hissenet forumunun açıldığı belki ilk aylarından beri bulunduğum bu ortamda , yazma gerekçelerimin kalmadığını gördüğümden bundan sonra yazmayı düşünmüyorum. her şey gönlünüzce olsun.
hissenet forumunun açıldığı belki ilk aylarından beri bulunduğum bu ortamda , yazma gerekçelerimin kalmadığını gördüğümden bundan sonra yazmayı düşünmüyorum. her şey gönlünüzce olsun.
SAHOL Ceo su Cenk Alper bir yerlerde açıklama yapıyormuş.
Temettü politikasını %5 ile %20 arasında devam ettireceğiz,
Bazı şirketlerimizde enflasyon muhasebesi sonuclarımızı geri çekiyor,
Hedefimiz iskonto oranını aşağı çekmek,
Gibi şeyler söylemiş🙂
Tamamını izledim. Yatırımcı sunumunda yazan konuları tekrar etti. Açıl Sezen bir yatırımcıymış gibi hisse senedi fiyatı dahil olmak üzere pek çok konuyu sordu. Bizim için önemli olan iştiraklerin net aktif degeridir, net aktif değerine göre %10 iskonto normal sayılabilir, %25 iskontodan memnun değiliz dendi. Önümüzdeki 5 yılda son 5 yılın 2 katı yatirim yapacağız ve %75 oranında yeni yatirimlar olacak denildi. Kordsa, Cimsa ve Temsa'yi öne çıkardı, enerji/iklim yatırımlarına da küresel oyuncu konusunu öne çıkardı. Akbank'in enflasyona göre düzeltilmiş karının %10 düzeyinde olduğunu ( 6 aylık sonuclar) hatırlattı. Özet olarak; elinde Sahol bulunmayan yatırımcı bu konuşmadan etkilenir hisseyi alırdı. Kendi adıma büyük bir yenilik görmüyorum.
Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.
Detaylar için teşekkürler Sn. Noreply,
Akbank için düzeltilmiş %10 kar bile fena sayılmaz ancak tabii temettü vermeye yeterli midir bunu yakında göreceğiz.
SAHOL ne yazık ki henüz bazı başka şirketler gibi yatırımları için değerlenen bir şirket değil. Aslında 'yatırımlar' uzun vadeli yatırımcıları daha çok ilgilendirir ve hatta kısa vadecilere zarar bile verebilir ancak BIST için bunların standart tavırlar ile karşılanmadığı aşikar🙂
Hayırlısı ve halk ile ilişkileri umarım güçlü tutarlar diyorum.
Bütün ortaklara saygılar ve güzel günler dilerim...
Çok ilginç..Bu kadar ucuz,az çok temettü veren,yatırım yapan şirket ederini bulamadı..
Niçin yürümüyor?
Bilen var mı?
Her zaman rasyolara göre yatırım yapan biri olarak şaşkınım!
Sermayesinin 20 katı kar eden şirket 40 tl mi olur?
Alırlarsa artar!
Ama baskı var!
Sn. Vali, Sahol fiyatının hele ki borsaya göre görecel olarak oldukça düşük olduğuna kesinlikle katılıyorum ancak aslında CEO konuşmasında mesela SAHOL ün ettiği karın neden sermayesinin 20 katı olması durumunun aslında pek de gerçek olmadığının açıklaması var.
Akbank görünen karın ancak yüzde 10 u kadar kar edebiliyor (yani açıklanan kar 30 Milyar ise gerçekte 3 Milyar TL (-ki kanımca o bile çok şüpheli çünkü açıklanan enflasyon rakamları şüpheli)) .
SAHOL ün en azından büyük ve orta büyüklükte yatırımcılarında bilinçli olmayanı bulamazsınız ve hatta ne yazık ki küçük yatırımcısı bile bilinçlidir (ne yazık ki diyorum çünkü gerçekleri görmeden hisse alanlar gibi degildirler).
Durum biraz da bununla ilgili. Bu sebeplerle öteki hoplayıp zıplayan bazı hisselerdeki gibi olmuyor durum 🙂. ,
Özsermayesine göre %10 dedi. Anlaşılan bir zorunluluk olmamasına rağmen bütün şirketleri enflasyon muhasebesiyle değerlendiriyorlar ( yönetim raporlaması).
Konuşmadan önemli bir not: "bütün şirketlerimiz iyi durumda" dedi. Borç/ yıllık favök oranı 2,00 altına inerse Sakıp Sabancı'nın ifadesiyle " bilanço, yatırım yap diye bağırıyor dediği" örneğini verdi. Şu anda bu oran 0,7 lerde. Grupta çok yüksek bir yatırım iştahı var, son dönem yatırımlarından örnekler vererek gelmekte olanları işaret etti.
Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.
Yer İmleri