Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
Sayin Moruf,

Hesaplamam da butun giderler dusultukten sonradir. Butun hesaplamalarim, tum giderler ve vergi dusultukten sonradir. Fonun fiyati, bahse konu olan gider dusultukten sonra olusur. TEFAS ya da BEFAS da gordmus oldugunuz fon fiyatlari, fon gideri dusultukten sonra olusan fiyattir.

5 yillik, 10 yillik vs hesapalamalar tabiki yapilabilir ama butun dunyada gecerli olan hesaplama yillik ortalama getiridir. Yillik ortalama getirinizi benim gibi hesaplayin, daha sonra bu getirinizi karsilastirmak istediginiz benchmark ile kiyaslayin. Sizi mutlu ediyorsa devam edin, etmiyorsa yatirim yapmayin tabiki.
Üstad teşekkürler,

Yukarda youtube videosunda linkini attığım fon yönetim giderleri konusunda ne düşünüyorsunuz?
Amerika' da bayağı problem olmuş. Fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.

Hem 56 yaşına kadar çıkmamayı taahhüt edicem hem fon yönetim gideri olarak %3-4 civarı kesilecek hemde çıkışta stopaj vs. Bir şeyi taahhüt ediyorsam, kendimi yükümlülük altına sokuyorsa daha az ücret ödemem gerekmiyor mu? Bu BES'te valör zamanları da ilginç. Geçen değiştireyim dedim fonumu 10 gün sonra anca değiştirdiler. Hisse fonuna geçsem ertesi gün istediğim fona geçebiliyorum. Sn.mavimavi1906 ya teşekkürler. Forumun bu özelliğini seviyorum. Farklı fikirler var.