Sayfa 836/1312 İlkİlk ... 336736786826834835836837838846886936 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 6,681 - 6,688 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

2. Eğer gerçekten bir arz sorunu varsa sıfır konut üretiminde teşviklerin artırılarak devam etmesi gerekir.

Özellikle müteahitlere vergi konusunda belirli bir oranda muafiyet getirilebilir. Mesela Yapı ruhsatını aldıktan sonra 4. yıl sonuna kadar satılan konutlarda, konut başına satış fiyatında 3 milyon TL'ye kadar müteahhit gelir vergisinden muaftır denilebilir. Bu konutlara 0,69 faizli kredi verilir.

Bu muafiyet sınırı illere göre düzenlenebilir.

2. yıl sonunda arz sıkıntısı falan kalmaz.

Şimdiki durumda müteahhit %40 lık vergi dilimine gireceği için ancak maliyeti kadar kredi kullandırıyor. Gerçek satış bedelinin %25-30'u kadar satış fiyatı gösteriliyor. Adam zaten vergiyi en düşükte tutuyor. Sonuçta değişen bir şey olmayacak.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Türkiye de ev almanın yeni kriteri bence göç devam edecek mi yoksa son bulacak mı?... Bana göre göç devam edecek ülke cazibe merkezi olmaya devam edecek.. Haliyle ucuz konutu unutun ve fırsatı bulan hemen alsın..Yok suriyeli geri döner diye inanıyorsanız artık hayal derim.. Afrika,iran ve hindistandan göç bekliyorum.. Bu arada diğer Türk ülkelerden göçlerde hızlandı farkediyorsunuzdur.. Dev konut projesi başlasa çok varlıklılar çaktırmadan yine topluyor.. Birde borsanın son bir yıllık yükselişinde büyük paralar kazanıldı.. İnanıyorum bu paranın üçte biride gayrimenkule gidiyor.. Sağlıklı düşünüp karar verin.. Bu işin sonu karavan kentler!

4.  Alıntı Originally Posted by freshwind Yazıyı Oku
    1 senede Ev fiyatları yüzde 250 artmış, bist yüzde 200 artmış, kur ve altın yüzde 40, enflasyon yüzde 100 bile desek durum ortada. Bana göre fiyatlar önünde sonunda ederine gelir. Ev almak her zaman öneririm 0.69 la hele almak çok mantıklı, ama bu artış böyle gitmez, bir şekilde denge bulacaktır.
    Bahsettiğiniz ortalamaya rusların falan hücum ettiği bölgeler de dahil edilmiş olmalı.
    Yoksa benim oturduğum istanbul çeliktepe'de yıllık artış % 100 bile değil.
    Ne suriyeli hücumu var burada, ne de rus-ukraynalı hücumu.
    İstanbulun ve ulaşımın merkezindeyim oysa.
    Bu şekilde olan başka semtler de bulunabilir.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

5. 100 m2 konutun ortalama fiyatı Sarıyer'de 6,8 milyon TL, Beşiktaş'ta 6,7 milyon TL, Kadıköy'de 5,2 milyon TL oldu. (Endeksa)
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    100 m2 konutun ortalama fiyatı Sarıyer'de 6,8 milyon TL, Beşiktaş'ta 6,7 milyon TL, Kadıköy'de 5,2 milyon TL oldu. (Endeksa)
    dur hele ya daha ev fiyatları düşecek
    bir halt olacağı yok.

7.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    dur hele ya daha ev fiyatları düşecek
    ışıltılı bakanda örnek verirken 1 milyon üzerinden örnek veriyor...

1 odasını vermiyorlar 1 milyon tl ye sayın bakanım diyemedi kimse...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

8. ülkede birçok ürünün fiyatlama mekanizması ciddi bozuldu. Emlak zaten, konum, inşaatta kullanılan malzeme, işçilik vb birçok kritere göre fiyatlanıyor.
    sadece ikinci elde eğer direkt satıcıdan ev alırsanız yanlış fiyatlama olabilir. ben fiyatların geri gelme olasılığını düşük buluyorum
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 836/1312 İlkİlk ... 336736786826834835836837838846886936 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •