Sayfa 659/1002 İlkİlk ... 159559609649657658659660661669709759 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 5,265 - 5,272 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1. deniz yatırımın algolabı 2021'de 6 ay kullandım, ben hayatımda bu kadar kullanışsız, kötü tasarlanmış arayüz, müşterisinden bu kadar kopuk isteksiz çalışanlar görmedim. şimdiki işlem yaptığım aylık ücretli idealdata da amatör ama köhne de olsa yürüyor, onlarda program kodları resmen çalışmıyordu. düzelteceğiz dediler 1 hafta viopu kendim alıp sattım yanıt bekledim yanıt vermeye bile tenezzül etmediler. ya düşünün verdiğiniz emri iyileştiremiyorsunuz adamı arıyorsunuz nasıl emir düzenlenecek diye diyor ki silin emri sıfırdan tekrar girin: ) yav rakamlar saniyelik değişiyor adam dalgamı geçiyorsun. elindeki malı ekranda göremiyorsun, zincir emir girilemiyor, indikatörler kaydedilemiyor, kazara terminalden logout olursan hepsini baştan girmen gerek o yüzden bilgisayarını gece kapatamazsın uyku modunda idare edeceksin falan: ) 1,5 yıl sonra değişmişmidir işler..kurumlarda işler o kadar hızlı değişmez genelde. bence temkinli olun.
    Son düzenleme : friendly_1980; 12-12-2022 saat: 01:13.

Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    bugün faizleri yıllık %70 e çıkardık deseler borsa da pek kimse kalmaz , gider faize koşar (ben dahil), faiz hassasiyeti olan da altına hücum
    eee bu kadar insan hisse satarsa borsa 1 kere değil , bir kaç kez çöker , çökerken de şu hisse az düşmüş diye bakmazlar
    yani matematik gibi bir kural bu , adam bunu anlatmış

yarın olacak dememiş ama bir gün olacak demiş , bunda ben yanlış bir şey göremedim
    Adam doğru demiş ..Borsalar dögüsel olarak zaman zaman çöküş yaşarlar...Asıl mesele o zamanlamayı yakalamak...Mesela 2000 de dotcom krizini görüp maldan çıkan 2001 de döviz dalgalanmasında mala girse bile 11 Eylül 2001 saldırısını bilemezdi

2008 krizini şahsen öngörmeme rağmen kriz çıktığında cesaret edip mala giremedim..

Pandemi diye birşey çıkardılar krizi öngörüp maldan çıktım diplerden mal toplarken ben krize grip az daha tahtalı köye gidiyordum...Hastaneden çıkar çıkmaz malları bedavaya satıp 1 yıl piyasadan uzak kaldım...Atı alan üsküdarı geçti...

Kısaca krizleri öngörseniz bile mal almak için cesaret ve zamanlama çok daha önemli...Ayrıca konjoktüre göre mallanmak ayrı bir avantaj...

Bizim borsa şubattta 12 aylığa-bilançolara - kadar sağlam dayanır sonrası benim için bekleme dönemi olacak ....

3.  Alıntı Originally Posted by mistyimage Yazıyı Oku
    Bir miktar altın fonu alayım dedim. Sözde içeriği en az yüzde 80 altına dayalı kıymetler olması lazım. Ama içerikleri yüzde 60 -70 civarı kira sertifikası.
    Onlar altına dayalı kira sertifikaları

4.  Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    bankaların döviz miktarı %20 den %5 e indirildi.
    Eğer ben borsadaysam, kendime göre alıntılarım bunu.
    %9 dan kredi para alanlar napıyordu. alabildiği kadar dolar alıyordu. çünkü dolar şahlanmalıydı.
    %20 banka döviz alıp atamıyacak. %5 de o iş bitiridi. bu parayı nasıl değerlendirecek.gayrımenkul altın vs vs. de iş değil. Oda girecek borsaya. O zaman banada aynı yolu takip etmek düşer. elimdeki bütün döviz barındıran fonları satarım. remzi özdemir bile. dolar uçacak dediği zaman dolar 15 tl idi. garan DA 15 tl idi. herkese dolar al diyen adam niye kendisi garan aldı.şunun için aldı. garanı 31 e sattı. sonra tekrar dönüp dolar almadı herhalde. herkes işine bakıyor. kimsenin dövizinin bekçi si olacak değilim. herkes taş atsın kolu açılsın
    Doğru bir bakış açısı, hele böyle bir karardan sonra paranın gideceği yer sınırlı, uzun zamandır dolarda ani bir yükselişe karşı bu fonlarda tutuyordum ama boşa beklemişim, yabancı içerikli fonlar da aynı şekilde yerinde sayıyorlar, fakat bist için de mart ayına kadar yükseliş olur sonra düşer diyorlar, artık ne derece tutar bilinmez. o zamana kadar biraz daha girip sonrasında temkini oluruz.

5. Eminim ki bazı fonlar her gün yüksek katılımdan bunalmışlardır , bu gün tv de bir aracı kurum elemanının dediği sadece bugün bir hisse senedi fonunda toplam portföy değerinin % 6 sı kadar giriş oldu

Ulan çıkış yapın biraz da satalım dediklerini duyar gibiyim , özellikle BİST 100 dışı fonların işi zor abi GOH un portföy değeri 3 milyar lirayı aşmış , giriş oldukça hisse almak zorundalar , ne alacak bu adamlar

Gunduz cep ten uygulamayi actim ama portfoy filan java tarzi sorunlu idi filan sonra da cikmis bi sekilde ....web programina bakalim yarin musait olursam
    ben derinlik gormeyi seviyorum ya bakalim gorebilcez mi

Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Bunu ben de merak ediyorum, deneyimlerinizi paylaşırsanır iyi olur
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

98.5 milyon imis iki ay once..

Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    Örneğin ZJL daha 2 ay önce 14 milyon lira iken bu gün 900 milyon lira olmuş
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

8.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    98.5 milyon imis iki ay once..
    Bu fonda bulundum eylül başı gibi olabilir 14 milyon civarıydı ,2 ay yanlış olmuş

Sayfa 659/1002 İlkİlk ... 159559609649657658659660661669709759 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •