Sayfa 17/246 İlkİlk ... 715161718192767117 ... SonSon
Arama sonucu : 1961 madde; 129 - 136 arası.

Konu: GBPUSD (Cable)

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku
    Çarşamba gününden önce herhangi işlem yapmayacağım.
    Selamlar olsun,

1 saat sonra Çarşamba olacak. Daha yeni açıp baktım grafiğe. Bugün önemli bankalar kapalı olmasına rağmen GBP 'de trend olmuş. Şaşırdım.

Elliotçuların çoğunun sayımına göre (büyük ihtimalle) düşüş tamamlandı ve buradan yukarı bir tur daha gideceğiz.

Hala "yılbaşı öncesi işlem yapsam mı yapmasam mı" ikileminde olduğumu itiraf etmeliyim.

Ben stratejime sadık kalmayı tercih ettim ve bende durum şu şekilde:

Pembe Çizgi: Benim bakış açımdan trendin yukarıya dönmesi durumunda kırması gereken seviye. Yani o çizginin altında kaldıkça fiyatın yönü aşağıya doğru.

Piyasa açılmasına 1 saat kalmışken de 32 PİP riskli bir satış işlemi açmış bulundum.

Selamlar
    DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız

Bugün bir ara ben de bunu düşündüm. Geçmeye değil de "pariteyi tanımak" 'a odaklanacam galiba. Pariteyi tanımak büyük öneme sahip bence FX 'de.

Özet:

- Ya herro ya merro şeklinde işlemler yapılmicak (aynı hesap üzerinden sonraki aylarda da devam edersek çok güzel olur)
    - 01 Ocakta işlemlere başlıyoruz
    - Aynı paritelerde işlem yapıp grafikli atışmalar yaparsak güzel olur. Muhtemelen hep ters yönlerde olacaz ve günü karlı kapatan siz olacaksınız

Selamlar
    Gunaydin Selim bey

Çok aklı başında bir yorum olmus. Benim de istediğim bu. Pariteyi tanımak..Bir konu üzerinde ders çalışıp uzmanlasmak gibi
    Hani kütüphanede öğrenciler beraber ders çalışıp sınava hazırlanırlar ya o misal..
    Aynı düşüncede olmamıza çok sevindim..

Sizin grafiklerinize ve yorumlarınıza çok önem veriyorum. Bana faydanız oluyor. Karım bu oluyor..

Bakın mesela Altın 1815 bekliyorum dediniz oldu. Brentte önce 85 ler dediniz yine oldu..

İsabet konusunda benden çok ileridesinz.. Hakkınızı teslim etmek lazım..

Demo hesabı devam ettirelim yeni paritelerde.. Hatta bize reel hesap açısından faydası olacak. Once demoda işleme girip en guzel sinyalleri reel hesaba bırakmak istiyorum.

Gününüz güzel géçsin

Usdjpy 134 üzerine attı bu arada.. Siz muhtemelen satisla ben ise alımla ise baslicam

Daha da cikar diye düşünüyorum 2 Ocağa kadar..

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Usdjpy 134 üzerine attı bu arada.. Siz muhtemelen satisla ben ise alımla ise baslicam

Daha da cikar diye düşünüyorum 2 Ocağa kadar..
    Selamlar

Yeni geldim sayılır eve...

Kedilerin kumunu temizledim, yemlerini verdim, makineye çamaşır attım, suya bulgur koydum, kan şekerim biraz çıksın diye bir kaç muz yedim....ve sonunda bulguru pişirmeye başladım (mısırlı) yapıyorum bu defa.

Gelelim USDJPY 'ye - fiyat tam da istediğim yerlere geliyor. Üçgen bölgede ben pusudayım. Orda bir satış formasyonu bekliycem, teyit gelmesi durumunda gözümü kapatarak SAT butonuna basacam

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Gunaydin Selim bey

Çok aklı başında bir yorum olmus. Benim de istediğim bu. Pariteyi tanımak..Bir konu üzerinde ders çalışıp uzmanlasmak gibi
    Hani kütüphanede öğrenciler beraber ders çalışıp sınava hazırlanırlar ya o misal..
    Aynı düşüncede olmamıza çok sevindim..

Sizin grafiklerinize ve yorumlarınıza çok önem veriyorum. Bana faydanız oluyor. Karım bu oluyor..

Bakın mesela Altın 1815 bekliyorum dediniz oldu. Brentte önce 85 ler dediniz yine oldu..

İsabet konusunda benden çok ileridesinz.. Hakkınızı teslim etmek lazım..

Demo hesabı devam ettirelim yeni paritelerde.. Hatta bize reel hesap açısından faydası olacak. Once demoda işleme girip en guzel sinyalleri reel hesaba bırakmak istiyorum.

Gününüz güzel géçsin
    Altın için yaptığım yorum hatalıydı. Ben 8 Aralığa kadar 1832 olacağını söylemiştim. Hedef tuttu ama zaman tutmadı.

24 Kasımda bu resmi paylaşmışım - 2 hafta içinde hedefte olacaz demişim:

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    Selamlar olsun,

1 saat sonra Çarşamba olacak. Daha yeni açıp baktım grafiğe. Bugün önemli bankalar kapalı olmasına rağmen GBP 'de trend olmuş. Şaşırdım.

Elliotçuların çoğunun sayımına göre (büyük ihtimalle) düşüş tamamlandı ve buradan yukarı bir tur daha gideceğiz.

Hala "yılbaşı öncesi işlem yapsam mı yapmasam mı" ikileminde olduğumu itiraf etmeliyim.

Ben stratejime sadık kalmayı tercih ettim ve bende durum şu şekilde:

Pembe Çizgi: Benim bakış açımdan trendin yukarıya dönmesi durumunda kırması gereken seviye. Yani o çizginin altında kaldıkça fiyatın yönü aşağıya doğru.

Piyasa açılmasına 1 saat kalmışken de 32 PİP riskli bir satış işlemi açmış bulundum.

Selamlar
    Elliotçular haklı çıktı galiba. Fiyat daha da düşmeyi reddetti ve yönünü yukarıya çevirdi. Ve işlemim -15 PİP ile SL oldu. (Uykunun kurbanı oldum, normalde 11 PİP gitmeliydi - bu çok kanıma dokundu)

Benim bakış açımdan, 1,21343 geçilmedikçe satış trendi bozulmamış olacak. Yani bugün ilk gelecek satış sinyalini değerlendirecem belirttiğim seviye geçilmedikçe.

Şu an için paritede durum şu şekilde:

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    NZDUSD - bu parite hakikaten beni kışkırtıyor. GBPUSD 'den önce bu paritede sinyal olursa, burda işleme girecem.

NZDUSD (temel analiz açısından yorumu nedir blmiyorum) ama GBPUSD ve EURUSD için hep ön gösterge gibi davranıyor.

Kırılmadıkça trend benim için satış trendidir dediğim seviye fiyat tarafından ihlal edildi. Artık bu paritedeki alım sinyallerine odaklanacam.

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    NZDUSD - bu parite hakikaten beni kışkırtıyor. GBPUSD 'den önce bu paritede sinyal olursa, burda işleme girecem.

NZDUSD (temel analiz açısından yorumu nedir blmiyorum) ama GBPUSD ve EURUSD için hep ön gösterge gibi davranıyor.

Kırılmadıkça trend benim için satış trendidir dediğim seviye fiyat tarafından ihlal edildi. Artık bu paritedeki alım sinyallerine odaklanacam.

Hatta 49 PİP risk ederek ALIM İŞLEMİ yaptım şimdi.

Saat 17:00 de fiyat bir gıdım daha aşağıya gelmiş olursa yeni bir ALIM İŞLEMİ daha yapacam.

Sayfa 17/246 İlkİlk ... 715161718192767117 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •