Sayfa 597/1001 İlkİlk ... 97497547587595596597598599607647697 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 4,769 - 4,776 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by 111222333 Yazıyı Oku
    Sürekli hizmet sektöründen şikayet edip. Marka ürünler giymeyi çözemedim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Hocam sizin muhit süpermiş, bozmayın ortamınızı..
    Benim spor salonunda hocalar asgari ücretin 1.5 katı oranda maaş alıyor, şimdi asgariye hayvan gibi zam gelince salon sahibi kara kara düşünüyor, çalışanların maaşını aynı oranda artıramam müşteri isyan eder keser gelmeyi kimse ödemez diye. Toplayıp konuşacaktı daha az zam için ne oldu bilmiyorum. Adam kaç yıldır işletiyor orayı "Hiç bişi de olmaz." demiyor ödemez kimse o kadar aidat diyor biliyordur herhalde piyasasını.

Benim bebenin gittiği çocuk yuvası da pandemi öncesi 50-55 çocuk varken pandemide 8 kişiye kadar düştü, en son biz bıraktığımızda 20 kişi dolayındaydı bir daha eski seviyelerine çıkamamıştı fiyatı da uygundu (en son yazın mayıs haziran gibi aylık yemek dahil iki bin lira veriyordum) . Büyüğün gittiği özel okul da şehrin köklü ve eski okulu: ilkokul için 4. sınıf 4 şube, 3. sınıf 3 şube, 2. sınıf 3 şube ama daha az mevcutlu sınıflar, 1. sınıf zar zor az mevcutlu 3 şube şeklinde, lisede yarım mevcutlu tek şube var. Sınıftan her yıl yeni gelen öğrencinin iki katı giden oluyor. Veli grubundan bildiğim de servis ve yemek kullanımı iyice azaldı insanlar kendi getirip götürüyor ve evden yemek koyuyor, veli grubunda da ucuza muadil forma satan yerler paylaşılıyor vb.
    Bu %65 artış kararından sonra iyice düşer.
    Ücretli maaşlı kesimin eridiği zorlandığı gerçek, maaşı olmayan kendi iş yapan malı götürüyor olabilir ama bu kesim toplumda azınlıkta. Emekli, memur, asgari ücretli çalışan zaten ülkenin en az yarısını oluşturuyor.
    Hangi semt..
    Bizim spor salonu 2600 ödedim idi geçen sene..
    Bu sene 8800 istedi..
    Ağzına kadar lebaleb de dolu..
    10 ders 3400 tl dedi..1 ay eder yani..Personal trainer..
    Ağzına kadar dolu..
    Dün işe başlayan eleman a bir arkadaşımı götürdüm bütün saatlerim dolu diye geri çevirdi..
    24 25 yaşında pilates eğitmenlerinin aylık kazançları 20 25.000 tl arası imiş..
    Ağzım uçukladı..
    Özel sektör karı koca çalışan beyaz yakanın eline çok ciddi para geçmeye başladı..
    Prim bonus yan ödemeler falan dahil değil..

Verdiğim rakamlar gerçektir..Bizzat sorup ilk ağızdan duyduğum rakamlardır.

Bir mekan biliyorum 1970 lerden beri var..Hamburgerci..
    En son ekimde gittiğimde 180 tl tek bi hamburgere verdim idi..
    Yana büyük boy patates içecek falan 300 lük oluyorsun..Kız arkadaşımla 500 ödedim çıktım
    Herhalde 700 falan olmuştur şimdi..
    Pazar günleri yer bulamazsın..
    Ağzına kadar dolu..
    Çoluk çocuk torun tombalak kızlar erkekler sevgiler..

4.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Araç muayenesine %122,93, özel okul ücretlerine %65, asgari ücrete %55 zam yap.. Memur ve emekliye gelince %30 zam yap...Bu ne perhiz ne lahana turşusu....
    Pandemide temmuzda kira artışını yüzde 25 ile sınırlamışlar, özel okulları yüzde 36 ile sınırlamışlardı.

1 yıl sonra kiralar hala yüzde 25 ile sınırlı. Okul ücretleri bile yüzde 36 + 65 aldı.

Bu iktidarın ne yarası varsa ev sahiplerinden...

TR de en az artan sadece ve sadece kira artışı.

