Sayfa 258/472 İlkİlk ... 158208248256257258259260268308358 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 2,057 - 2,064 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

Sn. Dragon benzer durumdayiz ancak temettü geliri ve vadeli mevduattan gelen gelirler ile farkı kapatıyor , hafif üzerine çıkıyorum. Ayrıca bir müddet sonra stressiz ortamda çalışmayı da planlıyorum.
     Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Merhaba, kararınız hayırlı olsun, tebrik ederim. Ben de sizinle benzer durumdayım. Fakat müstakbel emekli aylığımın, şu anki maaşımın %60'ı seviyesine denk gelmesi ve dolayısıyla ciddi bir gelir kaybına uğrayacak olmam hasebiyle bir türlü hemen emeklilik için karar veremiyorum. Sizde nasıl bu oran?
    SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by YSFKRM Yazıyı Oku
    Günaydın ,
    Paylaşımlarınız için teşekkürler sn. Tantrum.
    06.03.2023 pazartesi itibari ile işleme alınmak üzere emeklilik dilekçemi cuma günü insan kaynakları müdürlüğüne teslim ettim. Pazartesi günü son çalışma günüm olacak , bir süredir iş yeri yönetimi zihniyeti ile anlaşamıyor idim. Onlar beni istemediklerini dile getiriyorken kendilerini yormamalarını zaten emekliye ayrılacağımı ilettim. Tüm eytli kardeşlerime , abi ve ablalarıma huzurlu , sağlıklı bir yaşam diliyorum. Şimdi emekli maaşları malumunuz geçim şartları zor , alternatif getirilerden uzun vadeli olarak eregl-froto-tuprs-sise-ismen ile temettü gelirleri ve vadeli mevduattan da kısa vadeli ek gelir planlarım ile kalan ömrümü stresden uzak bir yaşam sürdürmek istiyorum.
    Syg.

SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Rica ederim. Emekliliğinizi sevdiklerinizle, sevenlerinizle huzur dolu geçirmenizi dilerim.
    Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by çalışkan Yazıyı Oku
    Büyüme hizı (nın 30% u) zammı ayliklara ne zaman eklenir ? Erken başvuranlara kelek atabilirler mi ?
    Mevzuata göre o yıl emekli olacaklara geçmiş yılın büyüme oranının %30 'u aylık bağlandığında eklenir.

Bu yüzden 2023 yılı içerisinde emekli aylığı bağlanan herkes, aylık bağlanma tarihinden bağımsız olarak bu artıştan yararlanacaktır.

2022 yılının büyüme oranı Şubat 28 te açıklandı.

Bu tarihten önce 1 Ocak - 28 Şubat arası emekli aylığı bağlananlara da bu zam yansıtılıp geçmiş farkları ödenir.
    Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4. Arkadaslar eyt kapsaminda emekli olacak 4C ogretmenler icin edevlette Kadın 20 yıl ile Erkek 25 yıl hizmet ile yaslilik ayligi baglanmasi talebi sekmesi var oradan mı basvuru yapılacak? Yeterli mi bu basvuru bir yere evrak vs verilecek mi? Tesekkurler

5.  Alıntı Originally Posted by bilal8890 Yazıyı Oku
    Arkadaslar eyt kapsaminda emekli olacak 4C ogretmenler icin edevlette Kadın 20 yıl ile Erkek 25 yıl hizmet ile yaslilik ayligi baglanmasi talebi sekmesi var oradan mı basvuru yapılacak? Yeterli mi bu basvuru bir yere evrak vs verilecek mi? Tesekkurler
    Sayın hocam bildiğim kadarıyla 4c liler emeklilik işlemleri için "Emeklilik Hizmetleri Daire Başkanlığına" ya da bağlı bulunduğu kurumun birimine başvuruyorlar.

6.  Alıntı Originally Posted by Emre1976 Yazıyı Oku
    4a SSK’dan olucam
    Son 7 yıl SSK daha fazla olduğu için
    Hizmet birleştirmesi yapmadan başvurucam sorun olmaz dimi
    Birde size başka bir soru sormak istiyorum
    Babam rahmetli oldu SGK borcu varmış bize ödeme emri geldi . Diğer mirasçılara geldi tabii
    Bu benim emekliliğimde sorun yaratırmı bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim
    Benim de aynı şekilde arada isteğe bağlı sigorta da var ama son 3 yıl 8 ay ssk, hizmet birleştirme yapmaya gerek yok diye biliyorum, birkaç kişi öyle yazmıştı, zaten çalışma hayatıma girince 4a kısmında otomatik olarak yapıldığı anlaşılıyor, ben de direk başvuruyu yaptım bakalım.

7. Sözcü'den bir iddia
    Maaş bekleyen EYT’li avansa kaldı
    Aşırı talep nedeniyle aylıkları gecikmeli bağlanacak EYT’lilere her 3 ayda bir avans ödemesi yapılacak. SGK’nın avans ödemesi için yazılım sistemi kurması bekleniyor.
    https://www.sozcu.com.tr/2023/ekonom...kaldi-7611214/

yaz tahtaya al haftaya gibi bişey

Sayfa 258/472 İlkİlk ... 158208248256257258259260268308358 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •