Sayfa 705/1002 İlkİlk ... 205605655695703704705706707715755805 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 5,633 - 5,640 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

5750 ye gelir dedim endeks , geldi ama 1 gün sonunda , çıkmaya fırsat vermeden göçtü , daha da düşerse 6 ay hamallık olur taşıma maliyeti , bugün zarar kes yapabilirim

2.  Alıntı Originally Posted by Arap Şükrü Yazıyı Oku
    vobelit başlığında bu gönderilerle ilgili sorulmuş, bulup bilgi vereyim dedim.
    ABD vergi dairesi DBA.US ürünü de dahil olmak üzere publicly traded partnerships kapsamındaki -genellikle enerji ve emlak ortaklık/ETF'lerini içeren- yaklaşık 200 ürüne, 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere %10, hem kâr değil direk satış tutarı üzerinden vergi getirdi. Dolayısıyla fonlar vergi ödememek ve/veya saklayıcı kuruluşları onları mecbur bıraktığı için yılbaşından önce bu menkul kıymetleri boşalttılar.
    Tesekkurler , cok faydali oldu. Bende tarim ve gida fonlarimi satsam mi acaba diye dusunuyordum. Demek ki bazi fonlarin dba etf sinden cikis yapmalarinin sebebi buymus. Iyi gunler , saygilar.

Getirilerim pek ic acici degil Bist100 e kiyasla ama. Uzun zamandir Portfoyum su sekilde %20 IJT , %20 TGE , %15 AES. Gerisi bist degisken fonlarinda.

3.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    son 15-20 gündür kaç kere şu fonların ana para kısmını satayım kârları kalsın dedim elim gitmedi, endeks 6.000 olsun çoğunu satarım dedim ama sonuç ortada, belki açgözlülük belki de satıp nereye geçeyim diyerek belki 2 aylık kârlar gitti
    5.500 den bazı hisseler aldım onlardan da %15-20 zarar, daha önce de aynısını çok kez yaşadım halbuki, demek ki hiç ders almamışım diyorum. endeks 4.000 olur mu bilmem ama o seviyelere kadar yeni alım yapmam artık, aldıkça batıyoruz.
    hocam kendinizi dipçilik konusunda eğitmeniz, disipline sokmanız şart. bu kesin gerçek. ytd olarak söyleyebileceğim kısma gelirsek dün bütün ana destekleri kırdı iyi karı olan burdan bir kısmını bari satmalı. 5000'den sonra giren de mecbur bir kısmını zarar kesmeli. hiç girmeyen 4500'de girmeli, ekleme yapmak isteyen de 4000'de mutlaka fullemeli. çünkü orası fibo, pivot, bolinger neyle bakarsan bak majör destek seviyesi. ha borsadır bugün burdan yukarı dönme ihtimali de var az da olsa. ama bu iş büyük olasılığa oynama işi uzun vadede kazanç ancak öyle mümkün.

bunlar hep eğitimle videolarla kitaplarla öğrenilen şeyler. işi kendin tecrübe kazanmaya bırakırsan varya abartmıyorum tam 100 yıl gözlemleyip test etmen lazım öğrenmek için. hele hislerle duygularla hareket tümden yasak. hele investingdeki panikçilerin üçkağıtçıların gazcıların etkisinden kalarak iş yapanın ruhuna fatiha. dikkat ettiyseniz temel analizi de saymadım, hiç işim olmaz. seçimmiş faizmiş..tek haberle değişir herşey.

misal allah korusun 4000 gelirse millet ağlayıp çığlıklar atarken ortalık kan gölüyken, bloomberg artık 3000'leri konuşurken o stresin ortasında daha aşağı gidermi diye al tuşuna basamazsan bitti, oyunu kaybettin. tamam gidebilir ne kadar gidecek %20 kaybetme potasiyelin varsa %100 kazanma potansiyelin var o noktada. düşen bıçak tutulmaz tamam da tutacağın yeri bilirsen, o hamlenin ustasıysan bal gibi tutulur.
    Son düzenleme : friendly_1980; 11-01-2023 saat: 14:01.

bıcak tam dusuyor , iyi sirkeleme var.

5.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    hocam kendinizi dipçilik konusunda eğitmeniz, disipline sokmanız şart. bu kesin gerçek. ytd olarak söyleyebileceğim kısma gelirsek dün bütün ana destekleri kırdı iyi karı olan burdan bir kısmını bari satmalı. 5000'den sonra giren de mecbur bir kısmını zarar kesmeli. hiç girmeyen 4500'de girmeli, ekleme yapmak isteyen de 4000'de mutlaka fullemeli. çünkü orası fibo, pivot, bolinger neyle bakarsan bak majör destek seviyesi. ha borsadır bugün burdan yukarı dönme ihtimali de var az da olsa. ama bu iş büyük olasılığa oynama işi uzun vadede kazanç ancak öyle mümkün.

bunlar hep eğitimle videolarla kitaplarla öğrenilen şeyler. işi kendin tecrübe kazanmaya bırakırsan varya abartmıyorum tam 100 yıl gözlemleyip test etmen lazım öğrenmek için. hele hislerle duygularla hareket tümden yasak. hele investingdeki panikçilerin üçkağıtçıların gazcıların etkisinden kalarak iş yapanın ruhuna fatiha. dikkat ettiyseniz temel analizi de saymadım, hiç işim olmaz. seçimmiş faizmiş..tek haberle değişir herşey.

misal allah korusun 4000 gelirse millet ağlayıp çığlıklar atarken ortalık kan gölüyken, bloomberg artık 3000'leri konuşurken o stresin ortasında daha aşağı gidermi diye al tuşuna basamazsan bitti, oyunu kaybettin. tamam gidebilir ne kadar gidecek %20 kaybetme potasiyelin varsa %100 kazanma potansiyelin var o noktada. düşen bıçak tutulmaz tamam da tutacağın yeri bilirsen, o hamlenin ustasıysan bal gibi tutulur.
    doğru diyorsun gerçekten disiplinsiz bir şekilde saçma sapan hisselerden en tepeden alışlar yaptım, en ufak düşüşlerde ekleme yaptım, zarar katlandıkça katlandı, bu saatten sonra en az düşenleri satıp en çok düşenlere 4500'e kadar kademeli alım gireyim diyorum, 4000 seviyesine kadar inerse zaten iyice biteriz, fonlarda hâla kârdan zarar ama bu gidişle onlarda zarara doğru gidecek, düzeltme bekliyordum ama hiç beklemediğimiz bir anda geldi.

Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    doğru diyorsun gerçekten disiplinsiz bir şekilde saçma sapan hisselerden en tepeden alışlar yaptım, en ufak düşüşlerde ekleme yaptım, zarar katlandıkça katlandı, bu saatten sonra en az düşenleri satıp en çok düşenlere 4500'e kadar kademeli alım gireyim diyorum, 4000 seviyesine kadar inerse zaten iyice biteriz, fonlarda hâla kârdan zarar ama bu gidişle onlarda zarara doğru gidecek, düzeltme bekliyordum ama hiç beklemediğimiz bir anda geldi.
    gecen sene ekimde baslatılıp yeşil yukseltilip , indirilmişti . tarihler bist içinde aynı zamana denk geliyor ilginç.

7.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    o da başka mittir borsa dünyasında..seçimden 1 ay önce düşecek diye herkes karar vermiş. peki ortak karar buysa o gün gelince malı senden kim alacak?: ) dipten satmak zorunda kalacaksın. öyle bir inanışı olan daha bugünden ful satmalı, tam sırası, bu düşüşten daha iyi bir bahane olamaz. bir zar atmış olur tahmini tutarsa helal olsun.

8.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    gecen sene ekimde baslatılıp yeşil yukseltilip , indirilmişti . tarihler bist içinde aynı zamana denk geliyor ilginç.
    doğru o benim de dikkatimi çekti, hatta yine aynısı olur mu acaba diyordum, önce borsa düşmüştü arkasından dolara operasyon yapılmıştı, bakalım bunun arkasından ne olacak.

Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    o da başka mittir borsa dünyasında..seçimden 1 ay önce düşecek diye herkes karar vermiş. peki ortak karar buysa o gün gelince malı senden kim alacak?: ) dipten satmak zorunda kalacaksın. öyle bir inanışı olan daha bugünden ful satmalı. bir zar atmış olur tahmini tutarsa helal olsun.
    aslında ocak ayının ortalarında bir düzeltme gelecek diye duymuştum, hatta geçmiş mesajlarımda yazmış olmam gerekiyor ama bunu ben bile pek önemsemedim, seçime kadar çıkacak diye bir algı yarattılar o biraz daha ağır bastı demek ki, borsada temkini elden bırakmamak gerekiyormuş bunu bir kez daha acı şekilde görmüş olduk.

Sayfa 705/1002 İlkİlk ... 205605655695703704705706707715755805 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •