Sayfa 252/472 İlkİlk ... 152202242250251252253254262302352 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 2,009 - 2,016 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by Rj16 Yazıyı Oku
    Gençlerin hayatı çalındı maalesef.
    Hem 9.000 günle en çok prim gününü ödeyecekler, hem en düşük maaşı alacaklar, hemde 65 yaşını beklemek zorundalar.

Emeklilik yaşı kalıcı olarak herkes için kaldırılmalıdır. Aksi gençlere zulümdür.
    Batık sistemin suçlusu gençler değildir. Mezarda emeklilik istemiyoruz.
    Şimdiden mücadeleye başlarsanız 10-15 yıl sonra sonuç alırsınız bence, kolay gelsin.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Şimdiden mücadeleye başlarsanız 10-15 yıl sonra sonuç alırsınız bence, kolay gelsin.
    1999 sonu sigortaya girip 17 yıl mağdur olan adam da 15 yıl bekleyecek mi?

Çok değil Mart-2024 yerel seçimlerde makarna-kömür dağıtır gibi emeklilik vaadi dağıtmaya başlar partiler.
    Pandora'nın kutusu açıldı bir kere. Çivisi çıktı sistemin.

3. 226 gün eksiğim için askerlik borçlanması yapmıştım tabandan. Yılbaşından sonra yeni asgari ücretten. Bugün ödemeyi yaptım. Maaş hesaplama programına yansımış.
    Askerlik 1997 tarihinde. 2000 öncesi olduğu için maaşım düşmez diye düşünüyordum ama 172 TL azalmış.

Döküme baktığımda askerlik tarihinde o zamanın asgari ücretlerine çok yakın kazançlar oluşturulmuş.
    Şu an Asgari ücret bu kadar artmışken tabandan da olsa borçlanmanın, askerlik tarihinde daha yüksek kazançlar oluşturmasını beklerdim.

Yılbaşından önce borçlansaydım bundan farklı olmazdı. Maaşım düşmesin diye yeni yıla bırakmıştım. Boşuna %55 zamlı borçlanmışım.

SGK ya gidip soracağım pek bi cevap alamayacağımı düşünsem de

Alıntı Originally Posted by ozzy Yazıyı Oku
    226 gün eksiğim için askerlik borçlanması yapmıştım tabandan. Yılbaşından sonra yeni asgari ücretten. Bugün ödemeyi yaptım. Maaş hesaplama programına yansımış.
    Askerlik 1997 tarihinde. 2000 öncesi olduğu için maaşım düşmez diye düşünüyordum ama 172 TL azalmış.

Döküme baktığımda askerlik tarihinde o zamanın asgari ücretlerine çok yakın kazançlar oluşturulmuş.
    Şu an Asgari ücret bu kadar artmışken tabandan da olsa borçlanmanın, askerlik tarihinde daha yüksek kazançlar oluşturmasını beklerdim.

Yılbaşından önce borçlansaydım bundan farklı olmazdı. Maaşım düşmesin diye yeni yıla bırakmıştım. Boşuna %55 zamlı borçlanmışım.

SGK ya gidip soracağım pek bi cevap alamayacağımı düşünsem de
    Sonradan yapılan borçlanmalar maaşınızı yükseltmez..Eğer tüm primler asgariden yapılmışsa o zaman maaş artışı olur...

CB imza ve resmi gazete yayini sonrasi edevletten yaslilik ayligi basvuru yapalim mi yoksa SGK basvuru yapabilirsiniz demesini mi bekleyelim dostlar......
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

6.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Sonradan yapılan borçlanmalar maaşınızı yükseltmez..Eğer tüm primler asgariden yapılmışsa o zaman maaş artışı olur...

Artmasını beklemiyordum. Daha az düşer diye umuyordum.
    Asgari ücret çok arttığından, tabandan da olsa borçlanmanın, askerlik tarihinde en azından o zamanın asgari ücretinin 2 katı gibi bir kazanç oluşturacağını düşünmüştüm.

7.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Sosyal medyada her okuduğunuza sorgusuz sualsiz inanmayın. Koca karı gibi, torunumun karısının kaynanası şöyle demiş, böyle yapmışla olmaz bu işler.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 252/472 İlkİlk ... 152202242250251252253254262302352 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •