Sayfa 818/1312 İlkİlk ... 318718768808816817818819820828868918 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 6,537 - 6,544 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Kira sözleşmelerinde e-devlet dönemi: Hükümet, kayıt dışı ekonomiyle mücadele için önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu adımlardan biri, kira sözleşmeleriyle ilgili olarak planlandı. 2024 sonuna kadar yapılacak düzenlemeyle kira sözleşmeleri, e-devlet üzerinden düzenlenecek.

https://www.ekonomim.com/
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by seer Yazıyı Oku
    Benim şahsi fikrim, site açık cezaevinin konforlusu
    Avrupada amerikada apartman hayatı yaşayanların çoğunlugu alt ve alt gelir gurubuna yakın orta gelirli insanlar
    Bizde tam tersi zenginler apartmanda, fakirler müstakilde
    Gerçi son zamanlarda toki eliyle fakir kesimide apartmana tıkadılar
    Ben 600 m2 arsamda kaba inşaatımı bitirdim, az kaldı apartman cezaevinden tahliye olmama )))
    hocam büyük metropollerde müstakil yaşayan kişi çok az (New York, Londrs, Istanbul, Berlin vs..)

ne olabilir coğrafyası uygun yerlerde yatay mimari yaygınlaşmalı.

örneğin Ankara'da (veya Konya Antep) 20 katlı binanın ne işi var.

cevap basit aslında siyasetin finansmanı, boş tarlayı al imarın 10 katına çıksın evleri sat gelen paranın yarısını partiye ver teşkilatların masraflar çıksın.

3.  Alıntı Originally Posted by seer Yazıyı Oku
    Benim şahsi fikrim, site açık cezaevinin konforlusu
    Avrupada amerikada apartman hayatı yaşayanların çoğunlugu alt ve alt gelir gurubuna yakın orta gelirli insanlar
    Bizde tam tersi zenginler apartmanda, fakirler müstakilde
    Gerçi son zamanlarda toki eliyle fakir kesimide apartmana tıkadılar
    Ben 600 m2 arsamda kaba inşaatımı bitirdim, az kaldı apartman cezaevinden tahliye olmama )))
    Cemal Reşit Rey 1933 te Lüküs Hayat müzikalini yazmış.

şişli’de bir apartıman
    yoksa eğer halin yaman
    nikel-kübik mobilyalar,
    duvarda yağlı boyalar

lüküs hayat, lüküs hayat

Demem o ki zenginlikte evin müstakil veya apartman olması değil, evin konumu ve kalitesi önde geliyor.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

4. Muhtemelen iç anadolu'da bir köydedir

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    500-600 m2 arsa müstakil ev için ideal.
    Nerede bu arsa (yanıtlamak isterseniz)
    Benim de arsa alıp müstakil ev yapma hayalim var.

Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Kira sözleşmelerinde e-devlet dönemi: Hükümet, kayıt dışı ekonomiyle mücadele için önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu adımlardan biri, kira sözleşmeleriyle ilgili olarak planlandı. 2024 sonuna kadar yapılacak düzenlemeyle kira sözleşmeleri, e-devlet üzerinden düzenlenecek.

https://www.ekonomim.com/

hep uyanıklık hep tilkiden daha şeytanca düşünmek ,bakalım daha neler icad edecekler

Maliye Bakanlığındaki değerli bürokratlar eksik beyanları yakalamak için süper formul icat etmişler...

Bunların her formülü kiracıya zarar olarak geri tepiyor...

içereğinde yine GAYRİMENKUL DEĞERLEME RAPORU ilavesi ile bu düzenleme getirilmesi düşünülüyor..yani kira sözleşmesindeki rakam orada belirlenen miktarın altında olamayacak , üstü her zamanki gibi serbest.....

Daha 2 sene öncesine kadar % 25 olan yıpranma payını % 15'e düşürdüler
    vergi diline yeni ilave ettiler % 35'lik dilimle nihayetlenirken % 40'lık yeni dilim icat etmişlerdi

maliyede galiba kiracı falan yok hepsi müreffeh içerisnde yaşıyor.
    kira sorunları yok ...
    daha fazla kira geliri demek kiracıya dünyada cehennem hayatı yaşatmak demektir...
    yapılması gereken tek şey adam gibi milli geliri artırmak ve artan ksımdan adil vergi toplamaktır..

Vakıflar idaresinin 2023 kira güncelemesi % 110'a yaklaştı...

hani % 25'ten fazla kiraya zam yapmak yasaktı/haramdı/zulümdü...

elleri vicdanları bu fahiş oranlı zamları nasıl kaldıyor ?

emlak vergilerine yine kallavi zam geleceği anlaşılıyor....

vatandaşa örnek olması gerekn kurumlar böyle yaparsa vatandaş vatandaşa neler yapmaz ...

biraz edep yahu...

6. Anayasal mülkiyet hakkı bir çok noktada ortadan kalktı. Yakında ev sahiplerini daha neler bekliyor artık ön görmek mümkün değil.Oy kaybederiz diye muhalefetin de sesi çıkmıyor.

asgari ücrete %55 demek kiralara %15-20 ev fiyATLARINA %20 ZAM DEMEK
    bir halt olacağı yok.

8. kira artışını %25 ile sınırlayarak ,Ev sahibi- kiracı kavgalarını ekranlara sürekli taşımaları ve yine aynı ekranlardan her gün konut kredi kampanyası çalışmaları geliyor diye haber yapmaları çok açık şekilde manipülasyondur. Bu kanalların sahiplerine ceza verilmelidir. Ellerindeki gücü kullanarak toplumu felç ediyorlar. Patates - soğancıya terörist derken bunlara ne dememiz lazım bilemedim.

Ülkede serbest piyasa var mı ? varsa döviz dahil her şey serbestçe fiyatlanmalı. Yok ise ; sadece kira sınırlaması , döviz sınırlaması değil her şey ama her şey tek merkezden fiyatlanmalı. Böylece herkesin ücretleri ile paralel mal fiyatları artar. Daha çok havanda dövülecek gibi.

Sayfa 818/1312 İlkİlk ... 318718768808816817818819820828868918 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •