Sayfa 37/246 İlkİlk ... 2735363738394787137 ... SonSon
Arama sonucu : 1961 madde; 289 - 296 arası.

Konu: GBPUSD (Cable)

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    Grafiklere bakıp bakıp bazı pariteleri belirledim işlem yapmak adına: GBPJPY, XAUUSD, UKOUSD

Bu paritelerin hepsini takip edip kendimi yormak istemiyorum. Sadece bir pariteye odaklanacağım: GBPJPY

JPY paritelerinin şu güzelliği var, Türkiye saatiyle geceleri de trend yapma durumu var. Diğer paritelerde çoğunlukla trendler Londra ve New York seanslarında olurken, JPY paritelerinde tüm gün trade edilebilir kapsamda.

Öncelikle (D1 Grafik) bariz bir SATIŞ Trendi var. Bu satış trendinin şablonunu çıkarmaya çalıştım ve sonuç şu şekilde (Kırmızı Bölge analizin çöp olmasına ikna olmak adına fiyatın yukarı yönde ihlal etmesi gereken bölge):

H4 Grafikte de bariz bir satış trendi mevcut. Yani parazitsiz bir trend var. Ve, fiyat daha yeni mühim bir destek bölgesini kırıp altında kapatmış ve sonrasında retest amaçlı yönünü yukarıya çevirmiş:

Benim beklentim, gece piyasa açılınca fiyatın biraz daha yukarıya çıkıp iyice kırmızı bölgenin içine gömülmesi, ya da bir müddet o seviyeyi geçmesi. Telefonumda saat 05:00 için alarm kuracağım. O anki H4 mumlarını baz alarak işleme gireceğim.

Kötü Senaryolar:

1- Fiyatın retest amacıyla kırmızı bölgeye gerilememesi ve direk aşağı yönde yoluna devam etmesi
    2- Parazitsiz olduğu için beni kendisine çeken bu paritenin bugün itibariyle olduğu yerde git-gel yapması ve trend olmaması
    3- Bu paritede trend olmayıp, belirlediğim diğer 2 paritede ve GBPUSD 'de çılgın trendlerin olması

Selamlar - yeni haftada herkese başarılar
    DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku
    Bu da pariteleri dolaşırken fark ettiğim bir şey - XAUUSD D1 Grafik:

Çok güzel işlem şansı doğacak buradan.

Altındaki yükselen takozdan da çok güzel işlem şansı doğacak... bi gözüm hep orda olacak. Ve maalesef altında dar SL mümkün değil

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    Youtube 'da GBPJPY ile ilgili analizlere bakayım dedim.

Şöyle bir şey gördüm:

İnsanlarla dalga geçiyorlar. Analiz namına ortada bir şey yok, sadece 2 tane mavi ok çizdi, ve Alım sinyali verdi. SL seviyesi falan da yok ortada. Diyelim ki, rastgele alım satım yapılıyor...eyvallah... bu durumda bunun için nasıl "analiz" ifadesi kullanılabilir? Çünkü onun adı "kumar".

Sinirimi dökmek istedim sadece...

157 den Buy. 172 den tp demis.

Fx kaldırmaz bunu.. Aynisini Usdjpy de denedim. 138 buy 146 TP.. Ne mümkün.. Kardayken hemen sat düşerse yeniden al.. Kardayken satamadiklarimi ortalamalar ile zor kurtardım.. Şu an 130 larda fiyatı..

Seans açılsın eurusd ve gbpusd ortalamalar yapıp kaçmaya calisicam. Artık hep kademeli al sat..

Gbpnzd de güzel oldu..

Selim bey tek paritede işlem yapılmalı.. Güzel dusunmussunuz.. Bütün Grafiklere bakmak zorunda kalmazsınız.. Yorucu da olmaz..

Hepsini ayrı takip et, çizgilerini çiz falan insan boş zamanlarında yapmak istediklerini yapamiyor grafiklerden..

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    157 den Buy. 172 den tp demis.

Fx kaldırmaz bunu.. Aynisini Usdjpy de denedim. 138 buy 146 TP.. Ne mümkün.. Kardayken hemen sat düşerse yeniden al.. Kardayken satamadiklarimi ortalamalar ile zor kurtardım.. Şu an 130 larda fiyatı..

Seans açılsın eurusd ve gbpusd ortalamalar yapıp kaçmaya calisicam. Artık hep kademeli al sat..

Gbpnzd de güzel oldu..

Selim bey tek paritede işlem yapılmalı.. Güzel dusunmussunuz.. Bütün Grafiklere bakmak zorunda kalmazsınız.. Yorucu da olmaz..

Hepsini ayrı takip et, çizgilerini çiz falan insan boş zamanlarında yapmak istediklerini yapamiyor grafiklerden..
    EURUSD ve GBPUSD de beklemede işlemleriniz var dimi...öyle demiştiniz. İşallah kapatıp kurtulursunuz.

Ben çok geriliyorum uzun süre işlem açık kalınca. Yıpratıyor psikolojimi.

Birden fazla pariteyi takip edince şöyle oluyor:

- Ben paritede ana yönü belirleyip alt zaman dilimlerinde her fırsatta işleme dalıyorum. Birkaç defa SL oluyorum, ama biliyorum ki eninde sonunda o yöne gidecek.
    - İstediğim trend olmuyor bi türlü ve ben de "satarım anasını" diyip başka pariteye geçiyorum.
    - Ben başka pariteye geçince terkettiğim parite coşuyor. Orda olsaymışım kesin yakalarmışım tarzında hem de. Ve yeni geldiğim parite uyuz eşşeğe bağlıyor

Şaşmaz bu senaryo

Bu yüzden FX 'den bir iki tokat yiyen herkes hep "ya dönerse" ihtimaliyle yaşıyor kafasında.

Eskilerde, bir defasında, SL kullanmadığım zamanlarda, fiyat beni Margin Call yaptı, ama dokunadan. Spread ile dokundu yani Spread de (JPY paritesiydi) olsun olsun 4 PİP olsun.

Beni batırdıktan sonra işlem yönümde "Allah ne verdiyse" şeklinde yardırdı.

Iyyy...hatırladıkça tüylerim diken diken oluyor.

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku
    Altındaki yükselen takozdan da çok güzel işlem şansı doğacak... bi gözüm hep orda olacak. Ve maalesef altında dar SL mümkün değil
    Bunu da Tradingview 'de buldum. Sayım doğru mu bilmiyorum...çünkü son günlerde, sanki Elliot sayımları kendi içinde farklı senaryoları olan bir şey değilmiş gibi, 1-2-3-4-5 diye vıjjt diye sayan bir zümre çıktı ortaya .

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    21 kasım XAUUSD:

02 Ocak XAUUSD:

İyi haftalar

Rengarenk kalpler herkese..