Sayfa 202/472 İlkİlk ... 102152192200201202203204212252302 ... SonSon
Arama sonucu : 3774 madde; 1,609 - 1,616 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Özgür Erdursun mantıken doğru söylüyor ama enflasyon hesabını yanlış yapıyor bana göre.
    Bi emekli olucaz, araştıra araştıra uzman olduk aq

Benim enflasyon hesabıma göre: 2022 Aralık ta SGK robotunda gördüğümüz emekli aylığının, 2023 Ocakta yaklaşık %20 arttığını göreceğiz.
    Bence de, Ocak 2023 teki maaş = Aralık 2022 de gözüken Maaş / 1.7865 x 1.6427 x 1.30

100 / 1.7865 x 1.6427 x 1.30 = %19.54 eder. Sizinle aynı fikirdeyim. (Bunun üstüne büyüme rakamının %30 'u ilave edilecek)

Sn. Özgür Erdursun öyle diyorsa bir bildiği vardır diyorum ama

Kendisi direk %78.65 ten %64.27 yi çıkararak yaklaşık %14, 2022 yıl sonu maaşını düşültüyor, ama matematik hesabı bana göre de yanlış.

Her halükarda katsayılarda bir düzeltme yapmazlarsa 2023 te emeklilik dilekçesini vermek, 2022 de vermekten dezavantajlı olacak.
    Son düzenleme : tantrum; 08-01-2023 saat: 13:50.
    Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,111
    Bülent Turan maaşlar engeç mart ayında yatar demiş.....Bekletecekler galiba.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3. Urfa'da Oxford vardı da biz mi okumadık

2022'de EYT çıktı da biz mi başvurmadık

Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku
    Bence de, Ocak 2023 teki maaş = Aralık 2022 de gözüken Maaş / 1.7865 x 1.6427 x 1.30

100 / 1.7865 x 1.6427 x 1.30 = %19.54 eder. Sizinle aynı fikirdeyim. (Bunun üstüne büyüme rakamının %30 'u ilave edilecek)

Sn. Özgür Erdursun öyle diyorsa bir bildiği vardır diyorum ama

Kendisi direk %78.65 ten %64.27 yi çıkararak yaklaşık %14, 2022 yıl sonu maaşını düşültüyor, ama matematik hesabı bana göre de yanlış.

Her halükarda katsayılarda bir düzeltme yapmazlarsa 2023 te emeklilik dilekçesini vermek, 2022 de vermekten dezavantajlı olacak.

4.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Özgür Erdursun mantıken doğru söylüyor ama enflasyon hesabını yanlış yapıyor bana göre.
    Bi emekli olucaz, araştıra araştıra uzman olduk aq

Benim enflasyon hesabıma göre: 2022 Aralık ta SGK robotunda gördüğümüz emekli aylığının, 2023 Ocakta yaklaşık %20 arttığını göreceğiz.
    Matematik olarak sen haklısın, ama yasa maddesi düz çıkarma işlemi yapılacağını söylüyordur(yüzde puan çıkarma şeklinde). ÖE benim gördüğüm bu işleri iyi bilen ve kafası da iyi çalışan biri..dediği doğrudur muhtemelen.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Bülent Turan maaşlar engeç mart ayında yatar demiş.....Bekletecekler galiba.
    Bilerek geciktiriyorlar bu işi, şubata kalır yasalaşma..maaşlar da martta yatmaya başlar..mayısta da seçim var..bu mevzu soğumasın isteniyor sonuçta,
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bilerek geciktiriyorlar bu işi, şubata kalır yasalaşma..maaşlar da martta yatmaya başlar..mayısta da seçim var..bu mevzu soğumasın isteniyor sonuçta,
    Yürürlük tarihi önemli. Yasa gereği (5510 sayılı kanun, madde 30) maaşın hesaplanması, başvurduğun ayı takip eden ayın 1'inden itibaren hesaplanmaya başlar.

Diyelim yürürlük tarihi şubat oldu. Emeklilik başvuru dilekçesini ister şubat ayının 1'inde ister sonunda ver farketmez, maaşının hesaplanması Mart 1 den itibaren başlar.

Bir sürü insan başvuru yapacağı için, başvuruların sonuçlanıp tahsis numarasının verilmesi, maaşların ödenmesi en erken nisan sonunu bulur, muhtemelen mayıs ayına sarkar.
    Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Matematik olarak sen haklısın, ama yasa maddesi düz çıkarma işlemi yapılacağını söylüyordur(yüzde puan çıkarma şeklinde). ÖE benim gördüğüm bu işleri iyi bilen ve kafası da iyi çalışan biri..dediği doğrudur muhtemelen.
    Adamın biri berber koltuğuna oturmuş, saçlarım ağarmış mı diye sormuş berbere.
    Berber yanıt vermemiş.
    Adam üstelemiş, saçımdaki beyazlar artmış mı?
    Berber: Birazdan önüne dökülünce görürsün ak mı, kara mı? demiş.

Biz de 1 haftaya kadar SGK robotu açılınca göreceğiz, ak mı, kara mı?
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,111
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Beklemediğimiz bir şey değildi aslında ama şu maaş düşüşünü beklemiyordum. Hoş ben temmuza kadar çalışırım sorun değil ama nisan gibi ayrılmayı düşünüyordum. Fazla hak kaybı yaşamamak için temmuzda olmak daha mantıklı geliyor artık.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 202/472 İlkİlk ... 102152192200201202203204212252302 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •