Originally Posted by
Kandirildim
günaydın
Fon mu alayım yoksa eb nin kendisini mi alayım arada gidip geliyorum.
Günaydın bende geçen sene eurobondlar 200 bin lot alınıyor diye bilerek bir arkadaşımın önerisi üzerine eurobond fonu aldım. Sonradan bu başlığı keşfedip okudum. Aldığım fon ise o sırada CDS'ler düşük olduğundan şimdiye kadar bu fonda dolar bazında %20 civarında zarardayım. Fonun içindeki eurbondları incelediğimde ise daha öncede yüksek fiyata alınmış düşük faizli eurobondlar olduğunu gördüm. Zararda olduğum için elim oldukça bağlandı.
Başka bir arkadaşım ise çok detaylı bilgisi olmadan bu yaz başka bir eurobond fonu almış. Ancak CDS'ler o sıralar yüksek olduğundan fon bu güne kadar prim yaptı.
Fonların dezavantajı zamanlaması size uymayabiliyor. Ne kazanıp kaybedeceğiniz belirsiz. Eurobond kendiniz alırsanız alırken ne kadar zamanda ne kadar getirisi olacak biliyorsunuz. Ancak diğer yatırım araçlarının getirisinden az gelir elde etme riski içeriyor. Eurobond fonlarında ise bence tamamen belirsizlik var. Ancak vergi beyanname vs derdi yok.
Kişisel düşüncem bir daha eurobond fonlarına bulaşmamak şeklinde. Ama herkesin düşüncesi veya yatırım aralıkları farklı olduğundan fonları çok daha cazip görüp kazanç elde edenlerde olabilir. Ancak Eurobond fonu alırken TL ile değil Dolarla fonu almak önemli diye düşünüyorum. Tefasta fonların dolar getirileri vs görünmüyor ama alacağınız fonu inceleyip dolarla alınıp alınmadığına da bakın derim.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir, itibar etmeyiniz.
Yer İmleri