Sayfa 843/993 İlkİlk ... 343743793833841842843844845853893943 ... SonSon
Arama sonucu : 7937 madde; 6,737 - 6,744 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVIII

1.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Sabah sabah simitçimizde 6 tl olan simit açma pohaça grubunu 8 tl ye yükselttiği müjdesini verdi
    La az zamlı maaş bile daha yeni yattı hesaba bari zammın tamamını alıncaya kadar bekleseydin.
    Eğer o simidi 8 liralık yeni fiyatından aldıysanız şikayet etme hakkınız yok.

Forumda da ekşide de görüyorum. Şu restorana gittik fiyatlar şöyle artmış, şu kafeye gittik fiyatlar şöyle, şu tatilin fiyatı şöyle, şu evin şu arabanın fiyatı şöyle olmuş şikayetleri gırla gidiyor.

Bugün pazar. Kimi yurdum insanı o AVM bu AVM gezecek, yemeğini restoranlarda yiyecek, o kafe senin bu kafe benim içeceklerini dışarıda içecek, sonra çok pahalı!

Bugün akşamdan itibaren takip edin yazıları bakın, Fiyat eleştirisi bahanesiyle görgüsüzlüğün resmini yapacaklar.

Sanal ticaret siteleri resmen para basıyor. Herkes ayağına 1000-2000 liralık adidas sketckers giyiyor.

Bi kampanya 1500 liralık nike, 1000 liraya düşmüş. Mal bulan mağrıbiler gibi saldıran saldırana.

Alma kardeşim alma.

A-L-M-A

Eğer alırsan o simidin fiyatı 2 ay sonra 10 lira olacak.

Ve onun fiyatını yükselten ne simitçi ne de idareci değil, sensin. Sadece sen.

Kimseyi suçlama.

Yeni Zelanda başbakanı Jacinda'yı da getirsen, ( Jacinda benim dünyada en başarılı bulduğum yöneticidir) merkeli de getirsen bu kafayla bu fiyatlar düşmez.

2.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    HDP bağımsız aday çıkarırsa RTE tekrar ilk turda seçilir...HDP sandığı protesto ederse de yine RTE seçilir...Bu yazımda burada kalsın....
    Bende %40 i alırsa bir daha yazmam.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,755
    %29-19 arası oyu,eğerki alırsa onlara oy verene acınılmaz,sadece iktidardan süper kazanç elde edenlerin oyu %1 iktidar dahil,20 senede ülkeyi enkaza çevirip günü birlik zam yapılıp,katlamalı gıda vs ürünleri görmeyenler primatımsı seviyededir,zaten kazanacaklarını bilseler anında seçime giderlerdi,muhalefet ne kadar açık verirse,versin ezip geçecektir,az kafasını çalıştıran bunlardan başka kim gelirse gelsin diyor

4. Geçen sene anketleri okudu baktı kritik seviyedeyim. Bir nas nas dedi ekonomiyi şahlandıracam dedi. Geldiğimiz nokta belli. Bu ortamda seçilemez. Dörtlü masanın oyu en fazla yüzde 35 oda iyimser tahmin. Muhalefet azıcık konuşmasa iktidar olur.

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Bende %40 i alırsa bir daha yazmam.
    Oyları kimin saydığıda önemlidir.Hemde asıl mesele bu..İncenin adaylığında İnce ile Akşener YSK önünde nöbet tutacaklardı , Ne oldu seçim gecesi bunları gören oldu mu!!!!!

Bu arada marketler el birliği ile Hökümetimize destek atmaya çalışıyorlar , görebildiğim kadarıyla en iyi desteği Keltoğın MMM leri ile Maltacı ailenin marketleri atıyor.AKP nin kendi sermayesi 3 harfliler bile bu kadar destek atmıyor....

6.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Eğer o simidi 8 liralık yeni fiyatından aldıysanız şikayet etme hakkınız yok.

Forumda da ekşide de görüyorum. Şu restorana gittik fiyatlar şöyle artmış, şu kafeye gittik fiyatlar şöyle, şu tatilin fiyatı şöyle, şu evin şu arabanın fiyatı şöyle olmuş şikayetleri gırla gidiyor.

Bugün pazar. Kimi yurdum insanı o AVM bu AVM gezecek, yemeğini restoranlarda yiyecek, o kafe senin bu kafe benim içeceklerini dışarıda içecek, sonra çok pahalı!

Bugün akşamdan itibaren takip edin yazıları bakın, Fiyat eleştirisi bahanesiyle görgüsüzlüğün resmini yapacaklar.

Sanal ticaret siteleri resmen para basıyor. Herkes ayağına 1000-2000 liralık adidas sketckers giyiyor.

Bi kampanya 1500 liralık nike, 1000 liraya düşmüş. Mal bulan mağrıbiler gibi saldıran saldırana.

Alma kardeşim alma.

A-L-M-A

Eğer alırsan o simidin fiyatı 2 ay sonra 10 lira olacak.

Ve onun fiyatını yükselten ne simitçi ne de idareci değil, sensin. Sadece sen.

Kimseyi suçlama.

Yeni Zelanda başbakanı Jacinda'yı da getirsen, ( Jacinda benim dünyada en başarılı bulduğum yöneticidir) merkeli de getirsen bu kafayla bu fiyatlar düşmez.
    Şimdi genel olarak katılıyorum , bazen simit poğaça vb. anlık zorunluluk oluyor . O nedenle her zaman almamak koşulu geçerli olmayabilir ancak gerçekten de pahalı olanları almamak ve buna fırsat vermemek gerekli Geçen yaz Eminönü'nde Su 2 liraya satılmaya başlandığında bir simitçiye bunun parayla ilgisi yok ama bu paraya satın almam dedim O da bana , belediye büfesi de bu fiyattan satıyor yapacak bir şeyimiz yok dedi ama bana suyu 1 liradan mıydı indirimli verdi şimdi fiyatlar şöyle artmış böyle artmış diyerek restoran restoran dolaşıp sonra şikayet eden kişiler aslında bir ölçüde piyasaya bak ben falanca yemeği yiyebiliyorum demeye getiriyor tamamıyla , kelebek haklıdır bu kafayla bu iş yürümez maaşlara zam da gelse, fiyatlar önden koşar.
    Kim bir adım önden geçirirse artık .Aslında çok üzücü .

7. Sıfır enflasyon teorisine göre bir kaç sene aynı fiyata alınabilecek şeyi şimdiki zamanda almaya gerek olmayacağı için gereksiz alımlardan kaçınabileceği için talep taraflı enflasyon artışı da olmayabilir.

Birazda yarın her şey yükselecek korkusu verilerek te piyasayı canlı tutmak isteyen bir yapı olabilir.
    Hem Türkiye de hem de dünya üzerinde bazı ülkelerde.
    Para basımına devam.
    Fiyatları-Sayıları zamana paralel olarak ileri götürüyorlar.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

Parasal genişleme son sürat devam ederken, şerro kuru yatay/ sabit duruyor.
    Yani basılan TL’ler ile daha fazla şerro alınabiliyor teorik olarak.
    Ne kadar daha sürdürülebilir tartışılır.

Sayfa 843/993 İlkİlk ... 343743793833841842843844845853893943 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •