Sayfa 637/993 İlkİlk ... 137537587627635636637638639647687737 ... SonSon
Arama sonucu : 7937 madde; 5,089 - 5,096 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVIII

1- 2020 asgari ücret 2324 ekmek 2 tl ; 1164 ekmek
    2.2022 asgari ücret 5500 ekmek 5 tl ; 1100 ekmek

2324 ,şeker 5,43 ; 428 kg
    5500 ,şeker min 20 tl; 275 kg ....

rakam büyüdükçe alım gücü düşüyor ; Neyse diğer ürünlere göre daha fazla alım gücü düşmüş olması lazım...

Kısaca maaşlı kesimin -memur ve emeklilerin -alım gücü asgariden daha fazla düştü

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
     Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Şimdi asıl asgari ücret ve emekliye memura zam gelsin ondan sonra görün , cin şişeden çıktı , cahillik çok kötü ama en kötüsü cahil olduğunu bilmeyecek kadar kör kütük cahil olmak. Hesapta asgari ücrete zam gelince sorun çözülecek , yok şu kadar olsun yok bu kadar olsun .
    Asgari ücret 10 bin olsun simit 10 lira ekmek 10 lira olsun benzin 40 olsun .1 ay zam zor dayanacak göreceğiz ayrıca özel sektör ek taviz isteyecek ardından da zamı dayayacak.
    esas curcuna kim kazanırsa kazansın seçimden sonra olacak )

Alıntı Originally Posted by Denizdenizli61 Yazıyı Oku
    Bugün Ziraat Bankası'ndan faiz oranini görmek icin dijital kredi başvurusu yaptım.1.79 çıktı.Yaz aylarında 1.55 di.
    Yazdan beri faizler bu kadar düştüğü halde kamu bankasında bile kredi faizleri artmış. Aynı banka TNA 1.23 den veriyor.
    Vak vakta100.000 tl ye 550 tl kredi tahsis ücreti hayatnsigoryası ve 1008 tl kazqndırqn tarifeyi kabul edersen 36 aya kadar 1.59
    Sadece 550 tl tahsis ücretini kabul edersen 1.95
    bir halt olacağı yok.

4.  Alıntı Originally Posted by decamercion Yazıyı Oku
    esas curcuna kim kazanırsa kazansın seçimden sonra olacak )
    Bundan kurtuluş yok ,çok tanıdık biri sabir der , uyu 6 ay sonra uyan der , ötekisi enkaz devraldık der , çözüm uzun yıllar sefalet .
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Bundan kurtuluş yok ,çok tanıdık biri sabir der , uyu 6 ay sonra uyan der , ötekisi enkaz devraldık der , çözüm uzun yıllar sefalet .
    Bu cümleyi şöyle okuyalım ..AKP giderse her şey daha kötü olur...Kripto AKP nin yeni stratejisi ...

Walla ben sizin gibi düşünmüyorum...

Kalın ince Hazineye bağlanmış hortumların kalın olanlarından sadece 5 ini kessinler ülke düzlüğe çıkar...

6.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Bu cümleyi şöyle okuyalım ..AKP giderse her şey daha kötü olur...Kripto AKP nin yeni stratejisi ...

Walla ben sizin gibi düşünmüyorum...

Kalın ince Hazineye bağlanmış hortumların kalın olanlarından sadece 5 ini kessinler ülke düzlüğe çıkar...
    Okuma yanlış , sadece kısa surede çözüm yok diye okumak lazım , bu kadar yılın hikayesi cabuk çözülemez .Bu beklenti iyi idare edilmeli .Ve gerçekler söylenmeli .

Kriptolarda akp olmazsa oburleri sıvar diyor , ahmak olmayıp iyice düşünmek lazim.

Bu şansı kaçırmamak yakaladıktan sonrada heba etmemek lazim .Muhalefet için söylüyorum anlayışı kıt olanlara kelime kelime anlatmak ilazım .Bence hortum 5 ten büyük kesmek lazim mi yetmez ama evet.
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

7.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Şimdi asıl asgari ücret ve emekliye memura zam gelsin ondan sonra görün , cin şişeden çıktı , cahillik çok kötü ama en kötüsü cahil olduğunu bilmeyecek kadar kör kütük cahil olmak. Hesapta asgari ücrete zam gelince sorun çözülecek , yok şu kadar olsun yok bu kadar olsun .
    Asgari ücret 10 bin olsun simit 10 lira ekmek 10 lira olsun benzin 40 olsun .1 ay zam zor dayanacak göreceğiz ayrıca özel sektör ek taviz isteyecek ardından da zamı dayayacak.
    Hükümet muhalefetin kendisini çektiği popülizm tuzağına 2018 mart ayında emekliye 1000 TL bayram ikramiyesini vererek düştü.

12 500 000 emekli x 1000 TL x 2 bayram= 25 milyar TL kamu açığı oluşturdu.
    Bunu öngören akıllı para dövize yöneldi ve USD 3,80 TL den 7.20 TL ye yöneldi. O yıl yaz kapsamlı bir imar affı çıktı ancak 7 milyar toplanabildi.

Sonrasında da hükümet sürekli popülizm tuzağına düşmeye başladı, belki de çaresi kalmadığı için;
    SMA'lı çocuklar , EYT'liler , 3600 ek gösterge , KYK faiz affı vs. Milli geliri 5 kuruş arttırmayan ama devletin açıklarını arttıran dahiyane projeler girdabına sürüklendi.

Pandemi de iyi kullanıldı 70 USD'lik Alman aşısı kutsandı ve bunun için milyarlarca USD varlığımız yurt dışına transfer ettirildi.
    Yetmedi iş yerleri kapatılsın buralara devler para aktarsın mevzuları gibi. Sanırım amaç hasıl olacak.

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Vak vakta100.000 tl ye 550 tl kredi tahsis ücreti hayatnsigoryası ve 1008 tl kazqndırqn tarifeyi kabul edersen 36 aya kadar 1.59
    Sadece 550 tl tahsis ücretini kabul edersen 1.95
    Finansbank da kmh hesabı %1,37

Sayfa 637/993 İlkİlk ... 137537587627635636637638639647687737 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •