Sayfa 86/990 İlkİlk ... 3676848586878896136186586 ... SonSon
Arama sonucu : 7920 madde; 681 - 688 arası.

Konu: Viop XLVII

Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Emtiya ve Enerji fiyatlari dusuyor. Buda Turkiye haric dunya genelinde enflasyonun dusmesine neden olacaktir.
    Turkiye de Asgari ucreti artmamis olsaydi bile elektrik, yakit, gaz fiyatlari %50 bile indirim yapilsa eger iktidar piyasalari 2022 deki gibi basibos biraksa 2023 yillik enflasyon %20 altina dusmez....

Artik hem sirketler hemde esnaf fiyatlari belirlemede adeta ozgurduler.

Mesela luks ve turistik mekanlardaki astronomik fiyatlarin etkisi o isletmelerin mekanlarinda sinirli kalmiyor. Ulkenin en ucra kentlerindeki piyasalarin bile zam yapma istahini tetikliyor.

Bir ulkede bir simitin fiyati 6-60 TL arasinda degisebiliyorsa o ulkede enflasyon ile mucadele edebilmek sadece komedi olur.

Turkiye deki setbest piyasa sartlarini Almanyada uygulansa, Alman esnafi ve sirketleri bizim ticari anlayis ve ahlakimiz ile fiyat birlemis olsaydi inaniz Almanya daki yillik enflasyon %30 altina inemezdi.

Istanbul daki bazi semtlerinde yeme icme fiyatlari turistik mekan unvani ile Avrupa yi coktan gecmis.... Bazi semtlerdede fiyatlar bir tik asagida. Sadece Istanbul degil diger butun Turistik bolgelerdede durum boyledir. ..

2022 yilinda Ulkede serbest piyasa kosullari degil tam bir serbest gecirme piyasasi isledi..
    70 li yillarin sonundaki kitlik yillarinda bile piyasalar kendi kafalarina gore bu kadar serbest hareket edemiyorlardi.
    Uğur Yılmaz:"Bloomberg Breaking News Editor, Istanbul"

https://twitter.com/uguruzyilmaz/sta...58785367629825

2.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Uğur Yılmaz:"Bloomberg Breaking News Editor, Istanbul"

https://twitter.com/uguruzyilmaz/sta...58785367629825
    Aman hocam ben de aynısını yazdım bize troll diyorlar bu sefer de.

Döner aynı para yahu! El insaf!

Eskiden kılık kıyafet valizler dolu dolu gidermiş,

Şimdi bir tek el yapımı Tarhana koyduk gerek yok ki ora daha ucuz...

Pijama beğendim 1000 TL dediler, en kralı 20 30 euro Almanya'da, hiç bir işimiz normal değil ya bulgarlar gelip migrosu yağmalayacak kadar ucuz oluyor ya da böyle anormal Almanya'dan bile pahalı oluyoruz.

Sebebi de devletin serbest piyasaya sürekli müdahale arzusu bence. Bu kadar anomali bugünün küresel dünyasında olacak iş değil.

3. Seytanli suytanli ilişkiler falan mı var? Ruhumuzu nereye satıyoruz? Hazırım gel beni al. Değişiklik iyi gelir. [emoji16][emoji16][emoji16]
     Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Hamza bey(lucky)size özelden mesaj attım......mutlaka okuyup gereğini yapınız lütfen...
    Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Emtiya ve Enerji fiyatlari dusuyor. Buda Turkiye haric dunya genelinde enflasyonun dusmesine neden olacaktir.
    Turkiye de Asgari ucreti artmamis olsaydi bile elektrik, yakit, gaz fiyatlari %50 bile indirim yapilsa eger iktidar piyasalari 2022 deki gibi basibos biraksa 2023 yillik enflasyon %20 altina dusmez....

Artik hem sirketler hemde esnaf fiyatlari belirlemede adeta ozgurduler.

Mesela luks ve turistik mekanlardaki astronomik fiyatlarin etkisi o isletmelerin mekanlarinda sinirli kalmiyor. Ulkenin en ucra kentlerindeki piyasalarin bile zam yapma istahini tetikliyor.

Bir ulkede bir simitin fiyati 6-60 TL arasinda degisebiliyorsa o ulkede enflasyon ile mucadele edebilmek sadece komedi olur.

Turkiye deki setbest piyasa sartlarini Almanyada uygulansa, Alman esnafi ve sirketleri bizim ticari anlayis ve ahlakimiz ile fiyat birlemis olsaydi inaniz Almanya daki yillik enflasyon %30 altina inemezdi.

Istanbul daki bazi semtlerinde yeme icme fiyatlari turistik mekan unvani ile Avrupa yi coktan gecmis.... Bazi semtlerdede fiyatlar bir tik asagida. Sadece Istanbul degil diger butun Turistik bolgelerdede durum boyledir. ..

2022 yilinda Ulkede serbest piyasa kosullari degil tam bir serbest gecirme piyasasi isledi..
    70 li yillarin sonundaki kitlik yillarinda bile piyasalar kendi kafalarina gore bu kadar serbest hareket edemiyorlardi.

Endişe edilecek bir durum yok zamanla fiyatlar oturur muazzam fakirlesme var ülkede alım harcamaları düşüyor satışları düşen firmalar maliyetler ile başa cikmak adına az sayıdaki müşteriye yükleniyorlar 2023 de toplu iflaslar ile gerçek fiyatlara dönülecektir 24 de kıtlık mal bulamamak ve mali Alacak para bulamamak ile olur biz ikinci secenekteyiz .

5.  Alıntı Originally Posted by emir77 Yazıyı Oku
    Endişe edilecek bir durum yok zamanla fiyatlar oturur muazzam fakirlesme var ülkede alım harcamaları düşüyor satışları düşen firmalar maliyetler ile başa cikmak adına az sayıdaki müşteriye yükleniyorlar 2023 de toplu iflaslar ile gerçek fiyatlara dönülecektir 24 de kıtlık mal bulamamak ve mali Alacak para bulamamak ile olur biz ikinci secenekteyiz .
    he, aynen öyle, toptan iflasa gidiyoruz, çöküş kaçınılmaz, flash crash, otobandan son sürat geliyor

sahi, bizim flash crash oğlan nerelerde ? ne zamandır görünmüyo, ismini bile unutmuşum, neydi o ??

6.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    ..
    Sebebi de devletin serbest piyasaya sürekli müdahale arzusu bence. Bu kadar anomali bugünün küresel dünyasında olacak iş değil.
    çağrı, serbest piyasaya devlet müdahalesinden benim anladığım -fiyatları silah zoruyla sabit tutmak falandır
    sen ne anlıyosun serbest piyasaya devlet müdahalesinden, anlamadım.. nasıl bi müdahale var mesela son bi yıldır??

7. Ankara da simit 6 TL... Poğca 10 TL... Poğcanın 10 TL olması fırsatçılık.. Simit ve poğcayı aynı yer satıyor.. Icınde 10 gr peynir var yok.. Karanfil sokak yukselle kesiştiği köşe başındaki işletme... Aynı poğça Yenimahalle metro istasyonunun yanında 6 TL.. Simit 5 TL... Bu durumda biri simidi %20 fazlaysa bogacayı %75,fazlaya satmakta..
    ''Yatırım Tavsiyesi Değildir'' görüşlerim tamamen şahsi düşüncelerim olup beni bağlar

8. Ülkedeki fiyat artışının haddini aştığına bende katılıyorum, kur aynı kur ama 1 ay önce 10 bin olan beyaz eşya şimdi 15 bin, hertürlü ev eşyalarında da yüksek artışlar var. Asgari ücret bu firmaların maliyetinin yarısı falanmı. Değilse ortada bir yanlış var. Piyasa kurun 25 tl olmasını fiyatlıyor diyenler var, kur 18 ken 25 tl gibi fiyatgeçirmek doğrumu. Kur 25 tl olsa bu sefer 30 tl gibi fiyatlarlar. Bana göre asıl sorun yüksek enflasyon beklrntisi, eğer kur uzun bir süre daha bu seviyelerde kalırsa bu beklenti kırılıp fiyatlarda düşüş başlar ama yeni bir kur yükselişi olursa bu süreç böyle devam eder, kendi kendini besleyen bir döngüye girmiş oluruz.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 86/990 İlkİlk ... 3676848586878896136186586 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •