Sayfa 100/132 İlkİlk ... 50909899100101102110 ... SonSon
Arama sonucu : 1052 madde; 793 - 800 arası.

Konu: TEZOL - Europap Tezol Kağıt Sanayi A.Ş.

1. Pek iyi olmadı. Dolaşımdaki hisselerin 4% üne tekabül ediyor. Umarım ortak satışları devam etmez, yoksa tuş oluruz.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. Dönüşüm için spk ya başvurmuş bu satacagi anlamına gelmez ama satabilirde geçende satmışlardı ve hiçbir açıklama yapmamışlardı bu ikinci oluyor bende soru işareti oluşturdu.insallah şu nedenle sattım diye bizlere de bilgi verilir bu defa tabi satış olursa.

3. Hele bir şu bilanço gelsin genel kurul ttoplansın.Bakalım patron hala sozlerinin arkasindami arkasında ise sorun yoktur benim için.Yok tersi bir durumda pozisyonumu tekrar değerlendiririm.Çünkü daha borsada bebek sayılır henüz daha ikinci yılı bile dolmadı. Kendi adıma vadem çok uzun bu hisse de tabi şartlarıma uyarsa.

4.  Alıntı Originally Posted by emperador Yazıyı Oku
    https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1104226

Satışa Konu Pay Unvanı
    Yatırımcının Adı-Soyadı Unvanı
    Nominal Tutar (TL)*
    TAS İşlemi **
    Satış Kısıtı **
    Pay Satış Bilgi Formu ***
    TEZOL
    EUROPAP TEZOL KAĞIT SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
    E
    EMİNE NESRİN TEZOL
    2.300.000,000

bu satışa kote etmesi satacağı anlamına mı gelir ya da toplu satar mı? tam kötü havada bu kap yatırımcıların kafasını karıştırmak üzere mi atıldı? 30 larda iken atılmadı kağıt 24-25 ler de kap atılıyor. Son bilançoda dağılım şöyleydi.

Şükrü Erhan Tezol 33.000.000,00 31,570,440.00 64.570.440,00 29,35%
    Mehmet Ersin Tezol 33.000.000,00 31.388.720,00 64.388.720,00 29,27%
    Emine Nesrin Tezol - 9.162.560,00 9.162.560,00 4,16%
    Ömer Şükrü Tezol - 693.880,00 693.880,00 0,32%
    Ayşe Selda Tezol - 693.880,000 693.880,00 0,32%
    Mine Makbule Kuşcu - 13.927.760,000 13.927.760,00 6,33%
    Müge Kuşcu - 13.927.760,00 13.927.760,00 6,33%
    Halka Açık Hisseler - 52.635.000 52.635.000,00 23,92%
    Toplam 66.000.000,00 154.000.000,00 220.000.000,00 100,00%
    Değerli kardeşim, bu hissede kafası karıştırılacak yatırımcı yok. Diğer taraftan: Sayın Ersin Tezol'un yatırımcı nezdindeki kredibilitesi çok yüksek. İnşallah...

5. Ben şirkete güveniyorum bilançosu da güzel gelecektir. Fabrikası açılacak güzel. Ama kap atarken sanırım hiç bakmıyorlar kağıdı neredeyse taban yapacaklardı. Ben patron olsam satasım olsa bile buralardan kap atmam. Ya da çok alan oldu dökmek için yapıyorlardir desem zaten dolaşımda az var.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by ace Yazıyı Oku
    Yaşarsam ilerleyen zamanlarda aynı bugünlerde yaşadığımız satışlar olursa ya da coşkuya kapılırsak buraya dönüp bakmak amacıyla bu yorumu bırakıyorum.
    Umarım bugünlerde maddi manevi en az zararla geçer. Genel olarak bugüne kadar yazılanları topladığım bir yorum oldu. Özellikle kötü yönde oluşabilecek konular için katkınızı beklerim. Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermemektedir.

İyi Yönde Beklentiler
    * Euro kurunun daha önceki çeyreğe(2022 3.çeyrek) göre daha yukarıda olması v
    * Ülkede tuvalet kağıdı fiyatlarının 2022 4.çeyrek de artması
    * Navlun fiyatlarının düşmesi
    * 2022 4.çeyrek bilançosunun 2021 deki aynı çeyreğe göre daha iyi geleceğine dair beklentinin olması
    * Firmanın yeni fabrikayı bu çeyrek devreye alması
    * 2022 deki 1.çeyrek karının çok düşük olması ve içinde olduğumuz 2023 1.çeyrek ile devre dışı kalacak olması
    * Patron aylar öncesinde bir miktar lot alarak şirketin değerini yansıtmadığını piyasaya mesaj olarak vermişti. 2 ay önce de daha önce aldığı bu lotları satarak o anda firmanın gerçek değerini yansıttığını piyasaya yine mesaj olarak verdiğini düşünüyorum.Şirketin 2 ay önceki patron satışını yaptığı fiyatın altına gelmesi
    * Şirketin temettü ya da bedelsiz potansiyeli
    * Her yatırım bitişinin ardından yeni yatırım için harekete geçilmesi

Kötü Yönde Olanlar ve Benim Bilmediklerim
    * Hammadde fiyatları düşmesinin şirketin cirosuna ve karlılığına etkisi hangi yönde olacaktır?
    * Marketlerin fiyat sabitlemeye gitmesi ve bunun şirketlerden de istenmesi
    * Makro mikroyu etkiliyor. Global kriz mikro olarak nasıl ülkeleri etkilerse aynı şekilde BIST de olan satışların genele yayılmasına sebebiyet vermesi bunun hemen hemen her şirket de satış getirmesi
    * Önümüzde seçim kaynaklı belirsizliğin olması. Ekonomi politikasının ya da regülasyonların sektörlere, piyasalar etkisi.
    Kendimce burada yazdığım gibi şirket ile ilgili iyi yönde beklentilerim ağır basıyor. Bakkal hesabı ile de 4.çeyreğin hem net kar hem de ciro bakımından 3.çeyrekten daha iyi oluşmasını bekliyorum. Fakat Deniz Yatırım açıkladığı raporunda 753 milyon ciro, 155 milyon net kar beklentisini belirtmiş. Böyle gelmesi durumunda yıllık kar 601 milyon olacaktır.

Bu aralar hisse fiyatlarına ve haberlere bakarsak şirket ile ilgili kötü yönlü durumlar ağır basıyor. Yeni fabrikanın açılması ve bilançonun iyi gelmesi sayesinde inş. rüzgar yön değiştirir. Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.

7.  Alıntı Originally Posted by ace Yazıyı Oku
    Kendimce burada yazdığım gibi şirket ile ilgili iyi yönde beklentilerim ağır basıyor. Bakkal hesabı ile de 4.çeyreğin hem net kar hem de ciro bakımından 3.çeyrekten daha iyi oluşmasını bekliyorum. Fakat Deniz Yatırım açıkladığı raporunda 753 milyon ciro, 155 milyon net kar beklentisini belirtmiş. Böyle gelmesi durumunda yıllık kar 601 milyon olacaktır.

Bu aralar hisse fiyatlarına ve haberlere bakarsak şirket ile ilgili kötü yönlü durumlar ağır basıyor. Yeni fabrikanın açılması ve bilançonun iyi gelmesi sayesinde inş. rüzgar yön değiştirir. Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.
    Kötü durum olduğunu nereden çıkarıyorsunuz değerli kardeşim; sosyal medya yorumlarını mı kastediyorsunuz. Evet dün bir talihsizlik oldu (diyelim), devre kesiciden sonra saçma sapan bir kap atıldı, o ivmeyle hisse bugün (-) % 8'leri gördü. Borsada yeni sayılabilecek bebek görünümlü şirketlerin atacakları kap bildirimlerine yeterli özeni göstermeleri gerekiyor. Bu coğrafya "balık hafızalı" olabilir ama nitelikli yatırımcı asla... Dünkü benzeri birkaç absürt kapla hisse oyuncak olur. Son cümle olarak: söylemleriyle eylemleri örtüşen Sayın Ersin Tezol'a güvenimin tam olduğunu bir kez daha yinelemek istiyor ve dünkü talihsizliği yol kazası olarak değerlendiriyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by indigenos Yazıyı Oku
    Kötü durum olduğunu nereden çıkarıyorsunuz değerli kardeşim; sosyal medya yorumlarını mı kastediyorsunuz. Evet dün bir talihsizlik oldu (diyelim), devre kesiciden sonra saçma sapan bir kap atıldı, o ivmeyle hisse bugün (-) % 8'leri gördü. Borsada yeni sayılabilecek bebek görünümlü şirketlerin atacakları kap bildirimlerine yeterli özeni göstermeleri gerekiyor. Bu coğrafya "balık hafızalı" olabilir ama nitelikli yatırımcı asla... Dünkü benzeri birkaç absürt kapla hisse oyuncak olur. Son cümle olarak: söylemleriyle eylemleri örtüşen Sayın Ersin Tezol'a güvenimin tam olduğunu bir kez daha yinelemek istiyor ve dünkü talihsizliği yol kazası olarak değerlendiriyorum.
    Küçük bir düzeltme yapayım. Kötü yönlü durumlardan kastım şirketin iş yapmaması değil hem mevcut piyasa gereği hem şirketten gelen en son KAP hem de en son dediğim gibi Deniz Yatırım'ın raporu (marjlarda hafif gerileme beklentisi gibi durumlar). Başka fikirlere ve yorumlara da açığım.

Takdir edersiniz ki 3 ay önceki zirveden geriye geldik. Rüzgar nasıl Temmuz Kasım arası çok hızlı estiyse şirketi hak ettiği değere taşıdıysa son 3 aydır da tersten esiyor. Daha önceki yorumlarımda açık şirketi kötüleyecek durumlardan kaçınırım. Elimden geldiğince iyi ve kötü yönde kendi beklentilerimi de zaten paylaştım. Fabrika açılışı beklerken son zamanlar artık sabır sınıyor.

Ek olarak şunları da ekleyim. Kuruluma hızla devam ve üretim için personel istihdamına yönelik iş ilanı.

https://www.kariyer.net/is-ilani/eur...iscisi-3184363
    https://www.linkedin.com/feed/update..._BY_YOUR_PAGES

Sayfa 100/132 İlkİlk ... 50909899100101102110 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •