Sayfa 271/1002 İlkİlk ... 171221261269270271272273281321371771 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 2,161 - 2,168 arası.

Konu: Viop XLVIII

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    bizim milletteki özgüvene hayranım, herif dört işlem yapmayı beceremiyor, gelmiş sayfalar dolusu yorum yapıyor.. bir konutun inşaa maliyeti 500 bin TL demiş, 100 bin konutla çarpmış, sonucu 500 milyar bulmuş, oysa doğru cevap 50 milyar TL, yani 3 milyar dolar.. de ki, 100 bin değil 250 bin konut yapılmak durumunda olsun, maliyeti de yüzde 40-50 daha yukarıdan hesaplayalım, bütün bu inşaat faaliyeti 10 milyar dolarlık bi üretime denk gelir.. çimento, demir, seramik, boya, pencereler vs malzeme + işçilik +diğer kalemler

deprem olan yerlerde önemli bi üretim kaybı görünmüyor, yani yıkılan devre dışı kalan fabrika pek yok gibi.. GDP bağlamında bi üretim kaybı yok, buna mukabil ciddi bi inşaat faaliyeti olacak, yani ciddi bir ekonomik büyüme gözüküyor ufukta, üstelik inşaat ithal bileşeni en düşük sektörlerden biri, cari dengeye hiç tehdit yaratmadan gerçekleşebilir bu üretim faaliyeti.. finansman yurtiçi finans sistemi üzerinden kredi genişlemesiyle sağlanacak, tek sıkıntı yine bu parasal genişlemenin spekülatif bir döviz talebi yaratması, artık devlet de onun önlemini alacak, sermaye kısıtlaması mı diyolar her neyse onu dibine kadar uygulayacak

borsa bu büyüme hikayesini her halükarda fiyatlar.. şu an temel belirsizlik seçimlerle ilgili
    Ruhu kara kemal vicdanı kara kemal hesaplama hatası için doğru demişsin ben zaten kaç dolar olduğuna bakmadım ki tl sini hesaplamaya çalıştım. Bi sıfır fazla gitmiş.
    Neyi ispatlamaya çalışıyorsun ben evlerin maliyetini hesaplamaya çalışıyordum. 200.000 eve dayanacak gibi maliyette 100.000.000.000ı bulacak.
    Ne demeye çalışıyorsun. Onu söyle
    Biri 84milyar dolar demişti. Ben o kadar tutmaz demeye çalışıyordum
    bir halt olacağı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by MiniYatirimci Yazıyı Oku
    Kayseri'de 4.8 olmuş sanırım şimdi
    ona bakarsanız 5 gün önce erzurum'da oldu lakin 4.5 civarında olunca ciddiye bile alınmıyor..

https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem...emler-7585201/

Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    abi en yakin zamanda daireyi satip tek katli mustakile geçecem gücüm yeterse.olmadı tarla .
    yalniz villalar tek katlilar uçtu.altin değerinde.tutturabildiğine.ben hadi geçtimde bu sefer alan ne edecek?

Ankarada rahatız diyordum.
    Bugün birileri ankaraya 30 km de fay var dedi.
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by DJKARIZMA06 Yazıyı Oku
    Millet oyle bi alismiski borsa cikisina hep ciksin hic dusmesin istiyor şaka gibii. Twitterdaki yuksek takipcili trol borsacilar da malda kalmis agliyo kac gundur... temmuzdan buyana kazandiklarina saysin millet madem olma mi?

SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Depremzedeler üzerinden kendilerini kurtarmak isteyenler var evet. Ama depremzedelere de bir çözüm bulmaları şart...

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Ankarada rahatız diyordum.
    Bugün birileri ankaraya 30 km de fay var dedi.
    Başkan kime hangi demece itimat edecegimize şaşırdık. Bir villanin yillik kira miktarini duydum.Buraya tepkilerden yazamiyorum.ustelik kiralamak isteyende emlakci komsum.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    hala bir karar çıkmadı mı ?
    Bence yarını bekliyorlar
    Pazartesi salı işlemlerine karar veremediler.
    bir halt olacağı yok.

7. Pazartesiye bisey yapamazlar.. sali bi ihtimal.

SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. 7.7 lik ilk depremi 8 katta yatakta uyurken geçirdim,7.6 lık ikinci depremi villanın giriş katında geçirdim.Yüksek katta deprem anı daha korkunç hissediliyor.Bu korkunç depremi tarif edemem, şu an ise şehir dışındayım.

Sayfa 271/1002 İlkİlk ... 171221261269270271272273281321371771 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •