Sayfa 322/1002 İlkİlk ... 222272312320321322323324332372422822 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 2,569 - 2,576 arası.

Konu: Viop XLVIII

Alıntı Originally Posted by tidebringer Yazıyı Oku
    Şu ana kadar piyasada likidite çekildiği zaman devreye giriyordu geri alımlar genellikle. Örneğin Sahol, Sise gibi. Piyasanın düşüşlerinde geri alımları arttırıyorlardı.

Varlık fonu şirketlerinde de çok farklı olmayacaktır fiyatlar dengelenene kadar aktif olarak sahneye çıkabilirler sonrasında ise tampon görevi görecektir.

Şirketler geri alım tutarını ya da miktarını tamamlamak zorunda değil isterse hiç lot almadan da bu süreci geçirebilir, bir mecburiyet yok yani.

Ayrılan fon miktarı / lot adedi = Eder hisse fiyatı gibi bir hesaplama yapmak yanlış olur daha önce bu matematik ile hesaplayanlar çok yanıldı diğer hisselerde.

Gelen tedbirlerin tamamı volatiliteyi azaltmaya yönelik, zaten açığa satış yasağı da var. Yarın Viop'da shortçu kapandıkça Spotu'da ileriye iter makas da açılırsa arbitrajcılar devreye girer, bazı resen satışlar ya da yatırım fonlarından satışlar olur bir şekilde dengelenir piyasa.

Keşke resen satış yapmak zorunda kalan depremzedeler için de bazı adımlar atılsaydı. Bu hafta o yatırımcılar için de bir çalışma gelmesi en büyük temennim olur.
    viopta açığa satış yasağı yok hocam.

benim bildiğim yok.

2. Geri alım açıklamalarını kimse gözünde büyütmesin...

Vakıfbank 2020 Mart ayında 100 milyon lot yada 500 milyon TL lik mal alırım demişti, ama 2023 Şubat ayı dahil 39 milyon lot hisse aldı kabaca 160 milyon TL harcandı, şimdi bu rakamları yukarı revize etti ama benim gözümde zerre kıymeti yok, mal alacak adam BBVA nasıl aldıysa öyle alır, yoksa yap açıklamayı 3 yıl geçsin ve açıklanan rakamın yarısı kadar bile alım yapma hemde hisse dolar bazlı sürekli tarihi dip yaparken, sizin hisselerde ne yaşanır bilmem ama Vakıfbank ta yaşanan durum bu...
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

3. gülben tweet atmaz umarım...

o geldiğinden beri korkuyorum...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

ortalık iyice çorbaya döndü ))

kim ne yasak ne değil bilemiyor

5.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    viopta açığa satış yasağı yok hocam.

benim bildiğim yok.
    Spotta var. Viopta zaten short iptali diye bir şey olamaz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    gülben tweet atmaz umarım...

o geldiğinden beri korkuyorum...
    Sen bir de GUlben ile GUndi nin aynı anda mesaj attığını düşün.

7.  Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Geri alım açıklamalarını kimse gözünde büyütmesin...

Vakıfbank 2020 Mart ayında 100 milyon lot yada 500 milyon TL lik mal alırım demişti, ama 2023 Şubat ayı dahil 39 milyon lot hisse aldı kabaca 160 milyon TL harcandı, şimdi bu rakamları yukarı revize etti ama benim gözümde zerre kıymeti yok, mal alacak adam BBVA nasıl aldıysa öyle alır, yoksa yap açıklamayı 3 yıl geçsin ve açıklanan rakamın yarısı kadar bile alım yapma hemde hisse dolar bazlı sürekli tarihi dip yaparken, sizin hisselerde ne yaşanır bilmem ama Vakıfbank ta yaşanan durum bu...
    bende aynısını düşündüm ama bu sene nominal bir sürü kar ettiler...

en karlı iş hisselerini almak olabilir...

4 dolar görmüş hisse 0,40 centte...

2020 de 30,000 dolara aldıgım arabanın bir tık üstüne 50,000 dolar verdim geçen cuma...

8.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Sen bir de GUlben ile GUndi nin aynı anda mesaj attığını düşün.
    böbreğimi satar basarım...

Sayfa 322/1002 İlkİlk ... 222272312320321322323324332372422822 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •