Kimler alıyormuş [emoji848]SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kimler alıyormuş [emoji848]SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
nasip....
Yalıda oturanlar boğazda oturanlar diyorlarki istanbulun sağlam yerlerinden Bi yermiş Arnavut köy civarı olası İstanbul depreminde en az etkilenecek yerlerdenmiş artık doğru gerçek onu jeofizikçilere sormak lazım
Yazdıklarım beni bağladığı gibi al sat tut tavsiyesi de değildir
Aha işte ntv de söyledi İstanbulda hareketlilik var diyor durumu yerinde hali vakti yerinde olanlar evini bırakıp Arnavut köy zekeriyaköy Göktürk Sarıyer gibi yerlerde ev arıyor yeni yapılmış evlere rağbet ediyor Anadolu yakasında da e5in üstü rağbet görmeye başladı diyor ne kadar uzaklaşırsa insanlar o kadar kendini güvende hissediyor anlaşılan ben İstanbulda yaşamıyorum ama ben orada yaşasaydım 5 yıldan önce yapılan binada oturmazdım nedeni şu Bi kere zemin yalıtımı ve koruyucu betonun daha eski binalarda olduğunu düşünmüyorum çünkü beton suyu zeminden çekiyor istanbulun rutubetide eklendi mi 10 15 yılda demir korozyon sebebiyle çapı küçülür asıl önemlisi korozyon uğrayan demirin sağlam dediğimiz kalan kısmı özelliğini kaybediyor hele o yapsatçı mütahitlerden ev kesinlikle almazdım
durumum yerindeyse giderdim uzaklaşırdım sahilden
Bunalmak değilde sabrım taşmaya başladı desek daha doğru olur, bunların ne halt yediğini göre göre beklemek çok can sıkıcı..!!
Bilanço öncesi yapması gerekeni onlarda biz de çok iyi biliyoruz, son ana kadar işkence yapmaları biraz canımı sıktı o kadar..!!
Son kap haberini bile kaç gün beklettiler kim bilir, tahminim deprem öncesinde belli olmuş bir anlaşma, ama dün geldi haberi, neyse bunada şükür diyelim..;-))
Not: İstanbul depremi 2040 lara kadar beklenmiyor, boşuna insanları korkutmayın..!!!
Yatırım tavsiyesi değildir..!!!
2030 diyorlardı 10 yılda sen mi koydun neyse hiç farketmez kalmış 15 yıl bu gün 20 yaşındaki bir kişi ömrünün baharında 35 yaşında depremi görecek yani senin mantığınla gidersek bende şöyle diyeyim 70 yaşındakiler endişe etmesin hayata yaşayacağını yaşamış diye baksın 55 in altındakiler endişelensin zira deprem 2040 tan önce beklenmiyormuş
Depremden daha önemli şeylere kafa yorsunlar...!!!
Mesela yarına çıkacağının garantisi olmayan bu dünyada sadece para ve kişisel zevklerin için mi yaşıyorum..???
Şu an ölsem kendime ve cevremdeki insanlara ne faydam oldu..???
Üç günlük dünya için bunca fırıldaklık yapmaya değer mi..???
Toprağın altına girerken yanımda iyi amellerin ve arkamda bana dua eden insanlar dışında geride ne bıraktım..???
Depremde ölmek Şehitlik demek, kazandığı para ile alem yaparken ölmekten korksunlar bence insanlar..!!!
Yatırım tavsiyesi değildir...!!!
Deli açması bu dediklerin neyse uzatmayalım inşallah devleti yönetenler bu mantıkta değildir
Sen bunları bize haber veren ve tebliğ eden delilere (haşa) kurban ol..!!!
Nisa suresi;
ï´¾15ï´¿ O, sizi sarsmaması için yere sağlam dağlar yerleştirdi, ırmaklar ve yollar açtı ki gideceğiniz yere ulaşabilesiniz.
ï´¾16ï´¿ Daha nice işaretler koydu. Yıldızlarla da insanlar yollarını bulurlar.
Bizi açık açık uyaran varken, verimli tarım topraklarını betona boğan bizmi çok akıllıyız, yoksa binlerce yıldır köyleri dağların eteklerinde kuran ectadımız mı deli saçması şeyleri okuyup doğruyu yapmış..???
Cehalet üniversite bitirince değil ilim sağibi olunca biter, bizdeki bu ilimsiz müğendisler ve doçentler olduğu sürece daha çok binanın altından adam çıkarmak zorunda kalırız..!!!
Önce insan ne yapması gerektiğini bilecek sonra onu idare edenlerde ne yapılmasını bilecek seviyede yetişecek, herkez sahilde deniz manzaralı ev hayali kurup, depremden kaçarak kurtulacağını sanırsa sonuç bu olur..!!!
Yatırım tavsiyesi değildir..!!!
Yer İmleri