Komisyon toplantýsý ne oldu ?
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
bedavadan emekliliði aldýnýz bir de 5bin prim günü doldurmayalým diye sýzlanýyorsunuz. 5 bin gün aktif olarak 14 yýl çalýþmaya karþýlýk geliyor, utanma olur insanda.
buradaki kiþilere deðil genele(twitter, sosyal medya v.s) istinaden yazýyorum.
50 yas ve min 7000 gun olmaliydi bu eyt sansi
Onun disi gercekten ayip
Hatta ne yalan soyleyim bir ara 50 yas 9000 gun olacak beklentim vardi..
Ama devleti yoneten adam kendi emekli olmamak icin kac milyon kisiyi emekli yapti ..
250 bin civari eyt li calismayan varmis
Emin olun onlarinda en az 200 bini sigortsiz calisiyordur
Tek umitli olfugum nokta emekligi gelmis bir cok memur bu emekli maaslari ile emekli olmazlar
2.5 milyok degilde ilk etap da 1.5 anca eyt li olur ki su kademeli pirim ile bu daha da asagi iner bence
Ha emeklilere devlet para da vermiyor
Niye cunku emekli cok calisana gore
1960 larda 1 e 4 du bu ora simdi 1 1.8 galiba oldu yada olacak
SM-N935F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu resmi rakamlardýr ama gerçeði yansýtmamaktadýr.
Çoðu þirket çalýþanlarýný gerçek ücretleri uzerinden deðil çok daha düþük ücretler üzerinden bordrada gösterip düþük prim yatýrmaktadýr. Kalanýda açýktan ödemektedir. Yani çift bordro yapmaktadýr. Ve daha kötüsü devlet bunu bilmekte ve göz yummaktadýr.
Bunun haricinde yine çoðu kiþi sigortasýz çalýþmaktadýr. Gündelik temizlige giden kadýnlarýn neredeyse %100 'ü sigortasýz çalýþmaktadýr.Þantiyelerde çalýþan düz iþçilerin gene neredeyse tümü sigortasýz çalýþmaktadýr.
Yurtdýsýndan gelen milyonlarca sýðýnmacýnýn hepsinin kaçak sigortasýz çalýþmasýný saymýyorum bile.
Bunca prim kaybýna raðmen 1'e 1.18 orana iyi bile denir.
Evet düþük bir orandýr ama devlet yapmasý gereken denetimi yapmayarak, þirketler uzerinde gerekli kontrolü saðlamayarak ve milyonlarca sýðýnmacýnýn kaçak sigortasýz çalýþtýrýlmasýný neredeyse teþvik ederek buna kendi izin vermektedir.
Bu yüzdende þikayet etme hakký yoktur.
Son düzenleme : tantrum; 03-02-2023 saat: 10:51.
Yer Ýmleri