60 panel olunca adresi at maile. gidip bir bakayıp, iyi niyetlen, bekçi, köpek filan yok demi. asdasdas.
güneş panelleri gücü önemli. 250-300 watt arasında, 10 adet yeterli olur. zaman içindeki performanz düşüklüğünü de kat 4 dane de üle koy, 14 yeter artar bile.
eğerkine 7/24 365 düşünüyorsan, yanına 2-3 kwatlık bir de rüzigar monte et.
eğer çifitlink gibi bir yer düşünüyorsan, bunları ikiye katlaman ilazım.
elektrüğü üretmek kadar depolamak da sorun.
onun için de iyi araştırma yapmak ilazım.
yok ben 50-60 dane son ziztem güneş paneli koyacam diyosan,
civar köylerin de elenktrüğünü karşılarsın
o takdirde seçbullan iletişime geç. asdadas.![]()
Yatırım tavsiyesi değildir.
Ersan Şen topa girince galiba 6 lı masa tekrar birlik oldu, yedirmezler dışarıdan birine.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Akıllı insanların başı ağrır, fakirlerin karnı.
Benim bahsettiğim biraz farklı.
iki plaka arasında ısı transferi oluyor, bu sayede elektrünk üretiyor.
200-300 derece sıcaklık farklarında 150-200 waat enerji üretilenebiliniyor gibi hatırlıyorum.
The Seebeck Effect produces an electric current when dissimilar metals are exposed to a variance in temperature. Seebeck effect applications are the foundation of thermoelectric generators (TEGs) or Seebeck generators which convert heat into energy.
Yatırım tavsiyesi değildir.
"İstatistik rakamlarla yalan söyleme sanatıdır" şeklinde bir söz var. Muhtemelen bilmeyenler söylemiştir.
Ancak zorla istatistiği kullanıp anket manipulasyonları ile istenen kişiye istenen pozisyon göstertiliyor.
Twitter'da da çok takip edilen hesaplar anket açıyor ama manipulatif. Gerçeği arama çabasından çok takipçilere mesaj kaygısı var bilerek veya bilmeyerek.
Yer İmleri