Sayfa 220/501 İlkİlk ... 120170210218219220221222230270320 ... SonSon
Arama sonucu : 4002 madde; 1,753 - 1,760 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

  1.  Alıntı Originally Posted by denizlilicive Yazıyı Oku
    Bu ptf bu üretim rakamlarına buralarda tutuyorlar ya harbi helal olsun. Sn siesta haklıymışsin sonuna kadar. Yani bı cacık olacağına dair inancım azalıyor günden güne.
    Burası Ak enerji… Bir Şişe- Tüpraş- Froto tahtası değil. Paşa gönlüm nasıl isterse diyor para sahibi

  2. #1754
     Alıntı Originally Posted by denizlilicive Yazıyı Oku
    Bu ptf bu üretim rakamlarına buralarda tutuyorlar ya harbi helal olsun. Sn siesta haklıymışsin sonuna kadar. Yani bı cacık olacağına dair inancım azalıyor günden güne.
    su an için akepe bu kadarina musade ediyor

    yillardir dogalgazciyi batirmak icin elinden geleni ardina koymadi.

    kimse bana uluslararasi piyasadan bahsetmesin.
    gaz 150 dolara dustugunde bile santrallere 400dolardan satarak aradaki farkı yerli/ithal kömürcünün cebine koydular. kömürcü bire 3 , bire 4 kazandigi dönem oldu.

    listeye bir bakın kimlerin kömür santrali var

    acaba o günlerde niye azami uzlaşma fiyati gündeme gelmedi?

    bugün bile ithal kömürcü %100 marjla calisiyor, biz %10

    inşallah bu son lokmaları olur

    mayısa kadar da bir cacık olacağı yok gibi.

    yine bir ekmelettin bulup getirmezler umarim

  3. #1755
     Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Burası Ak enerji… Bir Şişe- Tüpraş- Froto tahtası değil. Paşa gönlüm nasıl isterse diyor para sahibi
    tam 5.14 tavan oldu diye umutlandık
    şekerden 700bin aldı lalenin biri

    6lira olduğunda da sıraya girenler olmuştu 600ar bin lot...

    tahtacı onlara kıyak yaptı. maliyet düşürme firsatı verdi. buyrun beyler ucuz ucuz kelepir hisse dedi

    herhalde ucuz diye şimdi beğenmiyorlar

  4. #1756


    isteyen
    2022 fiyatlarına bakıp 2023 hasılatımızı oradan hesaplasın

    3.5 ay egemer kapalıydı
    5mart-21haziran 2022 arası

    1 nisandan itibaren de azami uzlaştırma garabeti başladı. 30eylülde 2.kez uzatıldı

  5. #1757
    aralık ayı kapasite ödemeleri de açıklandı

    egemer 18milyontl

    yani 2023te buradan 10milyon dolar gelecek denilebilir.

    burada hala aslan payının enka santrallerine gidiyor olması sinir bozucu. yap islet (devret) santralleri bu mekanizmanın dışındaydı.

    yine akepe, yine maç ortasında kural degisikligi...

  6. #1758
    Fiyatlardaki düşüş seyrederse mart ayı içerisinde bir indirim olabilir"

    Bir diğer indirimde elektrikten geldi biliyorsunuz. Serbest piyasadaki elektrik tavan fiyatını 2021 Aralık'ta 4.800 TL/MWh'den 4.200 TL/MWh'ye indirmiştik biliyorsunuz. Geçtiğimiz hafta da yeni bir düzenlemeyle tavan fiyatını 4.200 TL'MWh'den 3650 L'MWh'ye düşürdük. Böylece serbest piyasadan elektrik alan büyük sanayi kuruluşlarımızın maliyetlerinde %15'e kadar bir düşüş olacak. Fiyatlardaki düşüş seyrederse mart ayı içerisinde bir indirim olabilir.

    *******

    hisse fiyatları elektrikten hızlı düşüyor.

    mart ayında düz hesap tavan 3000 derlerse %18 indirim anlamina gelir ki

    gaz fiyati 1 5ten 13'e 12.50ye kadar dusebilir

  7. #1759
    Bizim tahtacının sülalesi komple iyi aile çocuğu

    En az 1 sene fiyata bakmıyoruz ,ekranımız kapalı

    Serhan reis ne anlatmıs son töportajında,buraya yapiştıralım.
    Manzara çok da iyi değil.


    Spot doğal gaz ithalat ihalelerinde BOTAŞ dışında teklif sahibi yok, siz niye devreye girmiyorsunuz?

    Bu tarafta piyasa yok. O aldığınız spot miktarlar çok küçük miktarlar. O sürdürülebilir ve uzun vadeli bir oyuncu olmanızı sağlayabilecek bir miktar değil. Anlık açılıyor, öngörülebilirliği fazla yok.

    Sizin gibi oyuncular ne zaman devreye girebilir orada?

    Bizim oraya girebilmemiz için mesela Gazprom ile yapılmış ve süresi dolacak kontratların tamamen özel sektöre devredilmesi gerekiyor. Şartları nasıl olur, nasıl devredilir o ayrı bir konu ama devredilmesi şart. Orada bir oyuncuya devrolur, beş oyuncuya devrolur, 10 oyuncuya devrolur. Sonra 10 oyuncu onu alır daha aşağıdaki 100 oyucuya satar. Aynı elektrik ticaretindeki gibi ikili piyasalarda olduğu gibi üreticiden son kullanıcıya kadar gidecek bir doğal gaz ticaret sistemi olabilirse o zaman piyasada çok daha fazla oyuncu olur. Mesela bizim yıllık neredeyse ortalama 1 milyar m3’lük bir gaz tüketimimiz var. Yani biz aslında doğası itibariyle bir oyuncuyuz orada. 50-60 milyar metreküp tüketim olsa 1 milyar metreküp yüzde 2, 3’lere tekabül ediyor. Önemli bir tüketiciyiz aslında, kendi santralimizin gazını tüketiyoruz. Bunun gibi birçok oyuncu var böyle kendi gazını münasebetiyle o gazı almak durumunda olan, fazlasını ticaret yapacak belki satacak, o işe girecek.


    İyi de neye göre çizilecek bu yol?

    Bir sürü parametre var. Kuralık olacak mı? Rüzgâr olacak mı? Talep tarafı ne olacak? Bakın bu seneyi 2021’in daha altında bir tüketim miktarıyla bitireceğiz. Yüzde 2-3 altında. Sanayideki daralma yüzünden talepte 3-4 aydır aşağı doğru bir gidiş var. Birçok faktöre bağlı ama sonuçta böyle. Belki 20-22 cent’lik elektrik fiyatları olmayacak. Çünkü Avrupa’da gaz fiyatları çözülmeye başladı.

    Türkiye’ye etkisi ne olur?

    Bizim yeni uzattığımız Gazprom’la anlaşmamız Avrupa’daki hub fiyatlarından da etkileniyor. Oradaki fiyatlar ne kadar yüksekse, o kadar etkileneceğiz. Ama kısa orta vadede bu sistem devam eder. Mesela Türkiye’de elektrik fiyatları kısa ve orta vadede artık 10 cent’in altına pek düşmez gibi bir görüntü var ortada.

    Akenerji’nin bu yılki satış rakamları?

    Aslında ikili anlaşmalar piyasasında, öngörülemezlik yüzünden çok fazla işlem olmuyor. O yüzden bizim tek sattığımız mecra EPİAŞ’ın havuz sistemi. Yani gün öncesi piyasası, gün içi piyasası, dengeleme güç piyasasında işlem yapıyoruz. İkili anlaşmalarımız yine var ama eskisi gibi yüksek volümlü değil. Bugün ikili anlaşma piyasası olmadığı için 1224 MW gücümüzle ne kadar enerji üretirsek tamamen EPİAŞ piyasasına veriyoruz.

    Bilançoya yansıması?

    Finansal olarak söylüyorsanız evet, oldukça iyi bir konumdayız. Onu inkâr edemem. İlk 9 aylık finanslarımızı da açıkladık. Geçtiğimiz senelere göre faiz ve vergi öncesi kar rakamlarımızda iyileşme var. O zaten enerji fiyatlarının yukarıya çıktığı dönemlerde zaten bu kaçınılmaz oluyor.

  8. #1760
    Biz bu işi bilmiyoruz.

    Serhan reis de konuya yabancı...

    JCR avrasya kredi...hele onlar hesap kitaptan hiç anlamıyor. Şu vasıfsız ortaklık yapısına bak hele:
    https://www.jcrer.com.tr/tr/hakkimiz...rtaklik-yapisi

    Bu işten bir tek bizim hırsız tahtacı anlıyor. Yeter size diyor 4 lira...

    yetmez , 2ye indirsin duble yapayım...

Sayfa 220/501 İlkİlk ... 120170210218219220221222230270320 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •