Sayfa 9/35 İlkİlk ... 789101119 ... SonSon
Arama sonucu : 276 madde; 65 - 72 arası.

Konu: Züğürtler geyik laklak kıraathanesi

1.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Misafir çok ağırlayanları insan sınıfına yazarım, malesef ben iyice iblislerden olmaya başladım.
    Abi senin ki yanlızlik. Karı koca çoluk çocuk olmamiza rağmen tatlı bir yorgunluğu oluyor. Geçen misafir vardı hanımlar günü. Baya kalabalık mutfakta bulaşık toparlama bir iki saat sürdü yardım eden üç beş kişi olmalarına rağmen Yan odadan seslerden anladığım

2. Ariston abi burada misafirin anlayışı da önemli. Ben bir bahçeye misafirliğe gittik mangal tatlı meyve vs hizmet etti ev sahibi. Sonra bulaşık vs toplama olayı oldu herkes kenara çekildi. Eşim yardım etti sadece. Eğer böyle mantık olursa o misafirlik ev sahibi kadın için işkence olur iblislik değil.

3. Evde bir akıllı bir de cahil olur ise hayat daha akıcı oluyor. İki akıllı ancak ortak hedef, amaç, ortaklık vs olur ise birlikte yürüyor. Cahil olan alttan alınca veya akıllı olan cahilin suyuna gidince çok sorun olmuyor. Akıl eleştirmeden duramıyor, cahil ise cahil olduğunun farkında olmuyor.

Bir ara Felsefeci çocuk Atakan TV'lerdeydi evin kontrolünü eline almıştı, yayında annesini babasını susturmuştu, bazen evde akıllı çocuk kontrolü ele alabiliyır. Ne oldu o çocuk bir daha haber olmadı, kendine özel okul, özel sınıf vs istemişti.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Ariston abi burada misafirin anlayışı da önemli. Ben bir bahçeye misafirliğe gittik mangal tatlı meyve vs hizmet etti ev sahibi. Sonra bulaşık vs toplama olayı oldu herkes kenara çekildi. Eşim yardım etti sadece. Eğer böyle mantık olursa o misafirlik ev sahibi kadın için işkence olur iblislik değil.
    Her insan gerçekten çok farklı. Bazı ev sahibi kontrol kendinde olsun ister, bazısı misafirle bereber hareket etmek ister. O kişinin huyunu suyunu bilince misafir olmak daha kolay olur bence.

Masabaşı işlerde çalışanlar, mühendisler vs insan işinden çok anlamıyor, esnaf veya pazarlama departmanlarında çalışanlar insanları daha iyi tanıyor. Sağlıkçılar da insandan anlıyor bence.

Benim de çok anladığım söylenemez işin teorisi var pratiği yok. İnsanlar neden hoşlanmaz konusunda doğal bir yeteneğim var, ama asıl önemlisi neden hoşlandıkları.

5. Bizde misafir kültürü şöyledir. Erken gelmişsek mutfağa yardım ederiz. Sofya kurulumuna yardım ederiz toplarken yardım ederiz bulaşığa yardım ederiz. Sonra hep beraber sohbet ederiz.

6. Elektrik ve bulaşık makinesi olmayan yere mangala gittik. Ev sahibi arkadaşımın eşi sofra öncesi başladı hizmete eşinin istediği şeyler pervane oldu. Sonra ilave misafirler dahil 5 aile olduk. Yedik içtik alkol alan da vardı. Yemek bitti sofra toplama da ev sahibi kadın ve eşim vardı. Biz erkekler sohbet ediyorduk içenler vardı. Kadın misafirlerin üçü elinde içki yada telefon çekildiler hiç alakadar olmadılar teklif dahi etmediler. Sanki restorandalar ve o hizmet eden kadın da buna mecbur açıkladı ben bunu ayipladim. O kadın tek başına bu işkenceydi bence. Bizde imece usulü olur.

7. Yaşarken öğreniyorsun, bir ara görgü kitabı baktım çok yoktu.

Gelen hediye mutlaka misafirin önünde açılır ve yiyecek ise misafire sunulur diye aklımda kalmış.

Dediğim gibi iblisklik fazla ise kabul edilmiş kurallara uymaya çalışıyorsun, kafana göre takılırsan ofsayt da kalınabiliyor.

8. Hastanede sorumluluk yaparken bir teknisyen. Sandalyeye oturmuş hiç yerinden kalkmadan herkese emir veriyordu çayını dâhi ayağına istiyordu. Bunu farkettim ertesi ay ful gece nöbeti yazdım gözleri fal taşı gibi. Beni şikayet etti bende izah olarak buradaki herkes hastalara hastaneye hizmet etmekle mükelleftir. Birim amiri dahil hiçbir c bir şahsa hizmet için para almıyor dedim daha da kimse işime karışmadı hiç bir arkadaşım da öyle çalışmaya yeltenmedi. O cezadan sonra o arkadaşım en iyi performans gösteren teknisyen oldu sonraki dönemlerde ful.

Sayfa 9/35 İlkİlk ... 789101119 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •