teşekkürler sn Berkimcans ..
teşekkürler sn Berkimcans ..
Yatırım Tavsiyesi Değildir. extended (epik) wave5 rally started@06.11.2024
evet bende öyle düşünmüştüm yazmayı unuttum o kadar yoğun işlemler yapıyorum ki forumu bu saatte takip edemiyorum sadece paylaşım yapabiliyorum, buradan yazı yazan arkadaşlara yanıt veremediysem yanlış anlamasınlar, bir veri paylaşmam isteniyorsa özelden yazmanız daha garanti olur, syg,,,
Ama haklarını teslim etmek lazım.Ufak ufak yemleyip mezbahaneye gönüllü kayıt yapıyorlar demek daha doğru.Zaten insanların hayatlarına dahi cokulmus bir ülkede para piyasalarında işi sizin zekanıza ve öngörülerine ve bileğinizin hakkına bırakacaklarını beklemek fazla hayalperestlik olur
Günlük faiz çok düşük, trade için çok para tutulmayınca gün içi az hacim ile dalgalanma çok oluyor bence.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
şurdan dönüp + kapatsa yorumların yönü 540 derece döner![]()
DOĞRU yada YANLIŞ bilemiyorum yazıyı aktarayım ortak akılla yorumlayalım ...
Bist'in 6000 7000 hedefleri hayaldir.
Günlerdir bu hayali sattılar.
Buradaki amaç siyasidir.
TL kontrol etmek ve dolara kaçmasını engellemek için parayı borsaya hapsettiler.
Satacaklar zarar edecek kalanlar bekleyecek, her iki durum da var olan para politikasının işine gelir.
Ahmet Mergen
iş şirazesinden çıktı bu piyasada.. kapanışa doğru son 1 saatte bilanço okuyup (!) hep beraber hızlı satışa geçmeler filan.. fiyatlar inince viopta işlemler ve sonra hızlı alımlar derken otobana döndü.. uzun vadede her şey ederine gider..
seçimleri millet cephesi kazanacak gibi, ve ekonomi muhtemel yeni yöneticilerinin görüşleri aşağı yukarı belli- sıkı para politikası ve yüksek faiz.. bazıları yüzde 80-90 faiz öngörüyor, en düşüğü yüzde 35 telaffuz edilior.. talebi öldürecekler, başka türlü olmaz diorlar, ilk iş piyasaları resesyona sokmak olacak.. bu durumda şirketlerin para kazanabileceğini, bugünkü tempoda kar üretebileceğini düşünürmüsün ? yüksek faiz ve sıkı mali politika borsanın düşmanıdır
Yer İmleri