Bir de orta gelir kiracıları için nerdeyse bedavaya gelen kredi paketi açıklandı.

5 milyon kredi. Max. gelir 85 bin.

Nebatinin Orta gelirlileri için...

Yahu daha 2-3 yıl önce 5 milyonluk eve servet vergisi getirilmemiş miydi? (Ki bu vergi hala 5 milyon mu merak ettim)

Ev sahipleri ve TL mevduatçıları pandemiyi finanse etti, ekonomik krizi etti, şimdi de enflasyon ile seçimi finanse ediyor görünüyorlar.

Hakikaten yerel para ile alınan faiz harammış.

Emperyalist ülkelerin para birimlerine yatırım da helal herhalde....
    Son düzenleme : virtue; 04-01-2023 saat: 21:15.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

5. Müteahhitler 2 milyon eden 10-15 daireyi yeğenlerine 5 milyona satış yapmış gibi krediyi çekmesine ne engel var?

Bakan satıcılar buna dikkat etsin, yoksa ayıp olur demiş.

Bu söylem durdurur mu bu hileli satışları?

Hayır Bakanın tanımı ile aylık geliri 85 binlik orta gelirlerinin 5 milyona aldıkları dairenin 0.69 lık kredi KİMİN CEBİNDEN ÇIKIYOR?

TC nin yüzde 60 lık kısmı oluşturan ve asgari ücret alan kitlenin verdikleri vergilerle bu 5 milyonluk kredileri alan "85 bin gelirli ORTA direk" ile o daireleri satan MÜTEAHHİTLER Mİ mi finanse edilecek?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Cadde cocugu size ne cagristiriyor?

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7. Düşündüm de maaşları itibarı ile faal ve emekli tüm milletvekilleri nerdeyse son konut kampanyası gelir düzeyine uygunluk gösteriyor.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Hangi semt..
    Bizim spor salonu 2600 ödedim idi geçen sene..
    Bu sene 8800 istedi..
    Ağzına kadar lebaleb de dolu..
    10 ders 3400 tl dedi..1 ay eder yani..Personal trainer..
    Ağzına kadar dolu..
    Dün işe başlayan eleman a bir arkadaşımı götürdüm bütün saatlerim dolu diye geri çevirdi..
    24 25 yaşında pilates eğitmenlerinin aylık kazançları 20 25.000 tl arası imiş..
    Ağzım uçukladı..
    Özel sektör karı koca çalışan beyaz yakanın eline çok ciddi para geçmeye başladı..
    Prim bonus yan ödemeler falan dahil değil..

Verdiğim rakamlar gerçektir..Bizzat sorup ilk ağızdan duyduğum rakamlardır.

Bir mekan biliyorum 1970 lerden beri var..Hamburgerci..
    En son ekimde gittiğimde 180 tl tek bi hamburgere verdim idi..
    Yana büyük boy patates içecek falan 300 lük oluyorsun..Kız arkadaşımla 500 ödedim çıktım
    Herhalde 700 falan olmuştur şimdi..
    Pazar günleri yer bulamazsın..
    Ağzına kadar dolu..
    Çoluk çocuk torun tombalak kızlar erkekler sevgiler..
    AKP iktidara geldiğinde insanların şimdi aldığını söylediği rakamları kazanıyordum...Şimdi beyaz yakalıdan kaç tanesi benim 22 yıl önce aldığım maaşı alıyor...Bunların döneminde bilgi tecrübe eğitim hiçbir şey ifade etmiyor...Ya adamların bürokratı olur 10-100 maaşı birden alırsın ya da asgari ücretin bir tık üstünde maaşla yaşarsın...

Çift maaş değilsen bo...yemişsin , ya da sağlam birikim yapmamışsan açlık sınırında yaşarsın....

İstanbul da sadece aileni geçindirmek için 30-40k gelirin olması ve özel zevklerinin olmaması lazım...Onlarda varsa min60-100k gelire sahip olmalısın ki çalışan kesimin bu kadar para kazanması olasılığı var ise sorun yok....

Neyse herkes hak ettiği şekilde yönetiliyor....

Adamlar herşeyi asgariye yakınsayacak politikalar ortaya koyuyor...

Sayfa 597/1001 İlkİlk ... 97497547587595596597598599607647697 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •