Hocam bes sistematik bir düzende kredi kartından yaptığı bir çekim ile ve senede yaptığınız fon değişikliğiyle ilgili olarak bir kaç dokunuş ile yatırımınızı istediğiniz stratejide yapmanızı sağlayan bir araç.
Bu bir konfordur. Uzun seneler dokunmak istemediğiniz bir birikimi oluşturmada profesyonelinden amatörüne yardımcı olacak bir araç benim gözümde. Tabiki manuel olarak seçeceğiniz fonlara düzenli yatırım yapabilirseniz burdaki geliri daha iyi seviyeye çekebilirsiniz. Ama bunu gerçekten düzenli aksatmadan yapabilmek hayat telaşesi içinde kolay olmuyor.
Kendi özelimde bakacak olursak 6 senedir sistemdeyim. son 2 seneye kadar açıldığı gibi duruyordu hesap ondan sonra olayı anlayınca biraz toparladım durumu. 41k TL tutarında yatırım yapmışım. Getirisiyle beraber 19000 TL devlet katkısı birikmiş. Yaklaşık 1000 dolar civarında bir devlet katkısı. Emekliliğe kadar ne olacağını çok tahmin edemeyiz tabiki. Ama ana portfoyunuz ile ilgili ipler sizin elinizde sonuç olarak. Devlet katkısı da hatrı sayılır bir halde kalmaya devam ederse yönetim ücreti vs düşünmeye cok gerek olmadığını düşünüyorum konforu da dikkate alarak.
Konudan bağımsız olarak kredi kartlarına vereceğimiz bir talimat ile düzenli hisse alımı yaptırabilmek mümkün mü. ?
Yer İmleri