Bu depremde gördüğüm eksiklikler ve öneriler.
1.Asekerle ilgili sayı TV den 15-20.000 arası duydum bu bölgelerdeki toplam sayı , daha sonra eklediler mi bilmiyorum.Yalnız buraya depremle beraber daha fazla asker neden sokulmadı , sosyal medyada şöyle bir yorumlar gördüm geçmişte askerin inmesi ile ilgili bazı maddeler ve düzenlemeler getirildiği ile alakalı.Bunun yeniden düzeltilmesi varsa.
2.Yönetenler Türkiye haritasını önüne alıcak riskli bölgeler üzerinde lojistik yani ani bir depremde 2. parti yardımlar gelene kadar o zaman diliminde sahayı ayakta tutacak gıda,çadır vs gibi malzemelerin hazır tutulduğu devlete ahit depolarda hazır tutulması.
3.Askere giden her Türk evladı acemi birliğinin 15 günü arama kurtarma üzerine uygulamalı dersler alması , askeri birliklerinde arama kurtarmalarda kullanılmak üzere gerekli teçhizatın olması .
4.Dün akşam maden işçilerinin bir operasyonunu seyrettim ve etkilendim ismi domuz damı liyakat böyle birşey hepsinin eline koluna sağlık bu işçilerimiz benim gözümde böyle felaketlerde kırmızı bereliler gibi bu ekip böyle durumlarda toplanma merkezine devlet en kısa yoldan toplayıp sahaya indirmeli kendi imkanları ile değil devlet eli ile herşeyi karşılanıp bu işçiler üzerinden sistem kurulmalı.
5.Yerel yönetimlerde denetleyici kişilerin yapacağı usulsüzlüklerde uçuk cezalar istenmeli millet taşın altında soğukta yatana kadar bu kim görevini kötüye kullandıysa o yatsın.
6.Denetleyici anlamında savaş ve deprem lojislik daire başkanlığı kurula bilir.Sahada olması gereken ne varsa takibini yapıp eksik ,günü bitmiş, ne varsa bunun takibini yapıp yukarıya bildiricek .
benim aklıma gelenler bunlar.
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Yer İmleri