Sayfa 407/896 İlkİlk ... 307357397405406407408409417457507 ... SonSon
Arama sonucu : 7167 madde; 3,249 - 3,256 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1. Kusursuz takas. Üç aylık nokta hatasız, tek kelime ile kusursuz takas.

Diğer satan 14 milyon, diğer alan 1,4 milyon.

İlk en iyi alıcı 64 milyon teb yabancı. İkinci sıra 26 milyon Citi TEB’den daha büyük yabancı, herkes Citi alsın diye dilek ağacına kurdele bağlar. Hscb Citi gibi Orjinal yabancı 10 milyon lot. Dördüncü takas, küçük enişte Alman panzeri doce 3,7 milyon lot. Üç ayda silme süpürme yabancı.

Yazdım ama yetmez, bir kez daha yazayım, kusursuz takas.

Hangi yöne kusursuz onu yazmam.

2.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Uzun bir yazı yazmıştım. O kadar vakit geçmiş ki paylaşamadan siteden atılmışım. Son bir yıldaki KAP haberlerini ve bu topicteki yorumları okudum. Geçtiğimiz hafta zirvenin %50 seviyesinden pozisyon açtım. Minimum vadem 0-3 ay. Tüm katkılar için teşekkürler.

GK tarihi belli değil. Mart gibi olur herhalde. GK gündem maddeleri en az 15 gün önceden açıklanır.

Kayıtlı sermaye tavanına, kayıtlı sermaye sistemindeki şirketler 5 senede ulaşmak zorundadır. Bir sefere mahsus, bu süre 5 yıl daha uzatabilir. Bir sefere mahsus kayıtlı sermaye tavanını geçecek şekilde sermaye artırımı yapılabilir. Yedek akçeler, sermaye düzeltmesi olumlu farkları, taşınmaz satış gelirleri vb. bilanço kalemleri ile sermaye artırımı yapılabilir. SASA'nın bire dört civarı potansiyeli var.

Uzun bir süre kayda değer temettü vermeyecek gibi görünüyor ancak fiyatlamalarını her iki yönde de agresif yapıyor. Bundan sonra olumlu haberlerin olumsuz haberlere göre gelme ihtimalini daha yüksek görüyorum.

Sanıldığı kadar çok fazla sayıda küçük yatırımcı olduğunu düşünmüyorum. Halka açıklık düşük, yabancı payı 7-13 arası. Hisse.net Türkiye'nin en büyük forum sitesi ve burada da yazanların sayısı onu geçmiyor. Mevcut düşüşün de küçük portföylerin karlı çıkışlarına sebep olduğunu düşünüyorum.

Hektaş korelasyonu var uzun süredir. Hektaş'a gelecek olumlu haberler tahta yapıcıları aynı olduğu için bizi de hareketlendirir. Tersi de geçerli.

Bedelli sermaye artırımı yaparsa "more than wellcome" deriz. Bu tür spot fiyatı yüksek olan tahtalarda bedelli bedelsiz gibi algılanır. Hakim ortaklarda 1 milyar 750 milyon adet hisse var. Hisse başı 10 lira istese bizler veririz ama hakim ortaklar ceplerinden bir milyar doları şirkete enjekte edemez. Ederlerse zaten borçluluk çok ciddi bir oranda azalacağı için böyle bir haber spot fiyatı uçurmaya yeter. Bedelli sonrası defter değerimiz de oldukça yükselecektir. F/K'mızda finansman giderlerini ciddi oranda yok edeceğimiz için agresif düşecektir. Ama bence %100 bedelli, %200-300 bedelsiz aynı anda yaparsa bizler için en olumlu senaryo olur.

Geleceği hızlı fiyatladığı bir gerçek. Patronun açıklaması bir mihenk taşı niteliğinde. İster istemez olumsuz fiyatlamaya sebep oldu. Ben de bu fırsattan istifade takip ettiğim bir şirkete ortak oldum. Maliyetim sizlere göre çok yüksek ancak en azından zararda değilim.

Sonuç itibariyle olumlu bir sürece 12 aylık bilanço ile tekrar geçeceğimizi düşünüyorum.
    Çok güzel bir özet geçmişsiniz... Emeğinize sağlık teşekkürler...
    Sermaye artırımı bedelli olursa da ben şahsım adına buna direkt katılırım...
    Küçük yatırımcıyı son bir kaç haftada çok korkuttular...
    Özellikle borsaya yeni girmiş çok yatırımcı var...
    Bunların çoğu piyasa işleyişini bilmiyor... Korkup en az zararla kol kesmiş olmalarını doğal karşılıyorum...
    Borsa'ya yeni girenlerin hem şirketi hem de hissenin hareket tarzını iyi araştırmaları gerekir... Sürü psikolojisine kapılarak hisse almak büyük zararlar doğurabilir...
    Günlük takaslarda bazı aracı kurumların toplama yaptıkları görülüyor...
    Bu hisse toplamayı hissenin brüt takas'tan çıkmasına kadar sürdürürler mi onu da kestirmek zor...
    cep to cep dediğimiz işleme gidip ellerinden malı çıkarıyormuş gibi göstererek daha büyük baskı da kurabilirler...
    Bu ihtimal her zaman var... geçmişte bunları sasa'da çok yaşattılar...
    Kısa vadeli yatırım yapanlar için sıkıntılı bir kaç hafta var diyebilirim... uzun vadeli düşünenlerin bu konuda sıkıntısı yok...
    Görüşlerim yatırım tavsiyesi değildir. Herkesin aklı kendine

3. Ben hisse alarak şirkete ortak oldum

Hisse fiyatı bugün çıkar yarın düşer

Oysa ortağı olduğum şirket

Bütün faaliyetleriyle dimdik ayakta

Üretimini ve satışlarını yapıyor

Yatırımlarını sürdürüyor

Bu boyuttan bakarsak yatırımcı olmaya adayız

Borsada bir kaç günde kimse size para kazandırmaz
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

4. %350 bölünsekte maliyetim sıfır olsa artık

5. Basit örnek

Ekim ayı sonunda otomotiv hissesi aldım. Ben alırken 98 liraydı

İsmini zikretmeyeceğim hissenin burada

Şu anda 164 lira. Üstelik en yavaş giden otomotiv hissesi

Sattım mı, tabii hayır çünkü kafamdaki hedefe henüz ulaşmadı

6. Bol kazançlar olsun dedem... sabırlı olma konusunda ideolümsün...
    Görüşlerim yatırım tavsiyesi değildir. Herkesin aklı kendine

7.  Alıntı Originally Posted by aytunc Yazıyı Oku
    Bol kazançlar olsun dedem... sabırlı olma konusunda ideolümsün...
    Rabbim herkesin gönlüne göre versin Aytunç kardeşim.

Aynı dilekler benden size

8. Nikopoll kardeşimde uzun zamandır sasa da.

Hatta benden çok daha eski

Onu da sabırlı yatırımcılığından dolayı kutlarım

Kazancı bol olsun inş

Sayfa 407/896 İlkİlk ... 307357397405406407408409417457507 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •