Sayfa 89/191 İlkİlk ... 3979878889909199139189 ... SonSon
Arama sonucu : 1528 madde; 705 - 712 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet II

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    2000 liradan az vergi borcunuz varsa o aff olabilir. Eurobond olayinda ve diger vergilerde ise incelemeler 5 yil geriden geldigi icin eger cezali olursaniz okkali bir ceza ya ugramaniz olasi, banka gibi her turlu kontrol edilebilen ortamda bana bisi olmaz demek yurek ister

eski mesajlarda 200bin usd lik eurobond alip kupon vergisini bana ne beni mi bulcak bunlar diyen bir yigit vardi ama son durumu nedir bilmiyoruz
    saygilarimla
    Dovlet kimden borc almis?
    Kime borc fayizi odemis?
    Bunu borclu olan bilmeyecek ha?
    O yigidimiz cook iyimser imis ayni zamanda.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Ayni dovlet MKK ve takasbank araciligi ile tum hisse ve menkul degerlerin kaydini turmus ve tum temettuleri odemis, kimin ne kadar temettu aldigini bilmeyecek ha??

Syg,

3. 2023'te alınacak temettü stopajları %10 mu , %15 e çekildi mi , bilen var mı?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Bankalar yapılan tüm işlemleri 2 ayrı formatta maliyeye bildiriyor. Normal şartlarda Eurobond işlemi yapmış ve beyannamesi olmayanlar basit bir sorgu ile bulunabilir. Kira ödemelerinde bunu yaparak oldukça fazla kişiyi yakalamışlardır. Ancak inceleme olayını mecburen birilerin yapması lazım. Bu kadar zaman ve personel olduğunu sanmıyorum. Yinede en yüksek tutar olan kişiler yada gelen listelerden rastgele bir gurup için bakmak çok zor olmaz. bu sene benim düşük bir gelirim oluştu. Yinede beyannameye girdim. Risk almak isteyenler vermeyebilir.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir, itibar etmeyiniz.

Merhaba.Bu sene Eurobond almaya başladım. Alım, Kupon Ödemeleri, Satış işlemleri ve Alım öncesi analiz için kendime bir Google Sheet hazırlamıştım. Burada ilgilenenlere faydası olabilir diye bir kopyasını paylaşmak istiyorum. Açıklama sayfasında, mevcut sayfalar ve önemli alanlar için açıklamalar yazmaya çalıştım. Alıma 2022 yılında başladığımdan bu yıl ve sonrası için ödemeler vb tablolar oluşuyor.

Örnek olması için Portföy,Kupon ve Satış sayfalarına kayıtlarda girdim. Vergi olayınıda hesaplamaya çalıştım. Ancak bunu daha çok yaklaşık şu kadar vergi ödersem net gelirim ne olur amacıyla ekledim. Buradaki bilgilere bakarak beyanname vermek hatalı olur.

Basitçe kullanmak isteyenler Portföy sayfasında Yeşil boyalı hücrelere bilgi girerek Eurobond portföylerini takip edebilirler. Formül ve hesaplamalarda hatalar yapmış olabilirim. Fark eden arkadaşlar bildirirse memnun olurum.

https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing

Screenshot at Mar 12 18-35-21.jpgScreenshot at Mar 12 18-34-58.jpgScreenshot at Mar 12 18-35-45.jpg
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir, itibar etmeyiniz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    2023'te alınacak temettü stopajları %10 mu , %15 e çekildi mi , bilen var mı?
    2023 de de %10

Syg,

7.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    he bakmissin...
    bir sene sonra zaten bir once yazdiklarini baz alip sana gerekli alanlarini doldurmani talep ediyolar
    ama ben itfa tarihlerini tekrar kontrol edip guncel ettim oysa sunun kodunu girsek net olacak
    menkul sermaye iratları beyan menüsüne hazine bakanlığı vergi no için şunu bunu girin diye bir dip not yazmamak nasıl bir gerzekliktir anlamadım.

bir de.. ihraç tarihlerini ve diğer tüm bilgileri girip taslak olarak kaydetmiştim. şimdi kaydı geri gösterdiğinde ihraç tarihleri görünmüyor. taslak üzeriden tekrar girmeye kalktığımda kaydedilmiş taslak var onu silmen lazım diyor. onu silsem her şeyi baştan mı girecem anlamadım. bi s2mi de doğru dürüst yapsalar dişimi kıracağım.

Ben kredi karti hesap kesimi gunu onay cekiyorum sn Dudu..

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bu sene de verdik beyannameleri.
    Kol gibi de vergi cikti masallah.
    Umarim yol su elektrik olarak donmeye devam ederler.

Syg,
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Sayfa 89/191 İlkİlk ... 3979878889909199139189 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •