Sayfa 222/506 İlkİlk ... 122172212220221222223224232272322 ... SonSon
Arama sonucu : 4042 madde; 1,769 - 1,776 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

şimdi bu kasaya giren para konusuna niye girdim?

daha önce belirttiğim üzere , yakıt gideri ve personel giderdini çıktıktan sonra, kasada kalan para miktarı bu. favök , vafök , ya da da siz adına ne derseniz.

Bu para kasaya giriyor, daha sonra bizim iyi aile çocukları kalem oynatmaya kafa yormaya başlıyorlar.

biz bu karı nasıl düşük gösterir ve vergiden kaçınabiliriz ? (vergi kaçırmak başka bir konu)

1) kur farkı ve faiz giderlerini masraf gösterir. bunda kalem oynatacagi bir durum yok, bankayla sözleşmesi neyse o...

baktın hala kar etmiş gözüküyorsun, vergi çıkıyor:

2) amortisman giderini yüksek gösterir. amortisman , kasadan çıkan bir para olmadığı için ne kadar ihtiyacın varsa o kadar amortisman göster.

makina ekipman için diyelim ki bu oran %5 olsun.

bu sene diyelim 50milyon dolar kar saklaman gerekti

dersin ki benim makina ekipmanım 1 milyar dolar değerinde, %5 amortisman masrafı koyuyorum, 50milyon eder, ben bu sene kar etmedim.

diyelim 35milyon dolar masraf göstermen gerekiyir

o zaman da dersin ki benim makina ekipmanım 700 milyon dolar değerindeymiş. %5i de 35milyon eder.

akenerjinin makina ekipmanı işte bu sebeple bazen 1.4milyar dolar ediyor, bazen 1.2 , bazen 700 milyon..

şu anda en son 9 aylık bilançolarımız var . 13milyar tl... 700milyon dolar ediyor.

(yukarda yazdigim degerler maliyetler. amortisman dusulmus halimiz 9aylikta 11milyar tl...600milyon dolar)

herhalde HALK BANKASI davasını olumsuz bir karara bağladılar.

bu kadar hızlı düşüşü başka neyle açıklayacaksın?

bilançoyu bekleyelim derken yanıldık

bu saatten sonra bilanço iyi gelse, hoplasa zıplasa ne yazacak. nca tepki alımı gelir.

tahtaci maliyeti sıfırlamış olsa gerek. ucuzdan toplamak için fırsatı buldu bir kere.. bu açıdan olumlu. dökülen dökülsün, biz yolumuza bakarız.

şubat ayı takvimimiz şu şekilde

13 şubat - 7'li masa aday aciklayacak

14-15 şubat istanbul gaz zirvesi... doğudaki ureticilerle batidaki tüketiciler bir araya gelecek.

15 şubat aksamı - akenerji vergi dairesine sunulan tabloları gorecegiz.
    detaylı bilanço 6 mart gibi gönderilir , son günü beklemezler diye dusunuyorum.

4. Gelmez dediğiniz bir seviye var mı, oraya alım gireceğim. Bu ne böyle

Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Gelmez dediğiniz bir seviye var mı, oraya alım gireceğim. Bu ne böyle
    yukarıda 2 dolar var
    hayatta gelmez

şu anda (3şubat) şirketin kasasında 3 milyar nakit var ve piyasa degerimiz 2.9milyar.
    dün 2.75milyarı gördük... malı mülkü falan geçtim. kasadaki paradan bahsediyorum

dinçköklerin de... damatlarının da.. tahtacılarının da... kalıbına....

7.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    şu anda (3şubat) şirketin kasasında 3 milyar nakit var ve piyasa degerimiz 2.9milyar.
    dün 2.75milyarı gördük... malı mülkü falan geçtim. kasadaki paradan bahsediyorum

dinçköklerin de... damatlarının da.. tahtacılarının da... kalıbına....
    Adamlar 7-8 yıldır buraya kimse gelmesin diye türlü oyunlar çevirdi. Ne zaman fon girişi olur, o zaman topladıkları hisseleride devrederler. Yukarıdan !! Bizde bekliyoruz

Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Adamlar 7-8 yıldır buraya kimse gelmesin diye türlü oyunlar çevirdi. Ne zaman fon girişi olur, o zaman topladıkları hisseleride devrederler. Yukarıdan !! Bizde bekliyoruz
    o hisse devri işi Türkiye'de sakat.

satılık denetim kurumları avantasını alır, senin hissene 1 lira değer biçer elinden alırlar, sonra kendileri 20 liradan devrederler.

şirketin topyekün satılması lazım,

şu cez s... olup gidiyordu , satmaktan vaz mı geçti ne oldu?

Sayfa 222/506 İlkİlk ... 122172212220221222223224232272322 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •