? Bu ülkede çoğu şirket sahibi, şahsi harcamalarını yıllardır şirketler üzerinden gider göstermiyor mu.
Hırsızlık illa fiziki olarak bir şeyleri alıp kaçmak değil. Hırsızlık bile artık modern dünya ile teknoloji birlikteliği ile geliştirdi kendisini.
2007 ile 2023 yılı arasında geçen bunca sene de 1 dava sonuçlandırılamıyor. Aklı başında 4 kişi oturup meseleyi çözümlemek istese 1 haftalık iş. Yasa ağır işliyor .Sistem ağır yürüyor. Şirket bilançoları patronların istediği gibi hazırlanıyor. Bağımsız Denetim firmalarının ne kadar bağımsız oldukları sorgulanıyor. Bu ahval bizim için ne yazık "negatif". Patronlara hizmet eder şekilde sistemler kurgulanmış. Pandemi dönemlerinde bedelli taleplerine verilen onaylara bakarsanız eğer , resmen çoğu şirketi halk fonladı.
Ne kadar anlatsak, ne dersek diyelim, bazı şeyler anlatılamıyor.
Kurumların bertaraf olmuş ülkelerde bunların yaşanması gayet doğal
ülkede kurumlar resmen kontak kapamışlar
yukarıda şevkidede sorduğun sorularda haklısın
ama bunları biz yıllardır görüyoruz ve söylüyoruz
ama kurumların gözleri kapalı kulakları da sağır oldu
bize delil bul getir diyorlar
delile gerek var mı her şey aleni orda da zaten
Sayın Köse haklısınız.
Vaziyet böyle. Özellikle pandemi döneminde şirketlerin kasalarındaki paralar döviz kuru ve enflasyon ile işe yaramaz hale geldi. Bu dönemde devlet yeterince destek veremediğinden dolayı ; çoğu bedelli verilmeyecek şirkete bile "bedelli" verilmesine izin verdiler.
Dolaylı olarak halk şirketleri fonladı. Böylece şirketler bir şekilde ayağa kalkma yolu bulabildiler. Devletinde sanayi kısmında verdiği destekleri yansıyamayız. Bazı sektörlere ciddi teşvikler verildi.
Halk elinde tuttuğu parayı önce coin dünyasına koşup 500 milyar tl civarında yabancıya parasını kaptırdılar. Coin dünyası batınca bu defa döviz vb. gibi TL dışında her şeye geçtiler. Bir ara döviz varlıkları yüzde 61 oldu. Halk deli gibi dövize geçti ve TL iyice çığrından çıktı. Merkez bankası ne kadar TL basıp atlatma gayreti gösterdiyse de ne yazık fani sonuçlarla deli gibi enflasyona maruz kaldık.
Halkın elindeki paranın mutlaka tl ye dönüştürülmesi gerektiğinden günümüzde merkez bankası bankalara döviz baskısı yapmaya devam edip döviz varlıklarını tl ye dönüştürme hedefleri koyuyor. Bu yeterince etkili olamasa da diğer taraftan borsayı yukarı doğru sürüp halkta " borsa daha çok kazandırıyor" algısı oluşturuldu ve ciddi anlamda döviz ve altından çıkıp borsaya gelişler oldu bu da netice itibariyle devletin faydasına olan bir sonuç oldu. döviz, altın vb yatırım enstrümanlarının bu denli sabit olduğu bir dönemde yukarı hareket eden ne ise herkes peşine düşerek, borsaya yeni 3 milyon civarı aktör giriş yaptı. Bu da borsaya sıcak para girişi demek ve borsa yukarı doğru yoluna devam ediyor. Yabancı pozisyonuna bakılırsa hiç bir yabancı dövizini bozup yüzde 100 enflasyon olan bir ülkede borsaya giriş yapmaz. Yabancının enflasyon durmadan TL değer kazanmadan borsalara uğrayacağını düşünmüyorum.
Sanırım fotoğraf çok net gözüküyor. Para kazanmak isteyenin koştuğu yer "borsa".
O yüzden kimsenin kimseye borsaya karışmadığı bir dönem. Herkes kazanıyor. Düşünsenize son 1 senede ben borsada kaybettim diyen sanırım hiç kimse yok. Borsada birisi kaybetmeden diğeri kazanamaz. Kimse kaybetmiyorsa kim kazanıyor son 1 senedir.
Kaybedişler usul usul başlıyor ancak halen çok ciddi seviyelerde değil.
Bakalım zaman ne gösterir izleyip görelim.
YTD.
LALE devri gibi
çok kişi servetlerini kaybedecek gibi duruyor
krıpto paralarda çok can yandı burada da yanacak
hala % 1000 yapmış olan hisselerin peşinden deliler gibi koşuyorlar
hiç bir şey bilmediklerinden dolayı
ne tekniğe bakıyorlar
ne de temele
sosyal medya çılgınlığı yaşanıyor borsa da
hükümet ve ilgili kurumlar resmen seyrediyor
peki halkı kim koruyacak
Yer İmleri