Alıntı Originally Posted by norTmol Yazıyı Oku
Europower değerlemesinin Gesan'ı nasıl etkileyeceği konusuna, Odaş ve Cante örneği verilebilir.Cante'nin %76,77'si Odaş'ın.Güncel fiyatlara göre, Cante'nin piyasa değeri 45 Milyar TL, Odaş'ın piyasa değeri ise 16 Milyar TL. Üstelik Odaş'ın varlığı sadece Cante'den ibaret değil.
Elbette her şirket farklıdır.Birinin durumu diğerine uymayabilir.Temennimiz, benzer durumun Gesan'da yaşanmaması.
ODAS piyasanin mimli hisselerinden, %77 halka aciklik orani var. Umarim GESAN ve patron oyle bir yol izlemez.

Ortaklik yapisi ve istirak ile ana sirketin temel is kollari bir olcude benzesiyor, yakinlik var.

Ancak GESAN / Europower iliskisini anlamada tam anlamiyla uygun ornek olabilirmi diye cekincelerim var.

Bana KOZAL ve KOZAA arasindaki iliski daha benzer gibi geliyor. Tabii koza ortaklik yapisi diger bilesenlerle cok komplike yapida, o yuzden bu ikili de tam benzesmiyor.

Acikcasi Europower buyuk ihtimalle spekulatif bir sekilde fiyatlanacak gibi gorunuyor. Bir smart gunes enerjileri, kontrolmatik fiyatlamasini gormemiz olasi.

Gesan onunla paralel hareket etmesede, bir olcude momentum yaratip, onun da fiyatlamasina etki eder gibi geliyor.

Ayrica karli yeni istirakler cogunlukla Europower'in altinda organize ediliyor, bu yolla da patron bir olcude piyasa da cekince yaratti.

Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.