Sayfa 888/1312 İlkİlk ... 388788838878886887888889890898938988 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 7,097 - 7,104 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

MTA yenilenmiş diri fay haritalarını yayınladı ; 45 il , 110 ilçe fay üzerinde !

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA), Türkiye 'de 5,5 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek 485 diri fay bulunduğunu açıkladı.

MTA, yenilenmiş diri fay haritalarını sitesinde yayınladı.

Türkiye Diri Fay Haritası'na göre, Türkiye'de 5,5 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek 485 diri fay bulunuyor.

Haritaya göre, Türkiye'de doğrudan diri fay üzerine oturan, 45 il alanı üzerinde 110 ilçe bulunuyor.

Fay üstünde; Aksaray, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Bingöl, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa, Muğla, Kocaeli, Konya, Osmaniye, Sakarya ve Tokat’ın yanı sıra 110 ilçe yer alıyor.

Deprem bilimci Prof. Dr. Okan Tüysüz, " Bolu tartışmalı, güneyinde fay var, içinden geçen fayın diri olup olmadığı kesin değil; ancak bence aktif İkinci tartışmalı kent ise Kocaeli. İl merkezinde fay yok, ancak hemen güneyinde var. Türkiye Diri Fay Haritası verilerine göre ülkemizde yapıları doğrudan diri fay üzerine oturan, 45 il alanı üzerinde 110 ilçe var " ifadelerini kullanmıştı.

https://t24.com.tr/haber/mta-yenilen...erinde,1091917

2. Abi bu nedir ya? Aklimi yitiricem

https://twitter.com/TurhanBozkurTV/s...vtzgJEU2g&s=19

3. Prof. Dr. Naci Görür: "Artık sonlara yaklaştık. Marmara'da 7'nin üzerinde deprem olma olasılığı yüzde 80'lere çıktı. İstanbul depremi de Maraş depremi gibi eli kulağında.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

4. Çevre ve şehircilik bakanı M.Kurum tartışmada son noktayı koymuş. Açıklama yapmış ve
    Rakam tahmin ettiğim gibi yıkılan binaların %95'i 1999-2000 yılı öncesi yapılan binalarmış.
    Ben yine de ayrıntılı listeyi incelemek istiyorum. Yeni yapılıp da yıkılan binaların birçoğuna Google'da sokak görselini incelediğimde bina girişlerinde zincir marketler, Araba galerisi vb dükkanlar olduğunu gördüm. İzmir depreminde de sahada incelediğimde benzer durum söz konusuydu. O yüzden oturduğum yeni binanın altında asla market vb. dükkan olmamasına önem veriyorum. Bence hiçbir konutun girişinde dükkan zincir market Fitness salonu vb dükkanlar olmamalı.

Yani çocuklarımızın ailemizin sağlığı her şeyden daha önemli. Araba alırken birçok ustaya uzmana göstererek alıyoruz.
    Pazardan domates alırken bile kılı kırk yararak inceliyoruz ama söz konusu konut almaya gelince erkekler parasına, kadınlar da seramiklerine ve geniş mutfağına bakıyor. Nereden mi biliyorum. Kaynanamdan biliyorum kadına "yahu yeni binada otur,3+1 de değil gerekiyorsa 2+1 de otur" diyorum, Cıkksss... Kadın Anti-Minimalist.
    Neymiş? "Yeni konutların garantisi mi var" mış... Bana cımbızla seçilen "Bak yeni konutlar da yıkılıyor" deyip duruyor.
    Tabii ki hiçbir şeyin garantisi yok, ama deprem olunca %95 olasılıkla yıkılacak bir evde mi oturursun sorusuna kimse rasyonel yanıt veremiyor.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

6. Çeşit çeşit yapının bulunduğu ve her bölgesinin zemin yapısı farklı faklı olan koca istanbulun tamamına "tahtası kapanmış bir tek kağıt" muamelesi yaptı herif yahu.
    Adam aynştayn. Her şeyi biliyor. Geleceği ayna gibi net olarak okuyor mübarek.

Bir noktadan sonra, bunlarla uğraşılmayacağını anlıyor insan.
    "He canım he. İstanbul haritadan silinecek he" deyip geçmek lazımdı taa en başta.

Hakkında atıp tuttuğu şehirde de yaşamıyor anladığım kadarıyla.
    Uzaktan sallıyor.

Öbür beğenmeyen kiracılar da defolup gitse istanbuldan, ne güzel olur hani..
    Sanıyorlar ki "eyvah deprem konuşulursa istanbulun değeri düşecek" diye telaş yapıyorum falan..
    Ayy çok korktum evet. İstanbul boşalcek, evler çöp olcek.
    Aga ben her ay minimum 20-30 bin lirayı elimin tersiyle itmişim zaten, herif hala maddiyat iması yapıyor.
    Keşke beğenmediğiniz şu şehirden çekip gitseniz de istanbulda ev fiyatları ve kiraları diplere düşse.
    Gümmm diye çakılsa fiyatlar.
    Ben razıyım vallahi.

"Bitmeyen şu zırıltınızdan dolayı huzurumu kaybetmektense, para kaybetmeyi tercih ederim" diyorum artık, robert bosch misali.

Çok cidiyim.
    İstanbul şöyle olacak böyle olacak diyenler lütfen tez zamanda diğer şehirlerimizi şereflendirsinler.
    İstanbulda yaşanmaz abi. Zaten depremde dümdüz olacak. En iyisi gaçmak.

Şehirlerarası nakliyeci telefonu da vereyim mi?
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

7. Istanbul Bahcelievlere ait 2020 yılı Kandilli destekli IBB deprem raporundan alintilardir asagidaki resimler.
    Olasi bir depremde ölü sayısı bana göre iyimser tutulmuş...

Son depremde 2000 öncesi binalarin dağıldığı gerceginden hareketle,istanbul gibi deniz kumunun bolca kullanildigi eski binalarda oturmak artik deli cesaretinden ziyade aptallarin yada fakirlerin işi olacaktir. Hoş 8 10 bin kirayi hangi fakir verebilir oda ayri mesele...
    Bu eski binalara tonlarca para verip almaksa ne bileyim , tanimlayamiyorum artik...

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 888/1312 İlkİlk ... 388788838878886887888889890898938988 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •