Sayfa 265/892 İlkİlk ... 165215255263264265266267275315365765 ... SonSon
Arama sonucu : 7135 madde; 2,113 - 2,120 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

1. 3. Çeyrek paralelinde bir 4. Çeyrek beklenebilir doğru mudur sn. Keko?
    Yıllıkta durum önceki yıla göre iyi fakat çeyreklik bazda fazla bir artış beklentisine girmemek mi lazımdır? Malum, piyasa bilançoyu yıllıktan ziyade önceki çeyrekle mukayese ediyor genelde.
    Önceki dönemlerden mahsup edilmeyen tutarların da son çeyreğe yansıması ve katkısı diye bir durum da olabilir mi?

2.  Alıntı Originally Posted by Better15 Yazıyı Oku
    3. Çeyrek paralelinde bir 4. Çeyrek beklenebilir doğru mudur sn. Keko?
    Yıllıkta durum önceki yıla göre iyi fakat çeyreklik bazda fazla bir artış beklentisine girmemek mi lazımdır? Malum, piyasa bilançoyu yıllıktan ziyade önceki çeyrekle mukayese ediyor genelde.
    Önceki dönemlerden mahsup edilmeyen tutarların da son çeyreğe yansıması ve katkısı diye bir durum da olabilir mi?
    evet bir çok işin tahsilatı son çeyrekte yapılacak..bu yüzden de son çeyrekte güzel bir bilanço gelmesi gerekiyor...bazı işlerin 4-6 ayda bitirildiğini ve bunların o vakit bilançolara yansıdığını biliyorduk...ama bazı çok büyük işlerin süresinin daha da uzadığını tahmin ediyorum....büyük işler bence 1 yıla kadar ve parça parça yansıdığını düşünüyorum...

hayırlısı ile son çeyrek bilançosu gelsin bir görelim durumu..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    konsolide olarak topladığımızda ise girişim 1,812 milyar tl + 225 milyon tl europower = 2.037 milyarlık iş kapı attığını görüyoruz..
    desene herkesin agzında eurowpower ama şirketi götüren gesan tarafı birde o taraf aktif hale geçip iş yapmaya başlarsa tadından yenmez...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

4. son iki çeyrekte atılan iş kapların tutarının artık 2 milyarın üzerine çıktığını görüyoruz...bunun anlamı bunların yansıyacağı çeyreklerde ciro 2 milyar ve üzeri gelmeye başlayacak ( kap dışı işler eklenmedn... )...oysa ilk üç çeyrekte sırası ile 750 milyon...750 milyon...ve 1 milyar olarak yansımış idi...demek ki kapa bildirilmeyen işleri de hesaba kattığımızda 2023 yılı çeyreklerde artık 2 milyar ve üzeri cirolar görebileceğiz..tahminlerime göre 2-3 milyar civarı cirolar görülmeye başlanacak..buda 750 milyonluk 2022 yılı çeyrekteki ciroların 3-4 katı cirolar görülmeye başlanacak...

buda bize gesan katlamalı olarak büyüyeceğini gösteriyor...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5. tabi bunları şu anda attığı kaplara göre söylüyoruz...henüz faaliyete girmeyen fabrikaları da var...ve diğer güzel beklentileri de var..bunların da katkıları 2023 yılında görülmeye başlanacak...işlerin çok yoğun olduğunu düşündüğümüzde sektörün de çok canlı olduğunu düşündüğümüzde çok ciddi büyümelerin 2023 yılında bizi beklediğini görebiliyoruz..

6. Bir büyüğüm şirketin değeri yıllık cirosu kadar olmalı derdi 115*238 2,7 milyar TL'ye denk geliyor oysaki cirosu 6 milyar TL bu da demek şirketin fiyatın alti dolu artan ivme ile büyüyor fiyatı na takılmamak lazım 70 den 300e 1 ayda soluksuz geldi bedelsiz ve arz haberleri ni önceden alan tahtacı kimse ne olduğunu anlamadan yukarı çekti patron da bu işin içinde olsa gerek iyi finans sağladı kendine 3 milyon lot sattı vb..

7. bir şirketin değerlendirilimesinde ciro ,net kar marjı,sektör ve sektördeki büyümeler ve şirketin büyüme hızı gibi faktörler etkilidir..örneğin teknosa bu yıl 16 milyar ciro yapacak olmasına rağmen hala 27 tl dedir...teknosanın net kar marjı %3-4 civarındadır...teknosada da büyüyecektir ama piyasa bunun fiyatlamasını çok geriden gelerek yapıyor...

oysa gesanın normal şartlarda net kar marjı %20 dir...son zamanlarda yaptığı yatırımlardan dolayı finansal giderler oluşmuş bu da net karlılığı baskılamıştır....fabriklar faaliyete girdiğinde net kar marjı hızla artacaktır...bir de cirolar sert artacaktır...sektördeki ve gesandaki büyüme çok yüksek...bu yüzden de piyasanın bunu önden fiyatlaması normaldir...

geçen yıl tüm yıl cirosu 1,2 milyar tl idi..bu yıl 3-4 milyar olması bekleniyor...2023 yılında ise belki de 10 milyarları bulabilir..görüldüğü üzere gesan katlamalı gidiyor..bu kadar agresif büyüyen şirketleri yatırımcılar da kolay kolay elden çıkarmak istemiyor...

8. sunjunior ve enerji depolama işlerinin potansiyeli çok yüksek...ayrıca bu yıl trafo üretimi de dört kat artacak...inverter üretimi de söz konusu olacak...simens ile yaptığı işbirlikleri var..yurtdışında güzel işler yapmaya başlamış...kısacası güzel beklentileri var...önümüzdeki günlerde bir de bölünecek ve europowerin arzı da gerçekleşecek...arzdan gelecek yüklü bir nakit ile esco projeleri yapacaklar bir de borçlarını kapatacaklar..

tüm bunlar gesanın agresif büyümesini destekleyecek...bakalım nasibimizde neler olacak ?? sabırla bekliyoruz...

Sayfa 265/892 İlkİlk ... 165215255263264265266267275315365765 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •